Ухвала
від 24.11.2017 по справі 283/2239/17
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/2239/17

провадження №1-кс/283/473/2017

У Х В А Л А

24 листопада 2017 року Слідчий суддя Малинського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 з секретарем судових засідань ОСОБА_2 , за участю начальника СВ Малинського ВП Коростишівського ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення обшуку в кримінальному провадженню №12017060080000880 від 13.11.2017 року, відомості про яке внесено до ЄРДР за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 272 КК України,-

встановив:

З вказаним клопотанням до слідчого судді Малинського районного суду звернувся старший слідчий СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 , просить винести ухвалу про проведення обшуку на території розміщення виробничих потужностей ТОВ "А`НАНДА", а саме: земельних ділянок площею 1,2 га з кадастровим номером 1823481200:07:000:0084 та площею 0,8 га з кадастровим номером 1823481200:07:000:0083, які розташовані на території Будо-Вороб`ївської сільської ради Малинського району, а також всіх об`єктів, які на них розташовані, нежилі будівлі, корівника, комплекса будівель і споруд №1 з метою відшукання та вилучення машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, які експлаутує (застосовує) ТОВ "А`НАНДА" без відповідних дозвільних документів та документацію на право експлуатації вказаного об`єкту, яка може зберігатись в нежитловому приміщенні об`єкту.

Зазначив, що у ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ "А`НАНДА"під час виконання робіт експлуатують та застосовують машини, устаткування підвищеної небезпеки без передбачених законом дозвільних документів.

За даним фактом 13.11.2017 року внесено відомості до ЄРДР за №12017060080000880 та розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 272 КК України.

Відповідно до рапорту старшого о/у Малинського МРВ УСБУ в Житомирській області в ході здійснення оперативно-службової діяльності отримано дані про можливі факти порушення вимог законодавства України у сфері охорони праці з боку посадових осіб ТОВ "А`НАНДА" (код ЄДРПОУ 34571251, с. Клітня Малинського району).

Зокрема, на території розміщення виробничих потужностей ТОВ "А`НАНДА" на земельних ділянках площами 1,2 га та 0,8 га у нежитловій будівлі (корівнику) на території Будо-Вороб`ївської сільської ради, комплекс будівель і споруд №1, шляхом переробки лісосировини здійснюється виготовлення лісопродукції. При цьому, працівники, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою не проходили спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, що суперечить нормам Закону України "Про охорону праці".

Згідно інформаційної довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань юридичною адресою ТОВ "А`НАНДА" є Будо-Вороб`ївська сільська рада, комплекс будівель і споруд №1, засновниками якого є ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

З метою відшукання та вилучення машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, які експлаутує (застосовує) ТОВ "А`НАНДА" без відповідних дозвільних документів та документацію на право експлуатації вказаного об`єкту, просить надати дозвіл на проведення обшуку.

Вислухавши начальника слідчого відділу, оглянувши матеріали клопотання та дослідивши докази по ним вважаю, що клопотання не підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, відповідно до положень, ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Зважаючи на те, що до матеріалів поданого клопотання не додано доказів того, що машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки, які експлуатує ТОВ "А"НАНДА" створюють загрозу загибелі людей чи загрози настання інших тяжких наслідків, клопотання та матеріали не містять відповідних посилань на висновки експертів, якими би визначався наявний стан загрози при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, а відтак слідчим не доведено, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий суддя вважає, що правових підстав для проведення обшуку у згаданому підприємстві на даний час немає.

Водночас з цим, за відсутності достовірних висновків про створення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяння шкоди здоров`ю потерпілого тільки відсутність дозвільних документів на провадження господарської діяльності утворює склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 164 КУпАП.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 132, 162,163, 164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_4 про проведення обшуку - відмовити за безпідставністю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудМалинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70529045
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —283/2239/17

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні