Ухвала
від 28.11.2017 по справі 910/4369/17
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

28 листопада 2017 року Справа № 910/4369/17

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючого суддіСибіги О.М., суддівМалетича М.М., Плюшка І.А. розглянувши матеріали касаційної скаргиПублічного акціонерного товариства "Українська залізниця", м. Київ на постановуКиївського апеляційного господарського суду від 20.09.2017 року у справі господарського суду міста Києва за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "ЗС Авто Груп", м. Київ доПублічного акціонерного товариства "Українська залізниця", м. Київ простягнення 19 020 грн.

В С Т А Н О В И В:

Касаційна скарга публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 20.09.2017 року у справі № 910/4369/17 не відповідає вимогам розділу ХІІ 1 Господарського процесуального кодексу України з огляду на наступне.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 111 5 та ч. 1 ст. 111 7 Господарського процесуального кодексу України переглядаючи у касаційному порядку судові рішення, касаційна інстанція на підставі встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє застосування судом першої та апеляційної інстанції норм матеріального і процесуального права.

Крім того, касаційна інстанція на підставі вже встановлених судом фактичних обставин справи перевіряє судові рішення виключно на предмет правильності юридичної оцінки обставин справи та повноти їх встановлення у рішенні або постанові господарського суду.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 111 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга за змістом повинна містити вимоги особи, що подала касаційну скаргу, із зазначенням суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права судом.

Тобто, в касаційній скарзі повинен бути чітко викладений зміст порушення або неправильного застосування норм права із зазначенням конкретних їх пунктів та статей, в чому саме полягає таке порушення або неправильне застосування і яким чином воно вплинуло на прийняття оскаржуваного рішення.

Всупереч наведеному, вимоги вказаної норми процесуального закону скаржником дотримано не було.

У поданій касаційній скарзі публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" не погоджується із оскаржуваними судовими актами та вважає, що судами порушено норми матеріального і процесуального права, однак при цьому не зазначає суті порушення вказаних правових норм.

Крім того, в поданій касаційній скарзі скаржник вдався лише до перерахування норм законодавства, що регламентують укладання договору, проте не зазначив, які норми були не застосовані, застосовані неправомірно, невірно застосовані і яким чином це вплинуло на прийняття оскаржуваних судових актів, натомість скаржник спонукає до переоцінки наявних у справі доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 111 7 Господарського процесуального кодексу України касаційна інстанція не має права встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені у рішенні або постанові господарського суду чи відхилені ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, збирати нові докази або додатково перевіряти докази.

Також колегія суддів Вищого господарського суду України відзначає, що касаційна скарга повністю дублює апеляційну скаргу, яку вже було розглянуто судом апеляційної інстанції та їй надано відповідну правову оцінку.

Згідно з п. 6 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом, якщо у скарзі не зазначено суті порушення або неправильного застосування норм матеріального чи процесуального права.

За таких обставин, касаційна скарга публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 20.09.2017 року не може бути прийнята до розгляду Вищим господарським судом України і підлягає поверненню на підставі п. 6 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 86, 111, п. 6 ч. 1 ст. 111 3 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України,

У Х В А Л И В:

Касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" на постанову Київського апеляційного господарського суду від 20.09.2017 року у справі № 910/4369/17 повернути скаржнику.

Головуючий суддяО.М. Сибіга СуддіМ.М. Малетич І.А. Плюшко

Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено29.11.2017
Номер документу70556777
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/4369/17

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Сибіга О.М.

Постанова від 20.09.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 17.07.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Рішення від 02.06.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 19.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

Ухвала від 28.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Отрош І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні