Ухвала
від 07.11.2017 по справі 761/39794/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/39794/17

Провадження № 2/761/7963/2017

У Х В А Л А

Іменем України

07 листопада 2017 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Притула Н.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до старшого слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві капітана поліції Власюк Б.В., слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції Комисарчук С.В., слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції Войцехівського В.В. про визнання незаконним рішення та зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

03 листопада 2017 року до суду надійшла вказана позовна заява.

Позивач звернувся до суду в порядку позовного провадження, передбаченого Цивільним процесуальним кодексом України.

В позовних вимогах позивач просить: визнати незаконним рішення слідчих Власюка Б.В., Комисарчука С.В., Войцеховського В.В. слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, в провадженні яких перебуває кримінальне провадження №12017100100007554, про відмову у наданні дозволу на посвідчення начальником слідчого ізолятора м. Києва довіреності ОСОБА_1 на представництво його інтересів як учасника Торговельного підприємства - магазину УКРАЇНСЬКІ КОВБАСИ у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ідентифікаційний код 21464933), Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАЇНСЬКІ ДЖЕРЕЛА ПЛЮС (ідентифікаційний код 35618500), Товариства з обмеженою відповідальністю ЧАКО (ідентифікаційний код 31566914), Товариства з обмеженою відповідальністю МЕКОС (ідентифікаційний код 14354084) без права відчуження частки; солідарно зобов'язати слідчих Власюка Б.В., Комисарчука С.В., Войцеховського В.В. слідчого відділу Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, в провадженні яких перебуває кримінальне провадження №12017100100007554, надати дозвіл на посвідчення начальником слідчого ізолятора м. Києва довіреності ОСОБА_1 на представництво його інтересів як учасника товариства.

Вивчивши матеріали позовної заяви суд приходить до висновку про відмову у відкритті провадження на тій підставі, що дані вимоги позивача мають розглядатись в порядку визначеному Кримінально-процесуальним кодексом України, виходячи з наступного.

Відповідно до статті 15 ч.1 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо: 1) захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин; 3) інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Статтею 2 КПК України визначено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов'язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна.

Відповідно до пункту № 13 Порядку посвідчення заповітів і довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, затверджений Постановою КМУ від 15 червня 1994 року №419, скарга на неправильне посвідчення заповіту чи довіреності або на відмову посадових, службових осіб у їх посвідченні подаються до суду за місцезнаходженням лікарні, іншого стаціонарного закладу охорони здоров'я, санаторію, будинку для осіб похилого віку та інвалідів, експедиції, госпіталю, військово-лікувального закладу, військової частини, з'єднання, установи, військово-навчального закладу, установи виконання покарань, слідчого ізолятора. Скарга на неправильне посвідчення заповіту або на відмову в його посвідченні капітаном морського або річкового судна, що плаває під прапором України, подаються до суду за місцем порту приписки судна.

Отже, заявник має в порядку, передбаченому ст.303 КПК України оскаржити дії слідчого до суду.

Статтею 122 ч.2 п.1 ЦПК України передбачено, що суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства.

Вивчивши матеріали позовної заяви, враховуючи, що заявлені вимоги не можуть бути вирішені в порядку, передбаченому ЦПК України, суд приходить до висновку, що провадження по даній справі не може бути відкрите.

Одночасно необхідно роз'яснити позивачу, що він має право в порядку, передбаченому КПК України, звернутися до суду для вирішення заявлених вимог.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.15, 122 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

У відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до старшого слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві капітана поліції Власюк Б.В., слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції Комисарчук С.В., слідчого слідчого відділу Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції Войцехівського В.В. про визнання незаконним рішення та зобов'язання вчинити дії - відмовити.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд м. Києва протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Н.Г. Притула

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.11.2017
Оприлюднено26.11.2017
Номер документу70489623
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/39794/17

Ухвала від 07.11.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні