Постанова
від 21.11.2017 по справі 922/3536/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"21" листопада 2017 р.Справа № 922/3536/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

розглянувши заявуТОВ "Астікс Плюс", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Астікс Плюс", м. Харків , код ЄДРПОУ 39930924 за участю сторін:

ліквідатора - ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатор ТОВ "Астікс Плюс" звернувся до господарського суду Харківської області із заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "Астікс Плюс" в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 24.10.2017 р. прийнято заяву ТОВ "Астікс Плюс" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання на 07.11.2017 р.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 07.11.2017 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Астікс Плюс", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначено судове засідання на 21.11.2017 р.

Присутній у судовому засіданні ліквідатор просив суд визнати ТОВ "Астікс Плюс" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором у справі голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) ОСОБА_1, оскільки ліквідатор протягом декількох місяців здійснював заходи щодо припинення юридичної особи боржника, добре знається на цьому підприємстві, повністю володіє інформацією про фінансове становище ТОВ "Астікс Плюс", що дає йому можливість у найкоротший строк приступити до виконання своїх обов'язків ліквідатора та оперативно й без зволікань виконувати ліквідаційні заходи.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Астікс Плюс" (код ЄДРПОУ 39930924) зареєстроване як юридична особа за адресою: 61001, м. Харків, вул.Плеханівська, 18, офіс 701.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Відповідно до ч.1 ст. 110 ЦК України загальними зборами учасників ТОВ "Астікс Плюс" було прийнято рішення про припинення товариства у зв'язку з ліквідацією, призначено ліквідаційну комісію (ліквідатора), встановлено строк для пред'явлення вимог кредиторів до боржника - два місяці з дати оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи та встановлено порядок проведення ліквідаційної процедури, що було оформлено протоколом від 02.08.2017 р.

На виконання вимог ч. 1 ст. 105 ЦК України та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" державному реєстратору було передано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій "Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи". Державним реєстратором було внесено відповідні відомості про прийняття рішення про ліквідацію підприємства та призначення ліквідаційної комісії (ліквідатора) в ЄДР.

Відповідно до матеріалів справи, повідомлення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації було опубліковано на веб-сайті Міністерства юстиції України, що підтверджується відповідною роздруківкою за 02.08.2017 р.

На виконання вимог ч. 7 ст. 111 ЦК України про припинення ТОВ "Астікс Плюс" були повідомлені Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Харкові, Східна міжрайонна виконавча дирекція Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова, а також відомий кредитор (за даними власного обліку).

Крім того, на виконання вимог Наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів" № 1588 від 09.12.2011 р., ліквідатором був повідомлений податковий орган - Східна ОДПІ м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про припинення, про що свідчить заява за формою 8-ОПП з відміткою органу ДФС про її отримання.

Відповідно до довідки Слобожанського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова заборгованість перед Фондом соціального страхування України в Харківській області (Харківське міське відділення) та перед Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у ТОВ "Астікс Плюс" відсутня.

Після оприлюднення повідомлення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації до ліквідатора надійшла заяви з грошовими вимогами до боржника від ТОВ "ОА "Сталкер" у розмірі 135450,00 грн. Заявлені вимоги були розглянуті ліквідатором та визнані у повному обсязі, про що кредитор був повідомлений належним чином.

Таким чином, сума кредиторських вимог ТОВ "Астікс Плюс", строк виконання яких настав, становить 135450,00 грн. та повністю визнається боржником.

На виконання вимог ч. 4 ст. 111 ЦК України ліквідатором була проведена інвентаризація майна боржника, за результатами проведення якої встановлена відсутність у ТОВ "Астікс Плюс" основних засобів, довгострокових фінансових інвестицій, дебіторської заборгованості, виробничих запасів, незавершеного будівництва, товарів та продукції, поточних фінансових інвестицій, інших оборотних активів, довгострокових та короткострокових фінансових зобов'язань, заборгованості за розрахунками з бюджетом; встановлена наявність грошових коштів на суму 16160,00 грн. та виявлена кредиторська заборгованість у розмірі 135450,00 грн.

З метою виявлення майна боржника ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна підприємства підтверджується довідками Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській області, Національної комісії з цінних паперів та Фондового ринку, Харківської митниці ДФС, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України, виробничого підрозділу "Харківське відділення" філії "Головний інформаційно-обчислювальний центр" ПАТ "Українська залізниця", Регіонального сервісного центру МВС України в Харківській області, витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до довідок ліквідатора повітряні судна, зареєстровані за ТОВ "Астікс Плюс", у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України відсутні; заборгованості по виплаті заробітної плати, майна (у тому числі, що перебуває в заставі), дочірніх підприємств, філій та відокремлених підрозділів у боржника немає; корпоративними правами ТОВ "Астікс Плюс" не володіє; виконавчі провадження, стороною яких є ТОВ "Астікс Плюс", у Автоматизованій системі виконавчих проваджень Міністерства юстиції України, відсутні.

Після закінчення всіх необхідних ліквідаційних заходів відповідно до ч. 8 ст. 111 ЦК України ліквідатором був складений проміжний ліквідаційний баланс.

17.10.2017 р. загальними зборами учасників ТОВ "Астікс Плюс" був затверджений вищезазначений проміжний ліквідаційний баланс, відповідно до якого поточні зобов'язання ТОВ "Астікс Плюс" складають 135,4 тис. грн., а активи боржника становлять 16,2 тис. грн.; прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Астікс Плюс".

Враховуючи, що боржником дотримано порядок ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України, а вартості активів ТОВ "Астікс Плюс" недостатньо для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Розглянувши матеріали справи та заяву ОСОБА_1 про призначення його ліквідатором ТОВ "Астікс Плюс", враховуючи той факт, що ліквідатор здійснював процедуру досудової ліквідації боржника та ознайомлений з усіма обставинами справи, а також скрутне матеріальне становище боржника, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "Астікс Плюс" ОСОБА_1.

Постановою пленуму Вищого господарського суду України № 16 від 17.12.13 р. затверджений порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство.

Згідно з розділом ІІ зазначеного порядку офіційне оприлюднення здійснюється у випадках передбачених Законом та офіційному оприлюдненню підлягає, зокрема, повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Розділом ІІІ порядку офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство встановлено, що офіційне оприлюднення оголошень (повідомлень) здійснюється на підставі судового рішення. З цією метою резолютивна частина судового рішення повинна містити відповідний припис.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне здійснити офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання ТОВ "Астікс Плюс" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

Керуючись ст. ст. 37-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Астікс Плюс" (код ЄДРПОУ 39930924, адреса: 61001, м. Харків, вул. Плеханівська, 18, офіс 701) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених Законом про банкрутство.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

3. Призначити ліквідатором ТОВ "Астікс Плюс" ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, паспорт: серія МК 733854, виданий Київським МВ РВ ХМУ УМВС України в Харківській області 20.01.1998 р., адреса для листування: 61001, м. Харків, вул. Плеханівська, 18, офіс 701).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. Зобов'язати ліквідатора відповідно до ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" прийняти до свого відання майно боржника та забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, проводити інвентаризацію та оцінку майна банкрута, здійснювати аналіз фінансового становища банкрута, повідомляти працівників банкрута про звільнення та здійснити його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута або отриманого для цієї мети кредиту, вживати заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, передати в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню, здійснити продаж майна банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом, повідомити про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надавати державному органу з питань банкрутства відповідну інформацію для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, пред'являти до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами. Залишки коштів на цих рахунках перераховуються на основний рахунок боржника.

Зобов'язати ліквідатора не рідше ніж один раз на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

6. Зобов'язати ліквідатора в строк до 21.11.2018 р. виконати ліквідаційну процедуру та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі:

- акти інвентаризації майна, перелік ліквідаційної маси, звіти про оцінку майна, договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

- звіт про виплачені кредиторам кошти, документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів;

- довідки установ банку про закриття рахунків банкрута;

- копії повідомлень, направлених до органу державної податкової служби, Пенсійного фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури;

- довідку архіву про прийняття документів, які підлягають обов'язковому зберіганню;

- оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію;

- докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість її стягнення;

- довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час здійснення ліквідаційної процедури;

- баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора;

- протоколи засідань комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів;

- затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора;

- інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.

7. Постанову суду направити ліквідатору, банкруту, Міжрайонному відділу державної виконавчої служби по Основ'янському та Слобідському районах міста Харків ГТУЮ у Харківській області, державному реєстратору, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, Східній ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області, Головному управлінню ДФС у Харківській області.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення21.11.2017
Оприлюднено26.11.2017
Номер документу70487651
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3536/17

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 12.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 09.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 09.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 21.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 24.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні