Ухвала
від 28.11.2017 по справі 759/17940/17
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3879/17

ун. № 759/17940/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2017 року слідчий суддя Святошинського району м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Київської місцевої прокуратури №8 ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_4 , про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №4201710108000140 від 07.11.2017 року за ознаками складу злочину, передбачених ч.5ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим суддею встановлено, щослідчим відділом Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201710108000140 від 07.11.2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що 09.08.2017 року між ДУ «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» (код 41220556) таТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч»(код 39456063) було укладено договір № 22-к на виконання робіт, відповідно до якого ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч`зобов`язалось власними силами та за власні кошти виконати роботи із завершення реконструкції режимного корпусу для тримання засуджених до довічного позбавлення волі у Полтавській установі виконання покарань (№ 23).

Слідчий зазначив, що загальна вартість робіт по вказаному об`єкту складає 7,9 мл.н. грн. Перший етап будівельних робіт, який полягає у здійсненні демонтажних робіт у СІЗО та за який здійснено перерахунок грошових коштів 21.08.2017 року Генпідряднику ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч», виконано у повному обсязі особами із числа засуджених Полтавської виправної колонії (№ 64) та Надержинщинськоївиправної колонії (№ 65) під керівництвом представників Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, вивезення будівельного сміття із об`єкту реконструкції проводиться службовим автотранспортом, який належить Полтавській установі виконання покарань (№ 23) без складання актів виконаних робіт та проведення належних розрахунків за виконані роботи, що підтверджується показами осіб, які відбувають покарання ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 .

Слідчий зазначив, що аналізом кошторисних документів і даних про здійснену оплату робіт фактичним виконавцям робіт встановлено, що роботи фактичних виконавців коштують лише близько 30% від загальної вартості отриманих коштів ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч», тобто більша частина грошових коштів, виділених з державного бюджету, на реконструкцію не використовується, а фактично привласнена представниками ДУ «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» та ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч», шляхом зловживання службовим становищем.

Слідчий зазначив, що ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч`зареєстроване в м. Києві по вул. Золотоустівській, 1, оф. 1.

Слідчий зазначив, що у слідства достатньо підстав вважати, що внежитлових приміщенняхза адресою: м. Київ, вул. Золотоустівська, 1, оф. 1, які належать на праві власності Фізкультурно-спортивному товариству «Україна» (код 02605428), знаходяться речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а саме: комп`ютерна техніка, магнітні носії інформації, бланки та інші предмети, речі, документи, цінності та гроші, здобутті злочинним шляхом, що містять у собі іншу інформацію, яка цікавить органи досудового розслідування, та інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Слідчий зазначив, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі, предмети і документи, знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі, цінності, гроші), яке здобуте у результаті його вчинення (злочинним шляхом), а також бланки інші предмети, документи, магнітні носії інформації, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, які знаходяться в нежитлових приміщеннях за адресою: м. Київ, вул. Золотоустівська, 1, оф. 1, маютьсуттєвезначення для встановленняважливихобставин у кримінальномупровадженні та будутьвикористаніпід час досудовогорозслідування як доказ, а тому є необхідним провести обшук за вищевказаноюадресою. Відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду шляхом подальшого проведення криміналістичних досліджень і експертиз, проведення позапланової документальної перевірки, проведення економічної експертизи, для встановлення розмірів відшкодування збитків потерпілим та Державі, а також інші відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

На виконання вимог п. 6 ст. 234 КПК України органом досудового розслідування встановлено, що право власності на об`єкт нерухомого майна, згідно єдиного реєстру права власності не зареєстроване.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення у них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно ч.2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. Слідчим суддею встановлено, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою захисту інтересів суспільства та Держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, всебічного, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, дійшов висновку про задоволення клопотання.

Враховуючи вище викладене, керуючись ст.110,234 КПК України, слідчий суддя -

ухвалив :

Клопотання слідчого СВ Святошинського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_4 ,- задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві майору поліції ОСОБА_4 , капітану поліції ОСОБА_20 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_21 , лейтенанту поліції ОСОБА_22 , лейтенанту поліції ОСОБА_23 , майору поліції ОСОБА_24 , старшим слідчим СВ Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві підполковнику поліції ОСОБА_25 , капітану поліції ОСОБА_26 , із залученням співробітників управління внутрішньої безпеки ДКВС України та органів юстиції, дозвіл на проведення обшукунежитлових приміщеньза адресою:м. Київ, вул. Золотоустівська, 1, оф. 1,які належать на праві власності Фізкультурно-спортивному товариству «Україна» і яківикористовуються ТОВ «Фінансова будівельна компанія Луч», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а також речей та документів, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: речі, цінності, гроші, які здобуті у результаті вчинення правопорушення (злочинним шляхом), штампи, бланки, печатки, документи, магнітні носії інформації, флеш накопичувачі, дискети, портативні диски, жорсткі диски, офісна техніка, комп`ютери, ноутбуки, планшети, мобільні телефони, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні та містять інформацію щодо проведення в період серпня-листопада 2017 року робіт з реконструкції режимного корпусу для тримання засуджених до довічного позбавлення волі у Полтавській установі виконання покарань (№ 23),проведення тендерної процедури закупівлі вказаних робіт,документи щодо погодження допуску особамна територію Полтавської УВП № 23, отримані ними перепустки тощо,документи щодо оформлення трудових відносин з такими особами, подорожні листи, товаро-транспортні накладні, наряди на використання транспортних засобів при виконанні зазначених робіт, документи щодо використання пального та щодо допуску автомобілів на територію Полтавської УВП № 23, документи, якими фіксуються виконані роботи на об`єкті, фінансово-господарські документи щодо залучення підрядних та субпідрядних організацій при проведенні таких робіт та з іншими підприємствами з ознаками «фіктивності», договори щодо оренди транспортних засобів та обладнання, щодо виконання зазначених договорівта інші речі і документи, які мають відношення до вчиненого кримінального правопорушення.

Зобов`язати слідчих Святошинського УП ГУНП у місті Києві проводити безперервну відеофіксацію обшуку та перед проведенням обшуку вручити власнику нежитлових приміщень за адресою: м. Київ, вул. Золотоустівська, 1, оф. 1, ухвалу про проведення обшуку.

Ухвала слідчого судді діє один місяць.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70571154
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/17940/17

Ухвала від 28.11.2017

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні