Постанова
від 07.06.2007 по справі 8/204-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/204-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"07" червня 2007 р.                                                           Справа № 8/204-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Хом'якової В.В. при секретарі Зибцевій А. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Новотроїцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Херсонській області

до приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Затока"  

про  стягнення 729 грн. 57 коп.

за участю представників сторін:

від  позивача –представник Комисаренко О. В., дов.№ 11/07 від 03.01.07р.

від  відповідача - не прибув

          Згідно п. 4 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України спори за зверненнями Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань про стягнення простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків підвідомчі адміністративним судам. До початку діяльності адміністративних судів, адміністративні справи вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Херсонське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Новотроїцької районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (позивач) звернувся до господарського суду з позовною заявою про стягнення з приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Затока" 729 грн. 57 коп. заборгованості по страховим внескам до Фонду.

          Відповідач проти позову письмових заперечень не надав. Представник відповідача у судове засідання не прибув, хоч був належним чином проінформований про час та місце судового розгляду. Суд вважає, що неявка представника відповідача не перешкоджає розгляду справи по суті.          

              Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд -

в  с т а н о в и в :

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство "Затока" є юридичною особою. Відповідно до пп."а" п.3 ст.2, ч.1 ст.22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" № 2240-ІІІ ПОСП "Затока" є страхувальником та платником таких внесків.

Відповідачем надавалися до Новотроїцької РВД ХОВ ФСС, як до контролюючого органу, розрахунки сум страхових внесків, однак суми внесків сплачувалися у неповному обсязі та несвоєчасно. Так поточним звітом по внесках до Фонду за перший квартал 2007 року відповідачем самостійно нараховано суму страхових внесків яка підлягає перерахуванню на користь Новотроїцької РВД ХОВ ФСС у розмірі 729 грн. 57 коп. Однак належна сума самостійно нарахованих внесків несплачена.

          Стаття 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" № 2240-ІІІ зобов'язує страхувальника сплачувати різницю  між нарахованими  для  роботодавців  і найманих працівників страховими внесками  та  витратами,  пов'язаними  з  наданням   матеріального забезпечення  та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць –у день,  встановлений для одержання  в  установах  банку  коштів  на

оплату праці за відповідний період.

          Станом на 01 квітня 2007 року за відповідачем обліковується непогашена заборгованість перед Фондом у розмірі 729 грн. 57 коп., що підтверджується розрахунком ціни позову, копією звіту по формі 4ФСС з ТВП поданого до контролюючого органу.

          Доказів сплати боргу за вказаний період суду не надано. Позовні вимоги підтверджені належними доказами задовольняються у повному обсязі. Судовий збір не стягується згідно зі ст. 94 КАС України.

     На підставі ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та керуючись ст. ст.  159 - 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства  України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

          1. Позов задовольнити у повному обсязі. Стягнути з приватно-орендного сільськогосподарського підприємства «Затока» (Херсонська область, Новотроїцький район, село Сергіївка, р/рах. 260096403 в ХОД ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 352093, код ЄДРПОУ 31914109) 729 грн. 57 коп. заборгованості по страхових внесках на користь Новотроїцької районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (Херсонська область, смт. Новотроїцьке, вул. Леніна, 92, р/рах. 25600235 в ХОД ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 352093, код ЄДРПОУ 26083093). Виконавчий лист після набрання постановою законної сили направити позивачу.

          2. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

          3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                 Суддя                                                                  В.В. Хом'якова

Постанову підписано 12 червня 2007 року.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення07.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу705178
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/204-ап-07

Постанова від 07.06.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні