Ухвала
від 23.11.2017 по справі 127/23831/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23831/17

Провадження №1-кс/127/10355/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Вінницької області радника юстиції ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної документальної перевірки дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ФГ «Щербич і К»,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу прокуратури Вінницької області радник юстиції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про призначення позапланової виїзної документальної перевірки дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ФГ «Щербич і К» (код ЄДРПОУ 38140146, адреса: Вінницька область, Літинський район, с. Селище, вул. Центральна, буд.62-а) за період з 01.01.2014 по 30.09.2017, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017020000000288 від 14.08.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Згідно клопотання, Слідчим відділом прокуратури Вінницької області за повідомленням УВБ ГУ ДФС у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017020000000288 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, щодо зловживання службовим становищем працівниками Літинського відділення Калинівської ОДПІ ГУДФС Вінницької області.

Досудовим розслідуванням установлено, що працівники Калинівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області при адмініструванні податків та зборів суб`єкта господарювання ФГ „Щербич і К (код СДРПОУ 38140146, адреса: Вінницька область, Літинський район, с.Селище, вул.Центральна, буд.62-а), яке використовувало спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського господарства та користувалось пільгами зі сплати податків, при наявності ознак порушень податкового законодавства, в інтересах підприємства, контрольно-перевірочні заходи не вжили.

Так, працівники Калинівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, на обліку в якій перебувають сільськогосподарські підприємства, відповідно до наказово-розпорядчих документів здійснювали контроль за законністю користування спеціальним режимом оподаткування та відповідною сплатою до бюджету сум податку на додану вартість.

ФГ „Щербич і К з 2013 року перебувало на спеціальному режимі оподаткування та відповідно до вимог ст. 209 Податкового кодексу України користувалось пільгами з оподаткування у вигляді несплати до бюджету сум податків.

Відповідно до поданої податкової звітності та виписаних податкових накладних ФГ «Щербич і К», в доведеному до відпрацювання ДФС України періоді, з метою несплати до бюджету сум податків, здійснило незаконне включення до операцій на які поширюється пільговий режим, операції, по яким згідно чинного законодавства пільговий режим не застосується.

Не зважаючи на вказаний факт, працівниками Калинівської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, до функціональних обов`язків яких входить здійснення контролю за правомірністю нарахування та сплатою суб`єктами господарювання податків та зборів, при наявності ознак порушень податкового законодавства, контрольно-перевірочні заходи не здійснювались.

З метою всебічного, швидкого, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального`правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виникла необхідність в проведенні позапланової виїзної документальної перевірки дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ФГ «Щербич і К» (код ЄДРПОУ 38140146) за період з 01.01.2014 по 30.09.2017.

Слідчий в судовому засіданні вимоги клопотання не підтримав, просив залишити його без розгляду.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2ст. 93 КПК Українисторона обвинувачення здійснює збирання доказів, серед іншого, шляхом отримання від органів державної влади актів перевірок.

Згідно з ч.2ст.84 КПК Україниодним із процесуальних джерел доказів є документи, до яких п.4 ч.2ст.99 КПК Українивіднесено і акти перевірок.

Разом із тим, на даний час зКПК Українивиключено п.6 ч.2 ст.36 та п.4 ч.2 ст.40, якими прокурору, та слідчому надавались повноваження призначити ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом, що обумовлює необхідність звернення до слідчого судді із даним клопотанням.

Враховуючи те, що слідчий в судовому засіданні відмовився від вимог, заявлених у клопотанні, слідчий суддя вважає за доцільне відмовити в задоволенні клопотання

Керуючись ст.ст.71,93,110 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотаннястаршого слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Вінницької області радника юстиції ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної документальної перевірки дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ФГ «Щербич і К» - відмовити.

Ухвала слідчого судді остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення23.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70463376
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової виїзної документальної перевірки дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства ФГ «Щербич і К

Судовий реєстр по справі —127/23831/17

Ухвала від 23.11.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні