Ухвала
від 17.11.2017 по справі 462/4115/17
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/4115/17

У Х В А Л А

17 листопада 2017 року Залізничний районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: ОСОБА_2 ,

прокурора: ОСОБА_3 ,

неповнолітньої обвинуваченої: ОСОБА_4 ,

законного представника: ОСОБА_5 ,

захисника: ОСОБА_6 ,

представника відділу у справах дітей: ОСОБА_7 ,

представника органу пробації: ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Львові обвинувальний акт про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українки, громадянки України, уродженки м. Львова, з неповною середньою освітою, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.185 КК України, суд

в с т а н о в и в:

07.06.2017 року близько 21.00 год. неповнолітня ОСОБА_4 , перебуваючи на території ТРК «Південний», що знаходиться на вул. Виговського, 100 у м. Львові, у приміщенні ТЦ «Галичина», а саме на третьому поверсі, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, який в неї виник раптово, з метою незаконного збагачення, шляхом вільного доступу, скориставшись відсутністю стороннього нагляду, із офісу ТОВ «Професійна лінія», де директором є ОСОБА_9 , таємно викрала два ноутбука, а саме: «ACER ESPAIRE E1-510», чорного кольору, серійний номер НОМЕР_1 та «TOSHIBA SATELITE A100-528», сірого кольору, серійний номер PSAA2E01H00YRV, вартість яких відповідно до висновку експерта №6/21 становить 5180,75 грн. та 3995,00 грн. відповідно. Даний товар з метою подальшого викрадення ОСОБА_4 помістила у належний їй портфель, після чого винесла за межі ТРК «Південний» та з викраденим розпорядилася на свій розсуд, спричинивши ТОВ «Професійна лінія» матеріальної шкоди на загальну суму 9175,75 гривень.

Дії ОСОБА_4 органом досудового слідства вірно кваліфіковані за ч.1ст.185 КК України, згідно ст.12 КК Українивчинений нею злочин є злочином середньої тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 подала клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності у зв`язку із зміною обстановки, яке мотивує тим, що у вчиненому злочині вона щиро розкаялася, усунула заподіяну шкоду, даний злочин є злочином середньої тяжкості, раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності вона не притягалася, має позитивні характеристики з місця проживання та навчання, усвідомила негативні наслідки вчиненого злочину, має намір стати на шлях виправлення, зокрема, шляхом влаштування на роботу, що свідчить про те, що ОСОБА_4 перестала бути суспільно небезпечною.

Захисник обвинуваченої та її законний представник підтримали вказане клопотання ОСОБА_4 , просили таке задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечила, просить закрити кримінальне провадження у зв`язку із зміною обстановки на підставі ст.48 КК України.

Представник відділу у справах дітей ОСОБА_7 клопотання про звільнення ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності підтримала.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, суд приходить до переконання, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 44 КК України особа, яка вчинила злочин, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом, а також на підставі закону України про амністію чи акта помилування.

Відповідно до ст.48 КК України особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час кримінального провадження внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

Згідно ч.3 ст.12 КК України злочином середньої тяжкості є злочин, за який передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк не більше п`яти років.

Відповідно до ч.2 п.1 ст.284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до ч.1ст.285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених Законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно роз`яснень даних у п.7 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності» від 23.12.2005 р. №12 звільнення від кримінальної відповідальності за ст. 48 КК можливе у разі, коли особа вперше вчинила злочин

невеликої або середньої тяжкості.

Як вбачається із матеріалів кримінального провадження даний злочин ОСОБА_4 вчинила вперше, є злочином середньої тяжкості, щиро розкаялася у вчиненому, сприяла у розкриттю злочину, запевнила суд, що більше такого не повториться, усунула заподіяну шкоду, має намір закінчити навчання у школі, щоб отримати середню освіту .

Таким чином, суд приходить до переконання, що наявні правові підстави для звільнення неповнолітньої ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності, оскільки особа перестала бути суспільно небезпечною.

Керуючись ст.284, 285, 286 КПК України, ст.44, 48 КК України, суд

у х в а л и в:

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , від кримінальної відповідальності про обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України на підставі ст.48 КК України та закрити кримінальне провадження №12017140060002425 від 10 червня 2017року.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Львівської області через Залізничний районний суд м. Львова протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя: (підпис)

З оригіналом згідно.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70410920
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українки, громадянки України, уродженки м. Львова, з неповною середньою освітою, яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої, у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.185 КК України, суд

Судовий реєстр по справі —462/4115/17

Ухвала від 17.11.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 06.11.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

Ухвала від 05.09.2017

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Бориславський Ю. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні