Ухвала
від 30.11.2017 по справі 2а-9846/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

30 листопада 2017 р. м. ХерсонСправа № 2а-9846/09/2170

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Дмитрієвої О.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона до ОСОБА_1 про стягнення боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

встановив:

23.11.17 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла заява Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області (далі ОУПФУ) про заміну сторони по справі №2а-9846/09/2170, відповідно до якої, заявник просить суд замінити сторону у виконавчому листі, а саме: замінити позивача з управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні на правонаступника - Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Свою заяву мотивує тим, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні та управління Пенсійного фонду України в Білозерському районі реорганізовані шляхом злиття у Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області. Тому заборгованість ОСОБА_1 обліковується та контролюється Херсонським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Херсонської області.

В судове засідання щодо розгляду вказаної заяви сторони не прибули.

Від представника Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області до суду надійшло клопотання, за яким заявник просить суд розглядати заяву в порядку письмового провадження.

ОСОБА_1 або його представник до суду не з'явились. Клопотань про відкладення розгляду заяви або про розгляд заяви в порядку письмового провадження, заперечень проти заяви суду не надавали.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2 стаття 264 Кодексу адміністративного судочинства України). Таким чином, суд розглядає заяву про заміну сторони у справі в порядку письмового провадження на підставі ч.6 ст.128 та ч. 2 ст. 264 КАС України.

Вивчивши матеріали справи в частині питання щодо заміни сторони у справі, суд дійшов до висновку, що вона підлягає задоволенню, шляхом заміни сторони, виходячи з наступного.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 29 грудня 2009 року позов задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 (73000 АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь Управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона (73036 м. Херсон, вул.. Перекопська, 166, р/р 256063071212 в ВАТ Ощадбанк ОКПО 21294862 МФО 352457) заборгованість по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в 1959,46 грн. (одна тисяча дев'ятсот п'ятдесят дев'ять грн.. 46 коп.). Постанова суду від 29.12.2009 року набрала законної сили 12.01.2010 року, стягувачу видано виконавчий лист у вказаній справі.

Судом встановлено, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №803 від 27.07.2011 року "Про утворення територіальних органів Пенсійного фонду України" утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком шляхом злиття окремих органів зазначеного фонду. Так, згідно вказаного додатку управління Пенсійного фонду України в Дніпровському, Комсомольському та Суворовському районах міста Херсона реорганізовані шляхом злиття та утворено управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного Фонду України" було реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1. Таким чином УПФУ в м. Херсоні та управління ПФУ в Білозерському районі, шляхом злиття реорганізовано в Херсонське об'єднане управління ПФУ Херсонської області. Дана обставина підтверджується також Випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 31.03.2017р.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Статтею 55 КАС України визначено що, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що рішення суду від 29.12.2009 року у справі 2а-9846/09/2170 за позовом управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона до ОСОБА_1 про стягнення боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування не виконане, а реорганізація стягувача управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Суворовському та в Комсомольському районах та утворення Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні, яке в свою чергу реорганізоване шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Білозерському районі та утворення Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області унеможливило його виконання, суд вважає за необхідне заяву ОУПФУ про заміну сторони у справі задовольнити та замінити сторону у справі №2а-9846/09/2170 з управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі міста Херсона на Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 55, 128, 160, 165, 264 КАС України, суд

ухвалив:

Заяву Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області про заміну сторони у справі №2а-9846/09/2170 - задовольнити.

Замінити стягувача у справі №2а-9846/09/2170 за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі м. Херсона до ОСОБА_1 про стягнення боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, з управління Пенсійного фонду України в Дніпровському районі міста Херсона на правонаступника - Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Дмитрієва О.О.

Дата ухвалення рішення30.11.2017
Оприлюднено04.12.2017
Номер документу70596629
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення боргу по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Судовий реєстр по справі —2а-9846/09/2170

Ухвала від 17.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Пекний А.С.

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

Ухвала від 24.11.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні