Постанова
від 22.11.2017 по справі 520/8221/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/8221/17

Провадження № 1-кс/520/2885/17

УХВАЛА

22.11.2017 року м.Одеса

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, в провадженні СВ Київського ВП у м.Одесі ГУНП в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування внесені 03.07.2017 року до ЄРДР за № 12017160480002638 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ч.3 КК України.

Як вбачається з клопотання, в ході проведення досудового розслідування було встановлено, що 23.06.2016 року невстановлені особи за попередньою змовою підробили офіційний документ протокол №3 Загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , а саме виконали в ньому підпис від імені ОСОБА_5 .

Слідчий звернулася до суду з клопотанням, про дозвіл на тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю вилучення оригіналів документів з яких вона складається, та які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_2 , у зв`язку з тим, що, інформація, яка міститься у вказаних документах може бути використана як докази та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та осіб, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення, а також необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, відповідно до клопотання експерта про надання на дослідження саме оригіналів документів.

Слідчий в судовому засіданні наполягала на задоволенні клопотання та просила розглянути клопотання без участі представника управління, мотивуючи можливістю зміни або знищення зазначених документів.

Вивчивши клопотання та матеріали які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчім суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження, вбачається наявнiсть достатнiх пiдстав вважати, що вказані в клопотанні документи, зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 , та відомості у вказаних документах, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального правопорушення, вважаю можливим задовольнити клопотання слідчого в чатині надання оригіналів документів зазначеної справи, які містять підписи та записи ОСОБА_5 , без виклику у засідання представника ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ Київського ВП в м.Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю вилучення оригіналів документів, які містять вільні зразки підпису та записи ОСОБА_5 , та які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Строк дії ухвали становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70496473
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/8221/17

Постанова від 22.11.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

Постанова від 26.09.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

Постанова від 17.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Тонконоженко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні