Ухвала
від 28.04.2015 по справі 758/4988/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4988/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

,

28 квітня 2015 року Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві капітана податкової міліції ОСОБА_3 , в рамках кримінального провадження №32012110070000045 від 04.12.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві капітан податкової міліції ОСОБА_3 , за згодою старшого прокурора прокуратури Подільського району м. Києва юриста молодшого радника юстиції ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання обґрунтовано тим, що гр. ОСОБА_5 з власного рахунку № НОМЕР_1 відкритого у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в період з 04.11.11 по 20.04.12 зняла кошти в сумі 28.14 млн. грн., які їй надійшли з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРГІОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРГІОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ). Джерелом походження коштів, за період з 04.11.2011 по 20.04.2012 на рахунку ОСОБА_5 у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_11 ) стали кошти отримані з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », у якості, оплати акцій, емітованих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ». У свою чергу .кошти вказаними підприємствами отримані від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРГІОУ НОМЕР_12 ), як оплата за нежитлові приміщення. Джерелом походження коштів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » були безготівкові кошти, отримані від ІНФОРМАЦІЯ_13 (Кіпр), із рахунків відкритого в ІНФОРМАЦІЯ_14 (Кіпр) в рахунок внеску до статутного фонду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 ». Згідно матеріалів кримінального провадження, а саме узагальненого матеріалу № 0265/2012/ДЄК від 31.05.2012 Державної служби фінансового моніторингу України встановлено, що гр. ОСОБА_5 відкрито розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 в ГІАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_11 ), на який здійснювалось перерахування грошових коштів від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », у якості оплати акцій, емітованих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 ». Враховуючи вищевикладене, виникла необхідність в отриманні тимчасовог доступу до реєстраційних, статутних та звітних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_15 , які мають значення речових доказів по кримінальному провадженні, з можливістю вилучення їх оригіналів, у зв`язку з чим слідчий звернувся з вищезазначеним клопотанням до суду.

У судовому засіданні слідчий внесене до суду клопотання підтримав.

З урахуванням положень ч. 4 ст. 163 КПК України, суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи у володінні якої знаходяться речі і документи.

Заслухавши слідчого, прокурора, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про його часткове задоволення у зв`язку з наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Щодо надання тимчасового доступу із можливістю вилучення оригіналів документів, які стосуються реєстрації та взяття на облік ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », в цій частині клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не було обґрунтовано в клопотанні необхідність вилучення оригіналів документів, оскільки стороною обвинувачення не доведена наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, а також не доведено, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів на даній стадії досудового розслідування, коли повідомлення про підозру службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » не вручалось, а відтак слідчим не доведено необхідність їх вилучення, у зв`язку з чим у даній частині клопотання задоволенню не підлягає.

Враховуючи те, що в судовому засіданні частково доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, суд приходить до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв`язку з чим воно підлягає частковому задоволенню.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 159 - 166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві капітана податкової міліції ОСОБА_3 , в рамках кримінального провадження №32012110070000045 від 04.12.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково;

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до копій статуту підприємства, заяв для юридичних та фізичних осіб, реєстраційної картки, довідки про взяття на облік платника податків, накази на призначення директорів підприємства, розпорядження, протоколи загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), повідомлення про взяття на облік платника податку у зв`язку із зміною місцезнаходження, довіреності, акти передачі майна до статутного фонду, повідомлення від платника податку про відкриття (закриття) розрахункового рахунку в установі банку, матеріали листування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з контролюючими органами, інших документів, довіреності, повідомлення від платника податку про відкриття (закриття) рахунку в установі банку, договір про визнання електронних документів), податкові декларації з податку на прибуток підприємства за 2010-2015; податкові декларації з податку на додану вартість за 2010-2015; кореспонденції, в якій фігурує дане підприємство за будь-яких обставин, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_15 , що стосуються реєстрації та взяття на облік ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з можливістю вилучення їх копій;

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити;

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення;

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України;

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Виготовлено два примірника ухвали, один з них зберігається в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу70438550
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —758/4988/15-к

Ухвала від 28.04.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Трегубенко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні