Ухвала
від 28.11.2017 по справі 927/1032/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

===================================================================================================================================================================

УХВАЛА

"28" листопада 2017 р. Справа № 927/1032/17

За позовом Фізичної особи - підприємця Гаркавої Лариси Олександрівни,

АДРЕСА_1,

до Приватного підприємства СВИНКС

вул. Щорса, буд. 40-А, с. Кучинівка, Сновський район, Чернігвська область,15252

про стягнення 141006,75 грн.

Суддя Демидова М.О.

Представники сторін:

від позивача: Левченко Г.Ю. довіреність від 27.11.2017;;

від відповідача: не прибув;

В С Т А Н О В И В:

Фізичною особою - підприємцем Гаркавою Ларисою Олександрівною подано позов про стягнення з Приватного підприємства "СВИНКС " заборгованості з орендної плати у сумі 106267 грн. 47 коп. за укладеним сторонами договором суборенди нежилих приміщень №53110-15 від 01.05.2015, пені у сумі 33367 грн. 99 коп. та 3% річних у сумі 1371 грн. 29 коп.

У судове засідання 28.11.2017 прибув повноважний представник позивача.

Відповідач явку свого повноважного представника у засідання суду не забезпечив, причини неявки суду не повідомив. Ухвала суду про порушення провадження у справі, надіслана судом Приватному підприємству "СВИНКС" (вул. Щорса, буд. 40-А, с. Кучинівка, Сновський район, Чернігвська область,15252) повернута підприємством зв'язку із зазначенням причини повернення: "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до пункту 3.9.1. постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" за змістом ст. 64 Господарського процесуального кодексу України, зокрема, в разі якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

Таким чином, відповідач у справі належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Суд перейшов до розгляду справи по суті.

Позивач позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

З метою повного та всебічного розгляду справи по суті від учасників судового процесу слід витребувати додаткові докази, а тому розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

1. Розгляд справи відкласти на 12.12.2017 на 14 год. 20 хв., зал судового засідання № 303. 2.Зобов'язати позивача надати: документальне підтвердження права власності власника переданого в оренду (та у подальшому в суборенду) майна та відповідні договори оренди (суборенди), які дозволяють дійти висновку про наявність у позивача права передачі майна в суборенду; надати належний розрахунок суми пені з урахуванням вимог ч. 6 ст. 232 Господарського кодексу України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань" у вигляді таблиці із зазначенням сум пені за прострочення оплати за кожен місяць суборенди; письмові пояснення на відзив відповідача, документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; надати оригінали документів, які додані до позовної заяви у копіях - для огляду в судовому засіданні; провести за своєю ініціативою звірення розрахунків за ціною позову разом з відповідачем на день слухання справи , за результатами звірення скласти акт; належним чином складений та підписаний повноважними представниками сторін акт звірення подати господарському суду; докази наявності повноважень фізичної особи-підприємця ( витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), належним чином засвідчені копії документів надати до матеріалів справи, оригінали документів - для огляду в судовому засіданні.

3. Зобов'язати відповідача надати: відзив на позовну заяву, докази його надсилання позивачу; документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; у випадку погашення заборгованості подати оригінали платіжних документів - для огляду в судовому засіданні, засвідчені копії - до матеріалів справи; прийняти участь у звіренні розрахунків з позивачем, при незгоді з сумою боргу надати детальний та обґрунтований контррозрахунок суми; докази наявності повноважень юридичної особи ( витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи тощо), належним чином засвідчені копії документів надати до матеріалів справи, оригінали документів - для огляду в судовому засіданні.

Суддя Демидова М.О.

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено04.12.2017
Номер документу70587209
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/1032/17

Рішення від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Демидова М.О.

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Демидова М.О.

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Демидова М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні