Ухвала
від 28.11.2017 по справі 2а-4438/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

28 листопада 2017 р.                                         Справа №2а-4438/10/0570

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Загацька Т.В., розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Гірницькому районі про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-4438/10/0570 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного комунального підприємства житлово-експлуатаційної контори № 14 про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходилась справа №2а-4438/10/0570 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного комунального підприємства житлово-експлуатаційної контори №14 про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків.

25 березня 2010 року Донецьким окружним адміністративним судом була прийнята постанова, якою позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного комунального підприємства житлово-експлуатаційної контори № 14 про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків задоволено.

22 жовтня 2010 року позивачу було видано виконавчий лист.

У вересні 2014 року представниками незаконних озброєних формувань було захоплено приміщення Донецького окружного адміністративного суду під час проведення антитерористичної операції, у зв'язку із чим адміністративна справа №2а-4438/10/0570 вважається втраченою.

1 листопада 2017 року на адресу Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Гірницькому районі про заміну сторони виконавчого провадження №2а-4438/10/0570.

В обґрунтування вимог заявник посилається на те, що виконавчий лист по справі було пред'явлено до Центрально-Міського відділу ДВС Макіївського міського управління юстиції де він знаходився на виконанні. Відповідно до вимог Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Відповідач знаходиться на обліку у Макіївському відділенні у Гірницькому районі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області як страхувальник, тому просить замінити стягувача у виконавчому провадженні.

28 листопада 2017 року судом було відновлено втрачене провадження в адміністративній справі №2а-4438/10/0570 в частині ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 3.03.2010 року про відкриття провадження в адміністративній справі, постанови Донецького окружного адміністративного суду від 25.03.2010 року, виконавчого листа.

Представник заявника надав клопотання про розгляд заяви без його участі.

Представники позивача та відповідача у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неприбуття суд не повідомили.

Згідно ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, доводи заяви, суд вважає заяву про заміну сторони виконавчого провадження такою, що підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст.14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури припинення юридичної особи – Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності її функції здійснюються Управлінням Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами п.4 ч.1 ст.4 Закону України “Про виконавче провадження” у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною виконавчого провадження має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

З урахуванням викладеного, суд вважає необґрунтованими доводи заявника стосовно заміни неналежної сторони виконавчого провадження на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Гірницькому районі, оскільки Макіївське міське відділення у Гірницькому районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області не є правонаступником позивача по справі та не є юридичною особою.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Гірницькому районі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а-4438/10/0570 про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про виконавче провадження», ст.185, ст.186, ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Макіївського міського відділення у Гірницькому районі про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-4438/10/0570 за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Державного комунального підприємства житлово-експлуатаційної контори № 14 про стягнення простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків – задовольнити частково.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі №2а-4438/10/0570 з Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231, юридична адреса: Донецька область, м. Слов'янськ, вул. Свободи, 5).

В задоволенні інших вимог заяви відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Загацька Т. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено04.12.2017
Номер документу70578751
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4438/10/0570

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Буряк І. В.

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т. В.

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т. В.

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні