Ухвала
від 27.11.2017 по справі 344/5487/17
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/5487/17

Провадження № 2-з/352/22/17

У Х В А Л А

про забезпечення доказів

27 листопада 2017 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої-судді ОСОБА_1

з участю секретаря Кукули О.С.

позивачки ОСОБА_2

представника позивача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, Державної казначейської служби України, третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_5, про відшкодування майнової та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

Позивачка 24.04.2017 р. звернулась в суд з позовом до відповідачів про відшкодування майнової та моральної шкоди, заподіяної внаслідок процесуальної бездіяльності Івано-Франківського міського суду під час прийняття та звернення до виконання судового рішення про визнання позивача померлою особою та унаслідок умисного порушення судом дискреційних повноважень з питань оформлення спадщини на майно позивача під час оголошення позивача померлою особою. Просила: 1) постановити рішення про відшкодування їй майнової шкоди у розмірі вартості квартири АДРЕСА_1 на момент відшкодування за рішенням суду майнової шкоди; 2) стягнути на її користь спричинену моральну шкоду в розмірі 50000 грн., розмір якої у подальшому збільшила до 150000 грн.; 3) виконання судового рішення покласти на Державну казначейську службу України згідно положень Закону України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".

Ухвалою суду від 01.08.2017 р. до участі у справі залучено ОСОБА_5 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

Позивачка 31.07.2017 р. подала клопотання про забезпечення доказу, яке вона та її представник частково підтримали у судовому засіданні, посилаючись на складнощі щодо оцінки вартості квартири АДРЕСА_1, власником якої є третя особа ОСОБА_5, про відшкодування майнової шкоди у розмірі вартості якої заявлено позов. Просили зобов'язати ОСОБА_5 надати доступ до належної їй на праві власності квартири АДРЕСА_1 СОД ОСОБА_6 (вул. Короля Данила, 16В) для проведення ринкової оцінки вартості вказаної квартири.

Вислухавши думку представника відповідача, яка не заперечувала щодо задоволення клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявленого клопотання.

У відповідності з вимогами ч.ч. 1, 2 ст.133 ЦПК України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів; способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

У порядку забезпечення доказів у даній справі слід зобов'язати третю особу ОСОБА_5 надати доступ до належної їй на праві власності квартири АДРЕСА_1 суб'єкту оціночної діяльності ОСОБА_6 для проведення ринкової оцінки вартості вказаної квартири.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 133, 135 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

У порядку забезпечення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 (зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, для поштового спілкування: АС-201, м. Івано-Франківськ-18, поштове відділення 76018, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) до Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, Державної казначейської служби України, третя особа без самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_5, про відшкодування майнової та моральної шкоди зобов'язати ОСОБА_5 (м. Івано-Франківськ, вул. Паркова, 20/29, ідентифікаційний номер НОМЕР_2) надати доступ до належної їй на праві власності квартири АДРЕСА_1 суб'єкту оціночної діяльності ОСОБА_6 (вул. Короля Данила, 16В) для проведення ринкової оцінки вартості вказаної квартири.

Ухвалу направити до виконання Івано-Франківському МВ ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області, ОСОБА_5

Ухвала підлягає до негайного виконання. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду до апеляційного суду Івано-Франківської області подається протягом п'яти днів з дня її проголошення через Тисменицький районний суд. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуюча М.М.Хоминець

Дата ухвалення рішення27.11.2017
Оприлюднено04.12.2017

Судовий реєстр по справі —344/5487/17

Постанова від 18.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 12.03.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Постанова від 12.03.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 06.02.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Максюта І. О.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Рішення від 22.12.2018

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні