Ухвала
від 24.11.2017 по справі 182/6713/17
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/6713/17

Провадження № 1-кс/0182/2265/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.11.2017 м. Нікополь

Слідчий суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської обл.

ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_4 по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2017 № 12017040000000946 про тимчасовий доступ до документів та інформації з можливістю вилучити їх у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ,

за участю сторін кримінального провадження

прокурора ОСОБА_4

слідчого ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в :

22 листопада 2017 р. до Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської обл. надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_4 по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2017 № 12017040000000946 про тимчасовий доступ до документів та інформації, а саме: оригіналів документів реєстраційної справи Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інформації щодо електронної роботи по внесенню змін в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з вказівкою особи, яка вносила зміни, самі відомості про зміни та підстави внесення змін, з можливістю вилучити їх оригіналів у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання обґрунтовано тим, що в провадженні другого слідчого відділу слідчого управлення прокуратури Дніпропетровської обл. знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2017 № 12017040000000946, за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою ОСОБА_5 за попередньою змовою групою осіб, який з метою власної наживи, під виглядом отримання довіреності на перепризначення директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » перевищивши свої повноваження використав її не за призначенням, а для протиправного вчинення угоди та внесення відповідної інформації державних реєстрів, зокрема змінено форму управління та спричинено прямі збитки на суму, що перевищує п`ять мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що між ІНФОРМАЦІЯ_4 (Британські Віргінські острова) та ІНФОРМАЦІЯ_5 (республіка Кіпр) укладено партнерську угоду від 28.09.2011 стосовно ефективного керування сумісним підприємством ІНФОРМАЦІЯ_6 (республіка Кіпр) та спрямовано на забезпечення взаємних інтересів, контролю та керування у сферах діяльності суб`єктів господарювання: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_4 ) включаючи, але не обмежуючись договорами про вирощування сільськогосподарської продукції, зокрема: з підприємством об`єднання громадян « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_5 ). Згідно угоди домовилися здійснювати сумісний бізнес на території України, предмет угоди сумісне володіння та керування безпосередньо через Підприємство активами.

Спеціальною довіреністю від 31.10.2016 за підписом директора ІНФОРМАЦІЯ_10 та секретаря ОСОБА_6 , засвідчену шляхом проставлення апостилю № LM11910/16 від 22.12.2016, Первушину Федору довірено від імені компанії: 1) вести переговори, погоджувати, приймати рішення та підписувати будь-які документи, що стосуються реєстрації або внесення запису до реєстру юридичних осіб або компаній (асоціацій) в Україні в якості засновника, учасника, акціонера та здійснювати будь-які дії та речі, необхідні для інкорпування, реєстрації та управління такою компанією в Україні, включаючи підписування та подачу статутів, установчих договорів, угод, змін до них, протоколів, рішень, заяв, реєстраційних карток; 2) представляти інтереси Компанії та виконувати дії від імені Компанії повноваження учасника (засновника) наступних підприємств: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_9 ).

Допитаний як свідок заявник ОСОБА_7 показав, що ОСОБА_8 використав повноваження за спеціальною довіреністю всупереч інтересам ІНФОРМАЦІЯ_6 зокрема: без погодження з власниками змінив форму правління ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та засновника ПОГ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » - Дніпропетровської обласної організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з колегіальної на одноособову, ввівши посаду генерального директора, на яку призначив ОСОБА_9 . При цьому про зміни у Статутах та реєстраційних адрес вніс до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідні відомості у приватного нотаріуса КМНО ОСОБА_10 .

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів та інформації, а саме: оригіналів документів реєстраційної справи Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інформації щодо електронної роботи по внесенню змін в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з вказівкою особи, яка вносила зміни, самі відомості про зміни та підстави внесення змін, з можливістю вилучити їх у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Прокурор у судовому засіданні підтримав клопотання і просив його задовольнити.

Вислухавши сторін, розглянувши матеріали справи, вважаю, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, робити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3, 4 ст. 132 КПК України застосування заходів кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який йдеться у клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається з клопотанням.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що у задоволенні клопотання слід відмовити, оскільки слідчим не доведено підстав для тимчасового доступу та вилучення оригіналів документів та інформації з реєстраційної справи Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Слідчим у клопотанні не зазначено підстави та необхідність отримання тимчасового доступу, не надано будь-яких доказів того, що стосовно Дніпропетровської обласної громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 » були вчинені будь-які дії стосовно змін в реєстраційних документах.

Тимчасовий доступ до документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбачений п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України, органом досудового слідства не доведено необхідність застосування цього заходу, що передбачено ст. 132 КПК України.

Керуючись ст. 131, 132, 159-164 КПК України, -

п о с т а н о в и в :

У задоволенні клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської обл. ОСОБА_4 по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.07.2017 № 12017040000000946 про тимчасовий доступ до документів та інформації з можливістю вилучити їх у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 - відмовити.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70550475
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів та інформації з можливістю вилучити їх у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ,

Судовий реєстр по справі —182/6713/17

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні