Ухвала
від 17.11.2017 по справі 759/17401/17
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3811/17

ун. № 759/17401/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2017 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №32017100080000005, внесеному 24.01.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

01.11.2017 року слідчий звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з клопотанням про надання тимчасового доступ до речей і документів.

Слідчий вказав, що слідчим відділом фінансових розслідувань ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017100080000005 від 24.01.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205-1 КК України. Встановлено, що ОСОБА_4 , разом із ОСОБА_5 та іншими невстановленими слідством особами, використовуючи реквізити та банківські рахунки підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_6 » таін., здійснюють операції спрямовані на вчинення діяння, що стосується легалізації (відмивання) доходів отриманих злочинним шляхом та незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки. Вищезазначені ризикові підприємства в свою чергу формують податковий кредит з податку на додану вартість від підприємств імпортерів: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_9 » та ін.

Слідчий вказав, що в ході досудового розслідування встановлено, що отриманні безготівкові грошові кошти від підприємств реального сектору економіки на розрахункові рахунки підконтрольних вказаним особам підприємств, перераховуються на карткові рахунки фізичних осіб, в тому числі й ОСОБА_4 , знімаються з карткового рахунку та привласнюються, за винятком відповідного відсотка за обготівковування. Допитано про не причетність до діяльності службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які показали, що жодного відношення до реєстрації/створення, а тим більше ведення фінансово-господарської діяльності ніколи не мали та не мають.

Крім того, вказав, що встановлено суб`єкти підприємницької діяльності, що скористалися послугами підприємств з ознаками «фіктивності» з метою безпідставного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, серед яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_1 ), податкова адреса: АДРЕСА_1 , яке мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ) що підтверджується додатками 5 до декларацій з податку на додану вартість підприємства та відповідними податковими накладними.

Слідчий вважає, що є достатні підстави вважати, що у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_1 ), знаходяться первинні та бухгалтерські документи по взаємовідносинам з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 )

Слідчий просить, вилучити оригінали документів, оскільки вони містять підписи осіб та відбитки печаток підприємств з ознаками «фіктивності», які будуть в наступному надані відповідним експертам з метою проведення почеркознавчої, судово - економічної та техніко-криміналістичної експертизи вказаних у клопотанні документів.

Також вказує, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідних документів та інформації, володільцем яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_1 ) та просить не викликати осіб у судове засідання.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутисядо слідчогосуддіпід час досудового розслідування чисудупід час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті161цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5, п. 6 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Згідно до ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим не надано доказів, на які посилається як на обгрунтування наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Не надано доказів про протиправність дій ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 ", відомості щодо протиправності яких не внесені до ЕРДР.

Вивчивши клопотання та додані до нього докази, слідчий суддя приходить до висновку, що в задоволенні клопотання необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 160-165 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання слідчого СВ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні №32017100080000005, внесеному 24.01.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань про тимчасовий доступ до речей і документів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —759/17401/17

Ухвала від 17.11.2017

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні