Постанова
від 15.05.2007 по справі 11/948-нм
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/948-НМ

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "15" травня 2007 р.                                                     Справа № 11/948-НМ

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді Маріщенко Л.О.

при секретарі Панфьоровій В.В.

за участю представників сторін

від позивача Погорлецкий Є.А. дор. від 30.01.07р. б/н.

від відповідача Петрик Л.В. дор. від 23.04.07р. б/н

прокурор: Стемковський Д.Б. посв. №114

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі справу за позовом Прокурора Корольовського району м. Житомира в інтересах держави в особі Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира.  

до Державної виконавчої служби у Корольовському районі м. Житомира (м. Житомир)

про зобов'язання вчинити певні дії по виконанню виконавчого листа

Прокурором пред'явлено позов в інтересах держави в особі позивачапро визнання бездіяльності Державної виконавчої служби у Корольовському районі м. Житомира (м. Житомир) по виконанню рішення господарського суду Житомирської області від 13.06.06р. про стягнення з суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи Журавської Л.Б. на користь УПФ в Корольовському районі м. Житомира - 4704 грн. недоїмкипо сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Представник позивача та прокурор в судовому засіданні позов підтримали в повному обсязі з вимог заявлених у позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні протипозову заперечив з підстав зазначених у відзиві на позовну заяву. Зокрема вважає, що державним виконавцем вчинені всі виконавчі дії, передбачені Законом України "Про виконавче провадження" для виконання постанови господарського суду від 13.06.06 року.

Заслухавши пояснення представників сторін та прокурора, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, господарський суд,-

ВСТАНОВИВ:

13.06.2006 року господарським судом Житомирської області прийнято рішення про

стягнення з суб'єкга підприємницької діяльності - фізичної особи - Журавської Лілії Болеславівни на користь Управління Пенсійного фонду України в Королівському районі м. Житомира - 4 704 грн. недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

На виконання вищевказаного рішення господарським судом видано виконавчий лист по адміністративній справі №11/1554 від 09.08.2006 року про стягнення з суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи - Журавської Лілії Болеславівни на користь Управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира - 4 704 грн недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до п.1 ст.18 Закону України "Про виконавче провадження" 07.09.06р. виконавчий лист було, направлено для виконання в державну виконавчу службу у Корольовському районі м. Житомира.

Позивач зазначив, що14.09.2006 року державним виконавцем ДВС у Корольовському районі м. Житомира винесено постанову про відкриття виконавчого провадження. При цьому, копію постанови про відкриття виконавчого провадження, в порушення вимог ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження", державною виконавчою службою у Корольовському районі м. Житомира стягувачу не направлено.

В письмових поясненнях Корольовського відділу ДВС Житомирського МУЮ зазначено, що 29.03.07р. державним виконавцем зроблено запит в ОРЕВ ВДАІ УМВС України в Житомирській області про наявність у боржника трансортних засобів.

13.03.2007р. державним виконавцем направлений запит в ДПІ у м.Житомирі про наявність у боржника в банківських установах розрахункових рахунків.

29.03.2007р. державним виконавцем направлено вимогу до БТІ з проханням повідомити, чи зареєстровано за боржником на праві приватної власності будинковолодіння чи інше нерухоме майно.

29.03.2007р. державним виконавцем здійснено вихід за адресою, вказаною у виконавчому листі, а саме пров. Вацківський, 2 кв.101 для перевірки майнового стану боржника, про що складено акт, згідно якого боржник, зі слів громадянина Савіцького О.В., який проживає за адресою, вказаною у виконавчому документі, за цією адресою квартири №101 не існує.

04.04.2007р. державним виконавцем зроблено запит до адресно-довідкового бюро для встановлення місця проживання боржника. Згідно відповіді довідкового бюро боржник станом на 02.02.07р. прописаний в Житомирському районі с.Дениші, вул. Нагорна, 14.

04.04.2007р. державним виконавцем винесено постанову про закінчення виконавчого провадження відповідно до п.10 ст.37 Закону України "Про виконавче провадження" та направлення виконавчого документа за територіальністю до ВДВС Житомирського району для подальшого виконання, так як боржник проживає на іншій території, яка не підвідомча Корольовському відділу ДВС.

Заперечення відділу державної виконавчої служби стосовно того, що вони приймали всі міри щодо виконання виконавчого листа №11/1554 спростовуються матеріалами справи, а також матеріалами виконавчого провадження № 42008, яке відкрите на підставі виконавчого листа по адміністративній справі № 11/1554 господарського суду Житомирської області від 09.08.2006 року, що станом на 20.04.2007 року знаходиться в Корольовському ВДВС Житомирського міського управління юстиції.

Відповідно до п 2 ст 60 КАС України, прокурор здійснює представництво інтересів громадян або держави в порядку встановленому цим Кодексом та іншими законами, і може здійснювати представництво на будь-якій стадії адміністративного процесу. Враховуючи вищевикладене, прокурор вступає у справу на стадії виконання судового рішення.

В судовому засіданні прокурор зазначив, що прокуратурі району про вищезазначене стало відомо 18.04.2007 року після надходження звернення УПФУ у Корольовському районі м. Житомира.

Враховуючи те, що не виконання вищевказаного рішення суду негативно відображається на виконанні державою заходів по пенсійному забезпеченню незахищених верств населення і в свою чергу не дає можливості в достатньо обсязі здійснювати проведення виплат пенсій, що порушує інтереси держави, тому виникла необхідність пред'явлення позову до господарського суду Житомирської області в інтересах держави в особі уповноваженого органу Пенсійного фонду України.

Дослідивши наявні документи та враховуючи викладене, господарський суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню щодо визнання бездіяльності Корольовського відділу ДВС Житомирського міського управління юстиції.

Керуючись ст.ст. 94, 153-168, 181, 186, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Визнати бездіяльність Корольовського відділу державної виконавчої служби Житомирського міського управління юстиції по виконанню виконавчого листа господарського суду Житомирської області № 11/1554 від 13.06.06р.

3. Зобов'язати Корольовський відділ ДВС Житомирського міського управління юстиції вжити заходів, спрямованих на своєчасне та повне виконання рішення господарського суду Житомирської області від 13.06.06 р. по справі №11/1554 відповідно до вимог Закону України "Про виконавче провадження".

4. Постанова суду  набирає законної сили в строк та в порядку, встановлених ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України.

5. Постанова суду може бути оскаржено до Київського апеляційного  адміністративного суду  відповідно до ст.186 КАС України через господарський суд  Житомирської області.

Суддя                                                                         

  дата складання 30.05.07р.

Віддрукувати: 1 прим.

1 - в справу

Дата ухвалення рішення15.05.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу704472
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/948-нм

Постанова від 15.05.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні