Ухвала
від 22.11.2017 по справі 452/1606/17
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1606/17

У Х В А Л А

22 листопада 2017 року м.Самбір

Слідчий суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого СВ Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділенням Самбірського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження № 42017141290000024 від 12 квітня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з тим, що в діях директора ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» ОСОБА_4 та уповноважених осіб на здійснення функцій місцевого самоврядування Старосамбірської міської ради вбачаються ознаки службового підроблення.

В ході досудового розслідування встановлено, що 5 жовтня 2016 року Старосамбірською міською радою на офіційному веб-сайті «Прозоро» оприлюднено оголошення про проведення процедури закупівлі сміттєвоза з заднім завантаженням, де було зазначено коди відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності) ДК 021:2015:34144510-6 - сміттєвози ДК 016:2010:29.10.5 - автомобілі спеціального призначення.

Під час проведення відкритих торгів були заявлені два учасники, а саме: ТОВ «Торговий Дім Будшляхмаш» та ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг». Переможцем відкритих торгів стало ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг», яке запропонувало придбати автомобіль сміттєвоз з боковим завантаженням МБЗ-2 на шасі, після капітального ремонту ГАЗ-3307, з газо-балонним обладнанням (ГБО) 2000 року випуску, із механічною коробкою передач, пробіг якого згідно спідометра становить 200 000 км., сміттєзбиральна установка об`ємом

7,5 м. куб., тип двигуна - бензин/газ, об`єм двигуна 4250 см. куб., вартістю 630000 грн. Оплату коштів Старосамбірською міською радою проведено 27 грудня 2016 року у повній сумі 630000 грн. на рахунок ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг».

У процедурі закупівлі ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» представило сертифікат відповідності щодо індивідуального затвердження завершеного колісного транспортного засобу у якому зазначено робочий об`єм двигуна 4750 см. куб. та вид пального - дизельне паливо, що не відповідає дійсності.

Крім того, вартість даного автомобіля значно завищена від вартості автомобіля цього самого типу та року випуску, які реалізовувались у той час.

Також, згідно реєстру бази даних ТСЦ № 8044 РСЦ МВС в м. Києві станом на момент подання пропозиції, укладання договору та оплати за поставлений автомобіль (сміттєвоз) ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» немало у власності автомобіля сміттєвоз з боковим завантаженням МБЗ-2 на шасі після капітального ремонту ГАЗ-3307 з ГБО 2000 року випуску, а поставлений ними автомобіль було переобладнано на сміттєвоз лише 31 січня 2017 року, що ставить під сумнів достовірність поданих ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» документів для участі у тендерній процедурі та перемогу вказаного учасника у процедурі закупівлі.

Також, вказане свідчить про те, що посадові особи Старосамбірської міської ради внесли завідомо неправдиві відомості у видаткову накладну та акт прийому передачі щодо отримання сміттєвоза, а також безпідставно оплатили грошові кошти в сумі 630000 грн.

Відповідно до довідки наданої територіальним сервісним центром № 4644, що у

м. Самборі по вул. Східній, 216, Львівської області та додатку до неї, то транспортний засіб марки ГАЗ моделі 3307 ГАРЗІ-2, 2006 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 , номер шасі НОМЕР_2 , який на даний час належить КП «МВУ ЖКГ м. Старий Самбір», 31 січня 2017 року, маючи реєстраційний номер НОМЕР_3 , вповноваженими особами ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» у територіальному сервісному центрі № 8044, що у м. Києві, вул. Братиславська, 52, здійснив перереєстрацію при переобладнанні без заміни номерних агрегатів вказаного транспортного засобу. Крім того, вповноваженими особами ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» у вказаному ТСЦ 2 лютого 2017 року було здійснено його перереєстрацію із зняттям з обліку. Підстава зняття з обліку договір купівлі-продажу.

Згідно інформації висвітленої на офіційному сайті «Е-дата» грошові кошти за придбаний сміттєвоз були перераховані на розрахунковий рахунок ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» (ЄДРПОУ 04881919)

№ НОМЕР_4 відкритому у ПАТ «Укрсоцбанк». Отримання такої документації та інформації по особовому рахунку стосовно відкриття, обслуговування та руху коштів по ньому надасть можливість використовувати їх як доказ у цьому кримінальному провадженні.

Слідчий СВ Самбірського відділу поліції ОСОБА_3 під час досудового розслідування в даному кримінальному провадженні звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до інформації про рух коштів та всіх операцій по банківському рахунку № НОМЕР_4 відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» (МФО банку 300023), із зазначенням дати платежу, сум переказів, даних контрагентів і призначення платежів з 1 січня 2016 року по 17 листопада 2017 року з можливістю її вилучення (здійснення виїмки) на носії інформації оптичний диск чи на паперових носіях інформації, посилаючись на те, що зазначені в клопотанні документи містять необхідну інформацію для досудового розслідування, мають доказове значення у даному кримінальному провадженні, містять банківську таємницю.

В судовому засіданні слідчий СВ Самбірського відділу поліції ОСОБА_3 підтримала заявлене клопотання, посилаючись на обставини зазначені у ньому.

Клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно до п. 5) ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

На підставі ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Встановлено, що слідчим відділенням Самбірського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області відкрито кримінальне провадження

№ 42017141290000024 від 12 квітня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1

ст. 366 КК України, у зв`язку з тим, що в діях директора ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» ОСОБА_4 та уповноважених осіб на здійснення функцій місцевого самоврядування Старосамбірської міської ради вбачаються ознаки службового підроблення.

Слідчим СВ Самбірського відділу поліції доведено наявність достатніх підстав вважати, що необхідні документи, які містять інформацію про рух коштів та всіх операцій по банківському рахунку № НОМЕР_4 відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» (МФО банку 300023), із зазначенням дати платежу, сум переказів, даних контрагентів і призначення платежів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Без застосування вказаного заходу забезпечення кримінального провадження отримати документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальній справі є неможливим.

Керуючись ст. ст. 163, 164 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних), які становлять банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ «Укрсоцбанк», розташованому за адресою: м. Київ, вул. Ковпака, 29, та зобов`язати останнього забезпечити надання слідчому СВ Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 або в порядку ст. 40 КПК України - працівникам оперативних підрозділів Національної поліції України: заступнику начальника МВ № 1 УЗЕ у Львівській області ОСОБА_5 , оперуповноваженим УЗЕ у Львівській області ОСОБА_6 ,

ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , доступу до інформації про рух коштів та всіх операцій по банківському рахунку № НОМЕР_4 відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» (МФО банку 300023), із зазначенням дати платежу, сум переказів, даних контрагентів і призначення платежів з 1 січня 2016 року по 17 листопада 2017 року з можливістю її вилучення (здійснення виїмки) на носії інформації оптичний диск чи на паперових носіях інформації.

Строк дії даної ухвали встановити до 22 грудня 2017 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70411099
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —452/1606/17

Ухвала від 31.08.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Карнасевич Г. І.

Ухвала від 28.11.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 22.11.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні