Рішення
від 15.05.2007 по справі 3/132-1999
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/132-1999

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" травня 2007 р.Справа № 3/132-1999

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Турецького І.М.             

Розглянув справу

за позовом: Прокурора Борщівського району Тернопільської області   в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління  Державної комісії  з цінних паперів  та фондового ринку  м. Тернопіль вул. Шпитальна ,7

          до відповідача: Відкритого акціонерного товариства „Скала –Подільське”  смт. Скала Подільська  вул. Заводська,2  Борщівського району Тернопільської області

за участю представників сторін:   

          позивача :          не явився

          відповідача: не явився

          прокурора:    Тимків А.Р.

Суть справи: До господарського суду Тернопільської області поступила позовна заява  Прокурора Борщівського району Тернопільської області   в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління  Державної комісії  з цінних паперів  та фондового ринку  м. Тернопіль вул. Шпитальна ,7 до Відкритого акціонерного товариства „Скала –Подільське”  смт. Скала Подільська  вул. Заводська,2  Борщівського району Тернопільської області,  в якій позивач просить  стягнути   з відповідача в користь державного бюджету України 170 грн. штрафних санкцій  за вчинене правопорушення на ринку цінних паперів та фондового ринку  за несвоєчасне подання   інформації (звіту ) у відповідності Закону України „Про державне регулювання  ринку цінних паперів  в Україні”.

Відповідач своїм конституційним правом на захист не скористався. Явку в судове засідання свого представника не забезпечив, не дивлячись на те, що належним чином був повідомлений про  час та місце проведення судового засідання, свого письмового відзиву на позов суду не надав, а тому спір вирішено в порядку ст.75 Господарсько –процесуального кодексу України, по наявних у справі документах.

В розпочатому судовому засіданні прокурору роз'яснено його права передбачені ст.ст.20,22,81-1 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, всебічно та повно дослідивши обставини справи, та вислухавши  представників сторін, суд встановив наступне:

7 серпня 2006 року  Тернопільським територіальним управлінням  державної комісії з цінних паперів  та фондового ринку  було складено акт №55-ТЕ про правопорушення  на ринку цінних паперів  ВАТ ”Скала-Подільське” за несвоєчасне подання інформації (звіту) про фінансовий стан  та результати  господарської діяльності за перший квартал  2006 року .

На підставі вказаного акту   позивачем було винесено Постанову  №55-ТЕ  від 18.08.2006 року. У відповідності якої до відповідача застосовано штрафні санкції  в сумі 170 грн., які на день слухання справи  відповідачем не сплачено.

Зобов'язання є право відношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію(передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Зобов'язання має ґрунтуватися на засадах добросовісності, розумності та справедливості (ст. 509 ЦК України).

Сторонами у зобов'язанні є боржник і кредитор.

У зобов'язанні на стороні боржника або кредитора можуть бути одна або одночасно кілька осіб.

Якщо кожна із сторін у зобов'язанні має одночасно і права і обов'язки, вона вважається боржником у тому, що вона зобов'язана вчинити на користь другої сторони, і одночасно кредитором у тому, що вона має право вимагати від неї. (ст. 510 ЦК України).

Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. (ст. 525 ЦК України)

Зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог-відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.(ст.526 ЦК України).

Оцінивши представлені документальні докази, господарський суд Тернопільської області прийшов до переконання, що позовні вимоги позивача щодо стягнення  170 грн. штрафних санкцій ,документально обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Судові витрати, в порядку ст.49 ГПК України ,покласти на відповідача.

Керуючись ст.ст. 43, 49, 82-85 ГПК України, ст.ст. 509, 510, 526, 530, 532 Цивільного кодексу України, Законом України „Про державне регулювання  ринку цінних паперів  в Україні”, суд

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з Відкритого акціонерного товариства „Скала –Подільське”  смт. Скала Подільська  вул. Заводська,2  Борщівського району Тернопільської області , ( код ЄДРПОУ 30811697)  :

-          в доход державного бюджету  на рахунок  №31113106700030 , код бюджетної  класифікації 21081100, символ звітності 106, код одержувача коштів 23588869, МФО 838012 УДК у Борщівському районі   - 170 грн.

-           в доход державного бюджету України 85 грн. державного мита, 118 грн.  інформаційно-технічних послуг.

-          Видати накази.

3. На дане рішення, яке не вступило в законну силу сторонами по справі може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного господарського суду на протязі десяти днів з дня його підписання 16 травня 2007 року, через місцевий господарський суд Тернопільської області .

4.          Рішення направити сторонам по справі.

 

Суддя                                                                                          І.М. Турецький

Дата ухвалення рішення15.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу705155
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/132-1999

Ухвала від 30.08.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 27.08.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Рішення від 15.05.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні