Ухвала
від 20.11.2017 по справі 920/308/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.11.2017 Справа № 920/308/17 Господарський суд Сумської області у складі судді Костенко Л.А., секретаря судового засідання І.О. Олтушевської, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/308/17, порушеної за заявою Головного управління ДФС у Сумській області до боржника - приватного підприємства "Суми-Капітал" (40030, м. Суми, Білопільський шлях, 1, код 31014139), про визнання банкрутом

За участі ліквідатора - Удовенко Р.П.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 27.04.2017р. порушено провадження у справі № 920/308/17 про банкрутство приватного підприємства "Суми-Капітал".

Постановою господарського суду Сумської області від 17.08.2017р. боржника було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Удовенка Р.П.

До господарського суду від ліквідатора ПП "Суми-Капітал" арбітражного керуючого Удовенко Р.П. надійшло клопотання (вх. № 3220 від 08.11.2017р.) в якому просить суд встановити основну грошову винагороду ліквідатора ПП "Суми-Капітал" арбітражного керуючого Удовенка Р.П. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень ліквідатора у справі №920/308/17.

Зазначене клопотання призначене до розгляду в судове засідання.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення присутніх учасників справи, суд встановив:

Як зазначено вище, до господарського суду звернувся арбітражний керуючий Удовенко Р.П. із клопотанням про встановлення йому основної грошової винагороди ліквідатора ПП "Суми-Капітал" у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень ліквідатора у справі №920/308/17.

Відповідно до протоколу зборів комітету кредиторів ПП "Суми-Капітал" від 07.11.2017р., комітетом кредитів прийнято рішення більшістю голосів: встановити розмір основної грошової винагороди ліквідатора ПП "Суми-Капітал" арбітражного керуючого Удовенко Р.П. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень ліквідатора.

Відповідно до положень ст. 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника. Керуючий санацією не рідше одного разу на три місяці, а ліквідатор - щомісяця звітують перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

За вказаних обставин і правових підстав клопотання ліквідатора підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 40, ст. 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. 4-1, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора ПП "Суми-Капітал" арбітражного керуючого Удовенко Р.П. у справі № 920/308/17 - задовольнити.

2. Встановити основну грошову винагороду ліквідатора ПП "Суми-Капітал" арбітражному керуючому Удовенко Р.П. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень ліквідатора у справі №920/308/17.

3. Ухвалу надіслати кредиторам, банкруту, ліквідатору.

Повний текст ухвали складений 22.11.2017р.

СУДДЯ Л.А. КОСТЕНКО

Дата ухвалення рішення20.11.2017
Оприлюднено23.11.2017
Номер документу70425220
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —920/308/17

Ухвала від 25.02.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 14.02.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 17.01.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 29.11.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 15.11.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 24.10.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 19.04.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 02.04.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 19.03.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні