Ухвала
від 29.11.2017 по справі 711/10677/17
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/10677/17

Провадження № 1-кс/711/3699/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2017 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судових засідань - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , внесене в кримінальному провадженні №12015250230002035 від 03.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України, про накладення арешту на майно, -

в с т а н о в и в:

Слідчий в ОВС СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , внесеним в кримінальному провадженні №12015250230002035 від 03.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України, про накладення арешту на майно.

В обґрунтування клопотання вказує, що в ході розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Сміла Енергоінвест» в період часу з 01.01.2014 року по 31.12.2016 року внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків, в порушення ст. 19 п. 1 Закону України «Про теплопостачання» та п. 7 Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від18.06.2014 під № 217, основну частину коштів, сплачених за послуги теплопостачання, зарахували на інші, крім розподільних, поточні рахунки підприємства, не розподіляючи згідно з затвердженим Реєстром нормативів відрахувань коштів, чим здійснило розтрату коштів, отриманих від здійснення Товариством підприємницької діяльності у сфері теплопостачання, пов`язану з виробництвом, транспортуванням та використанням теплової енергії, направленої на забезпечення споживачів м. Сміла, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді заборгованості за спожитий природний газ.

Так, службові особи ТОВ «Сміла Енергоінвест» в порушення вимоги Закону України «Про теплопостачання», Постанови Кабінету Міністрів України №1082 від 03.12.2008 «Про питання удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ» та Постанови Кабінету Міністрів України № 217 від 18.06.2014 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов`язки», переслідуючи мету привласнення коштів, сплачених споживачами за використане тепло, 16.08.2013 уклали від імені Товариства договір про банківське обслуговування програмно-технічного комплексу «Інтернет-банкінг», відкривши у АТ «Місто Банк» розрахункові рахунки № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 .

У подальшому, переслідуючи мету привласнення коштів, сплачених споживачами м. Сміла Черкаської області за використане тепло, службові особи Товариства у період часу з 01.03.2014 року до 31.12.2016 року, достовірно знаючи, що кошти за поставлене тепло повинні надходити на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов`язки, що відкриті Товариством в ПАТ «Державний ощадний банк України», внесли зміни в квитанції про сплату за надані послуги, які надіслані ряду споживачів у м. Сміла Черкаської області, зазначивши замість рахунку із спеціальним режимом рахунки, попередньо відкриті ними в АТ «Місто Банк» за № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 .

У вказаний період часу на рахунки Товариства, відкриті в АТ «Місто Банк», надійшли кошти за надані послуги з постачання теплової енергії від споживачів м. Сміла Черкаської області на суму 23588157 грн. 41 коп., які службові особи звернули на користь товариства та за допомогою програмно-технічного комплексу «Інтернет-багкінг» використали на власний розсуд, чим здійснили привласнення вказаної суми.

У подальшому, в результаті протиправних дій службових осіб Товариства, кошти від споживачів за надані послуги по постачанню теплової енергії у м. Сміла Черкаської області не надходили на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов`язки, що відкриті Товариством в ПАТ «Державний ощадний банк України», банк був позбавлений можливості перераховував кошти за спожитий Товариством газ, чим завдано збитків в особливо великих розмірах гарантованим постачальникам, теплогенеруючим організаціям, теплопостачальним організаціям та теплотранспортуючим організаціям.

Також вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що на теперішній час службові особи ТОВ «Смілаенергоінвест» в порушення Закону України «Про теплопостачання», Постанови Кабінету Міністрів України №1082 від 03.12.2008 року «Про питання удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ» та Постанови Кабінету Міністрів України № 217 від 18.06.2014 року «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов`язки» продовжують приймати платежі від споживачів за теплопостачання на розрахункові рахунки № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 , відкриті в AT «Місто Банк» (МФО 328760), адреса: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11. Крім того, з вказаних рахунків продовжується перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки засновника ТОВ «Смілаенергоінвест» - ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715), в тому числі на рахунок № НОМЕР_3 , відкритий в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29, в якості поворотної фінансової допомоги, інформаційної підтримки та реклами, консультаційного супроводу та моніторингу ринку; а також на розрахунковий рахунок ТОВ «Лізингова компанія «Матриця» (ЄДРПОУ 34881532), № НОМЕР_4 , відкритий в AT «Місто Банк» (МФО 380593), адреса: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11 згідно договору комісії 06/01-1 від 06.01.2014 року та договору №02/01-14 від 02.01.2014 року, дані платежі містять ознаки безтоварних операцій. Крім того, аналізом руху коштів по розрахунковому рахунку ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715) № НОМЕР_3 встановлено, що грошові кошти, що надійшли з розрахункового рахунку ТОВ «Смілаенергоінвест» № НОМЕР_1 знімалися в касі банку. Останнє може свідчити про «безтоварний» характер проведених операцій, а також незаконне заволодіння грошовими коштами шляхом їх переведення у готівкову форму.

Також вказує, що в органу досудового розслідування є всі підстави вважати, що з початку грудня 2017 року ТОВ «Смілаенергоінвест» буде продовжувати направляти квитанції споживачам для оплати послуг теплопостачання з реквізитами розрахункових рахунків № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 та продовжувати перерахування отриманих від споживачів за послуги теплопостачання коштів на рахунки ТОВ «Комунальні системи України» та ТОВ «Лізингова компанія «Матриця».

Арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно ч. 8 ст. 170 КПК України вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову або стягнення отриманої неправомірної вигоди, повинна бути співмірною розміру шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або зазначеної у цивільному позові, розміру неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, що встановлено у ході проведення досудового розслідування в сумі 23 588 157, 41 гривень на час вчинення злочину.

Відповідно до ст. 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

Крім того, відповідно до ч. 9 ст. 100 КПК України, питання про долю речових доказів і документів, які були надані суду, вирішуються судом при ухвалені судового рішення, яким закінчується кримінальне провадження. Такі докази і документи повинні зберігатися до набрання рішенням законної сили. При цьому: 1) гроші, цінності та інше майно, які належать обвинуваченому і були підшукані, виготовлені, пристосовані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення, конфіскуються.

Відповідно до ст. 96-2 КК України спеціальна конфіскація застосовується у разі, якщо гроші, цінності та інше майно:

1)одержані внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна;

2)призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення злочину, фінансування та/або матеріального забезпечення злочину або винагороди за його вчинення;

3)були предметом злочину, крім тих, що повертаються власнику (законному володільцю), а у разі, коли його не встановлено, - переходять у власність держави;

4)були підшукані, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення злочину, крім тих, що повертаються власнику (законному володільцю), який не знав і не міг знати про їх незаконне використання.

У разі якщо гроші, цінності та інше майно, зазначені у пункті 1 частини першої цієї статті, були повністю або частково перетворені в інше майно, спеціальній конфіскації підлягає повністю або частково перетворене майно. Якщо конфіскація грошей, цінностей та іншого майна, зазначених у пункті 1 частини першої цієї статті, на момент прийняття судом рішення про спеціальну конфіскацію неможлива внаслідок їх використання або неможливості виділення з набутого законним шляхом майна, або відчуження, або з інших причин, суд виносить рішення про конфіскацію грошової суми, що відповідає вартості такого майна.

Спеціальна конфіскація застосовується також у разі, коли особа не підлягає кримінальній відповідальності у зв`язку з недосягненням віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, або неосудністю, або звільняється від кримінальної відповідальності чи покарання з підстав, передбачених цим Кодексом, крім звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності.

Гроші, цінності, в тому числі кошти, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, інше майно, зазначені в цій статті, підлягають спеціальній конфіскації у третьої особи, якщо вона набула таке майно від підозрюваного, обвинуваченого, особи, яка переслідується за вчинення суспільно небезпечного діяння у віці, з якого не настає кримінальна відповідальність, або в стані неосудності, чи іншої особи безоплатно, за ринкову ціну або за ціну вищу чи нижчу ринкової вартості, і знала або повинна була і могла знати, що таке майно відповідає будь-якій із ознак, зазначених у пунктах 1-4 частини першої цієї статті.

Вищезазначені відомості щодо третьої особи повинні бути встановлені в судовому порядку на підставі достатності доказів.

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи факт вчинення службовими особами ТОВ «Смілаенергоінвест» кримінального правопорушення, яке спрямоване на заволодіння коштів, за надані послуги по постачанню теплової енергії жителям м. Сміла Черкаської області, з метою захисту державних інтересів, необхідно запобігти можливому подальшому виведенню коштів, отриманих від споживачів за теплопостачання на рахунки третіх осіб, які можуть стати добросовісними набувачами та до яких встановлена заборона про спеціальну конфіскацію, у зв`язку з чим необхідно накласти арешт на грошові кошти, з ціллю заборонити їх переведення на інші банківські рахунки чи переведення у готівку, з метою забезпечення цивільного позову та в подальшому розгляду питання про їх долю, та конфіскацію в дохід держави.

На підставі вищевикладеного, з метою виконання вимог закону про спеціальну конфіскацію, збереження речових доказів та надання можливості суду для розгляду питання про долю незаконно набутого майна і передачу його в дохід держави, просить накласти арешт та заборонити службовим особам ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715), а також будь-яким особам за їх довіреністю, здійснювати дії, пов`язані з відчуженням грошових коштів, що зберігаються на розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 172 КПК України розгляд клопотання здійснено без повідомлення ТОВ «Комунальні системи України», оскільки органом досудового розслідування доведена вказана необхідність для забезпечення реалізації арешту майна.

Згідно із нормами ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Статтею 131 КПК України визначено, що одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна, який згідно із ч. 2 ст. 170 КПК України допускається з метою забезпечення: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою: збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна, як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Відповідно до ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором. У клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено:

1) підстави і мету відповідно до положень статті 170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна;

2) перелік і види майна, що належить арештувати;

3) документи, які підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, або конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, третіми особами таким майном;

4) розмір шкоди, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, у разі подання клопотання відповідно до частини шостої статті 170 цього Кодексу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовує доводи клопотання.

Згідно ч. 4 ст. 170 КПК України, - у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або третьої особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно підлягатиме спеціальній конфіскації у випадках, передбачених Кримінальним кодексом.

Згідно ч. 2 ст. 173 КПК України, - при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати: 1) правову підставу для арешту майна; 2) можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої статті 170 цього Кодексу); 3) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність (якщо арешт майна накладається у випадках, передбачених пунктами 3, 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); 31) можливість спеціальної конфіскації майна (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 2 частини другої статті 170 цього Кодексу); 4) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою (якщо арешт майна накладається у випадку, передбаченому пунктом 4 частини другої статті 170 цього Кодексу); 5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; 6) наслідки арешту майна для підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб.

Як вбачається з матеріалів клопотання, слідчим відділом в особливо важливих справах слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015250230002035 від 03.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 356, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 191 КК України, під час розслідування якого встановлено, що службові особи ТОВ «Сміла Енергоінвест» (ЄДРОУ 3677078) внаслідок неналежного виконання свої службових обов`язків основну частину коштів сплачених за послуги з теплопостачання зарахували на інші, крім розподільних, поточні рахунки підприємства, не розприділяючи згідно затвердженого Реєстру нормативів відрахувань, чим спричинили тяжкі наслідки у вигляді заборгованості за спожитий природний газ. В подальшому, службові особи ТОВ «Сміла Енергоінвест» привласнили кошти товариства в сумі 23588157 грн. 41 коп. На даний час даний час, службові особи ТОВ «Смілаенергоінвест» в порушення Закону України «Про теплопостачання», Постанови Кабінету Міністрів України №1082 від 03.12.2008 року «Про питання удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ» та Постанови Кабінету Міністрів України № 217 від 18.06.2014 року «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов`язки» продовжують приймати платежі від споживачів за теплопостачання на розрахункові рахунки № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 , відкриті в AT «Місто Банк» (МФО 328760), адреса: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 11. Крім того, з вказаних рахунків продовжується перерахування грошових коштів на розрахункові рахунки засновника ТОВ «Смілаенергоінвест» - ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715), в тому числі на рахунок № НОМЕР_3 , відкритий в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29, в якості поворотної фінансової допомоги, безвідсоткової фінансової допомоги згідно договору про спільну діяльність від 05.05.2010 року № 47-2V-У.

Згідно наданої органом досудового розслідування інформацією у схемі привласнення чужого майна використовується ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715).

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя вважає, що органом досудового розслідування доведена необхідність накладення арешту на майно, а саме на грошові кошти, що знаходяться на розрахунковому рахунку р/р № НОМЕР_3 , відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, що знаходиться за адресою: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29, з метою забезпечення спеціальної конфіскації, а тому приходить до висновку про задоволення клопотання та накладення арешту грошові кошти, які знаходяться на вищевказаному розрахунковому рахунку шляхом заборони будь-яких видаткових операцій по рахунку, за виключенням видаткових операцій, пов`язаних з перерахуванням грошових коштів по сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів) в бюджет або державні цільові фонди по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та видатків, пов`язаних з виплатою заробітної плати, з можливістю зарахування грошових коштів на вказані рахунки.

Керуючись ст. ст. 167, 170 172, 309 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_3 , внесене в кримінальному провадженні №12015250230002035 від 03.12.2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 365, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України, про накладення арешту на майно задовольнити.

Накласти у кримінальному провадженні №12015250230002035 від 03.12.2015 року арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ «Комунальні системи України» (код ЄДРПОУ 37100715) № НОМЕР_3 , відкритому в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, адреса: 03150, м. Київ, вул. Ковпака, 29.

Зупинити видаткові операції по зазначеному рахунку, за виключенням видаткових операцій, пов`язаних з перерахуванням грошових коштів по сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів) в бюджет або державні цільові фонди по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та видатків, пов`язаних з виплатою заробітної плати.

Копію ухвали для виконання вручити слідчому, прокурору та направити для відома особі відносно якої застосовано арешт майна.

Копію ухвали направити ТОВ «Комунальні системи України», прокурору і слідчому, в провадженні якого знаходиться справа для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов`язок по її виконанню.

Роз`яснити ТОВ «Комунальні системи України», яке не було присутнє при розгляді даного питання про арешт майна, що воно, в порядку ст. 174 КПК України, має право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю чи частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом.

Ухвала підлягає до негайного виконання, але може бути оскаржена до апеляційної інстанції протягом 5 днів з моменту її винесення. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.11.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу70603597
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно

Судовий реєстр по справі —711/10677/17

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні