Ухвала
від 22.11.2017 по справі 2-а-2214/09/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 2-а-2214/09/1970

22 листопада 2017 року м.Тернопіль ОСОБА_1 окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Осташа А.В. , розглянувши у порядку письмового провадження в місті Тернополі заяву ОСОБА_1 об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Прокурора міста Тернополя в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі до Приватного підприємства "ТОП" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області звернулось до ОСОБА_1 окружного адміністративного суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовною заявою Прокурора міста Тернополя в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі до Приватного підприємства "ТОП" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків.

Крім того, просили замінити первинного позивача у справі управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі на належного - Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області у зв'язку з реорганізацією.

У зв'язку з проведеною реорганізацією деяких територіальних органів Пенсійного фонду України шляхом злиття, суд вважає за доцільне вирішити питання процесуального правонаступництва та допустити заміну первинного позивача управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі правонаступником ОСОБА_1 об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" № 1055 від 16 грудня 2015 року реорганізовано управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі та управління Пенсійного фонду України в ОСОБА_1 районі Тернопільської області шляхом злиття та утворено Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України передбачено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни первинного позивача його правонаступником у зв'язку з проведеною реорганізацією.

Представник заявника ОСОБА_1 об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області в судове засідання не з'явився, подав до суду клопотання про розгляд заяви за його відсутності.

Представники відповідача у справі та зацікавлених осіб в судове засідання не прибули, хоча належним чином повідомлялися про день, час та місце розгляду заяви судом, про причини неявки суд не повідомили, що не перешкоджає розгляду заяви по суті за наявними документами згідно ч.2 ст.260 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши заяву про видачу дубліката виконавчого листа та матеріали справи, суд встановив такі обставини.

Постановою ОСОБА_1 окружного адміністративного суду від 20 серпня 2009 року позовні вимоги задоволено, стягнуто з Приватного підприємства "ТОП" на користь управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 3441,50 грн.

ОСОБА_1 окружним адміністративним судом 01.10.2009 року в даній адміністративній справі видано виконавчий лист.

ОСОБА_1 міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області від 19.10.17 №51791, останній повідомляє Тернопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Тернопільській області про те, що згідно перевірки автоматизованої системи виконавчих проваджень станом на 19.10.2017 на виконанні відсутній виконавчий лист № 2-а-2214/09/1970 виданий 01.10.2009 згідно рішення ОСОБА_1 окружного адміністративного суду про стягнення з ПП "ТОП" (ЄДРПОУ 30690974) заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 3141,50 грн. Вказаний виконавчий лист ОСОБА_1 міським відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області повернений стягувану згідно п.2 ч.1 ст.47 Закону України "Про виконавче провадження".

Проте, заявник вказує, що постанова про повернення виконавчого документа стягувану та виконавчий документ на адресу об'єднаного управління не надходили.

Таким чином, вказаний виконавчий лист вважається втраченим.

Відповідно до частини першої статті 260 КАС України, замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що заяву необхідно задовольнити та видати дублікат виконавчого листа в даній адміністративній справі з метою забезпечення виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

Керуючись ст.ст. 158, 160, 165, 260 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа в адміністративній справі № 2-а-2214/09/1970 за позовною заявою Прокурора міста Тернополя в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі до Приватного підприємства "ТОП" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків.

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через ОСОБА_1 окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Осташ А.В.

копія вірна

Суддя Осташ А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено24.11.2017
Номер документу70446825
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2214/09/1970

Ухвала від 22.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 14.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні