Ухвала
від 24.11.2017 по справі 911/2185/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"24" листопада 2017 р. Справа № 911/2185/17

Господарський суд Київської області у складі судді Горбасенка П.В., розглянувши заяву Підприємства споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації та Фізичної особи-підприємця Дідик Надії Олексіївни про затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення господарського суду Київської області від 29.09.2017 у справі

за позовом Підприємства споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації

до Фізичної особи-підприємця Дідик Надії Олексіївни

про зобов'язання вчинити дії

За участю представників:

від позивача не з'явилися;

від відповідача Дідик Н.О.

Обставини справи:

Рішенням господарського суду Київської області від 29.09.2017 позов задоволено повністю; зобов'язано Фізичну особу-підприємця Дідик Надію Олексіївну повернути Підприємству споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації торгове місце НОМЕР_3 загальною площею 9 кв.м. на промисловому ринку Підприємства споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації за адресою: м. Миронівка, вул. 40-ка річчя Перемоги, 2, звільнивши його від металевого контейнера; присуджено до стягнення з Фізичної особи-підприємця Дідик Надії Олексіївни на користь Підприємства споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації 1 600 (одну тисячу шістсот гривень) 00 коп. судового збору.

17.10.2017 господарським судом Київської області на виконання рішення господарського суду Київської області від 29.09.2017, яке набрало законної сили 17.10.2017, видано накази.

В процесі виконання рішення господарського суду Київської області від 29.09.2017 у справі № 911/2185/17 сторони виявили намір мирно врегулювати спір, у зв'язку з чим 13.11.2017 через канцелярію господарського суду Київської області від Підприємства споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації та Фізичної особи-підприємця Дідик Надії Олексіївни надійшла заява про затвердження мирової угоди та текст мирової угоди б/н від 15.10.2017 (вх. № 23932/17), яка підписана уповноваженим представником позивача та відповідачем.

Ухвалою господарського суду Київської області від 13.11.2017 розгляд заяви призначено на 24.11.2017.

21.11.2017 до канцелярії господарського суду Київської області від позивача надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника (вх. № 24627/17), згідно якого останній просив суд розглянути заяву у справі № 911/2185/17 без участі позивача, яке задоволено судом.

У судовому засіданні 24.11.2017 відповідач підтримав заяву про затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення господарського суду Київської області від 29.09.2017 у повному обсязі.

Частиною 4 ст. 121 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що мирова угода, укладена сторонами у процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарського суду, який прийняв відповідне судове рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу.

Відповідно до п. 3.19 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26.12.2011 умови мирової угоди мають бути викладені чітко й недвозначно з тим, щоб не виникало неясності і спорів з приводу її змісту під час виконання.

Господарський суд не затверджує мирову угоду, якщо вона не відповідає закону, або за своїм змістом вона є такою, що не може бути виконана у відповідності з її умовами, або якщо така угода остаточно не вирішує спору чи може призвести до виникнення нового спору. Мирова угода не може вирішувати питання про права і обов'язки сторін, які можуть виникнути у майбутньому, а також стосуватися прав і обов'язків інших юридичних чи фізичних осіб, які не беруть участі у справі або, хоча й беруть таку участь, але не є учасниками мирової угоди. Укладення мирової угоди неможливе і в тих випадках, коли ті чи інші відносини однозначно врегульовані законом і не можуть змінюватись волевиявленням сторін.

Умови мирової угоди повинні безпосередньо стосуватися предмета позову, що виключає зазначення в ній дій, коштів чи майна, які не відносяться до цього предмета. У зв'язку з цим, зокрема, не можуть включатися до мирової угоди умови щодо застосування неустойки (штрафу, пені) за невиконання її умов.

Відповідно до частини четвертої статті 121 ГПК мирова угода, укладена сторонами у процесі виконання судового рішення, подається на затвердження господарського суду, який прийняв відповідне судове рішення. Про затвердження мирової угоди господарський суд виносить ухвалу (абз. 1 п. 7.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" № 9 від 17.10.2012).

Зі змісту мирової угоди слідує, що сторони мають належне уявлення про сутність цієї угоди і всіх її елементів, сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

Відтак, беручи до увагу наведені нормативні приписи, а також той факт, що вказана мирова угода стосується лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову у даній справі, за своїми умовами відповідає вимогам вищезазначених норм Закону, суд дійшов висновку, що мирова угода у справі № 911/2185/17 підлягає затвердженню судом у порядку ст. 121 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 78, 86, 121 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мирову угоду на стадії виконання рішення господарського суду Київської області від 29.09.2017 у справі № 911/2185/17, укладену між Підприємством споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації та Фізичною особою-підприємцем Дідик Надією Олексіївною наступного змісту:

Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації в особі директора ОСОБА_2, який діє на підставі Статуту, (в подальшому іменується "Ринок", "Підприємство", "Сторона-1" ), - з однієї сторони, та

Фізична особа-підприємець: Дідик Надія Олексіївна (реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1), Паспорт: НОМЕР_2


виданий Миронівським РВ ГУ МВС Київська обл. України


Дата державної реєстрації в якості фізичної особи-підприємця 01.08.2000


,

номер запису 23410010001003327


, (в подальшому іменується "Підприємець", "Сторона-2" ) з іншої сторони, діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам'яті, розуміючи мову, якою викладено дану Мирову угоду та значення своїх дій, володіючи повним обсягом цивільної правоздатності та дієздатності, повністю усвідомлюючи значення своїх дій та згідно з вільним волевиявленням, яке відповідає внутрішній волі учасників угоди, намагаючись згідно із статтею 6 Цивільного кодексу України врегулювати саме ті відносини, що відповідають їх дійсним намірам, уклали дану Мирову угоду та домовились про наступне:

1. Сторони під час укладення Мирової угоди керуються положеннями Угоди про примирення від 15.10.2017 № 15102017, та загальними домовленостями, досягнутими під час переговорного процесу, що передував її укладенню.

2. Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна підтверджує, що станом на момент підписання цієї Мирової угоди вона займає торгове місце НОМЕР_3 (площею 9,00 кв.м.) та здійснює господарську діяльність на Ринку без укладення договору оренди торгового місця на 2017 рік.

3. Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна дає згоду на підписання та підписує договір оренди торгового місця НОМЕР_3 (площею 9,00 кв.м.) на умовах, визначених Угодою про примирення від 15.10.2017 № 15102017.

4. Договір оренди торгового місця НОМЕР_3 (площею 9,00 кв.м.) є додатком № 1 до даної Мирової угоди та є її невід'ємною частиною.

5. Дата підписання даної Мирової угоди та додатку № 1 до неї є датою укладення договору оренди торгового місця НОМЕР_3 (площею 9,00 кв.м.).

6. Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації заявляє про те, що після взаємного підписання Сторонами даної Мирової угоди (та її затвердження господарським судом у встановленому порядку), воно не буде вчиняти дії, спрямовані на звільнення торгового місця у примусовому порядку (у тому числі подавати на примусове виконання виконавчі документи пов'язані з такою вимогою) з мотивів, що були підставою для позову в справі № 911/2185/17.

7. Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна підтверджує, що після взаємного підписання Сторонами даної Мирової угоди (та її затвердження господарським судом у встановленому порядку), Сторона-2 упродовж 7 календарних днів з дати підписання цієї Мирової угоди відкличе свої заяви (свій підпис на заявах) подані до контролюючих та/або правоохоронних органів, які стосувались можливих порушень законодавства Підприємством споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації під час провадження господарської діяльності. Належним виконанням цього пункту Мирової угоди вважається звернення Підприємця до відповідного контролюючого органу із заявою про припинення розгляду раніше поданих ним заяв та припинення (закриття) проваджень за такими заявами.

8. Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна підписанням цієї Мирової угоди підтверджує (станом на момент підписання) відсутність підстав для звернення до контролюючих та/або правоохоронних органів з приводу порушень Стороною-1 чинного законодавства.

9. Сторони дійшли згоди про те, що вартість користування торговим місцем з 01.01.2017 до моменту підписання Мирової угоди, тобто до 14.10.2017 включно, за домовленістю сторін встановлюється в розмірі 46 (сорок шість) грн. на місяць за 1 кв.м. торгівельної площі.

10. Сторона-1 заявляє, що витрати, понесені нею під час судового розгляду справи № 911/2185/17 та упродовж переговорного процесу, є її витратами, які не можуть бути покладені на Сторону-2 та заявлені до стягнення в добровільному чи судовому порядку.

11. Сторона-2 заявляє, що витрати, понесені нею під час судового розгляду справи № 911/2185/17 та упродовж переговорного процесу, є її витратами, які не можуть бути покладені на Сторону-1 та заявлені до стягнення в добровільному чи судовому порядку.

12. Сторони зобов'язуються упродовж 7 календарних днів з дати підписання Мирової угоди скласти та підписати акти взаємних розрахунків станом на 01.01.2017 та станом на момент її підписання.

13. Положення Мирової угоди набувають чинності з моменту її підписання Сторонами та її затвердження господарським судом у встановленому порядку і розповсюджуються виключно на права та обов'язки Сторін.

14. Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації має право в односторонньому порядку відмовитись від виконання положень даної Мирової угоди з підстав, що передбачені Угодою про примирення від 15.10.2017 № 15102017 та цією Мировою угодою.

15. Дана Мирова угода є невід'ємною частиною Угоди про примирення від 15.10.2017 № 15102017. Підписанням Мирової угоди Сторона-2 підтверджує, що вона ознайомлена з положеннями Угоди про примирення від 15.10.2017 № 15102017 та приймає на себе обов'язок з її виконання.

16. Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

17. Дана Мирова угода складена у трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу. По одому примірнику Мирової угоди зберігається у кожної зі Сторін. Третій примірник подається до Господарського суду Київської області з метою затвердження Мирової угоди судом в межах справи № 911/2185/17.

МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ, РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації 08800, Київська область, м. Миронівка, вул. 40-річчя Перемоги, буд. 2 код ЄДРПОУ 01560824 п/р 26004053143295 в ПАТ "ПриватБанк" м. Київ, МФО 321842 Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна



РНОКПП НОМЕР_1 Паспорт: НОМЕР_2 виданий Миронівським РВ ГУ МВС України в Київській обл. 19.12.1997 р. Дата державної реєстрації в якості фізичної особи-підприємця 01.08.2000 року, номер запису 23410010001003327 Директор
ОСОБА_2 ФОП
Н.О. Дідик

Додаток 1

Додаток 1

до Мирової угоди між Підприємством споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації та Фізичною особою-підприємцем

Дідик Надією Олексіївною.

Д О Г О В І Р № 104

про надання місця для торгівлі на "Миронівському ринку"

Київської регіонспоживспілки

м. Миронівка 15 жовтня 2017 року

Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації (в подальшому "Підприємство") в особі його директора ОСОБА_2, який діє на підставі Статуту від 29.11.2007 №13411050001000450 та є платником єдиного податку, - з однієї сторони, та

Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна (далі "Підприємець"), який діє на підставі власного волевиявлення, дата державної реєстрації в якості фізичної особи-підприємця 01.08.2000 року , номер запису 2341 001 001 003327 , з іншої сторони, разом іменовані у подальшому як "Сторони", а кожна окремо як "Сторона", уклали цей Договір про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Підприємство надає, а Підприємець отримує торгове місце під НОМЕР_3, загальною площею 9,00 кв.м на промисловому ринку за адресою: м. Миронівка вул. 40-річчя Перемоги, 25, (далі за текстом - "торгове місце"). На торговому місці розміщується металевий контейнер Підприємця.

1.2. Стан торгового місця на момент передачі задовільний .

2. МЕТА ДОГОВОРУ

2.1. Торгове місце надається для здійснення роздрібної торгівлі.

2.2. Торгове місце передається уповноваженим представником Підприємства Підприємцю за актом його приймання-передачі протягом 3-х днів з моменту укладення цього Договору.

3. ТЕРМІН ПЕРЕДАЧІ МІСЦЯ ДЛЯ ТОРГІВЛІ

3.1. Торгове місце передається на термін до "31" грудня 2017 року.

3.2. Якщо жодна сторона в термін до одного місяця до закінчення дії даного Договору не заявить про намір його розірвати, даний договір продовжується на один календарний рік на тих самих умовах, що були ним передбачені.

3.3. Підприємець має право відмовитися від даного Договору, попередивши Підприємство в термін один місяць.

4. ПЛАТА ЗА ТОРГОВЕ МІСЦЕ ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

4.1. Плата за торгове місце за 1 кв.м. торгівельної площі складає 54 (п'ятдесят чотири) грн. на місяць, а всього до сплати: 486 (чотириста вісімдесят шість гривень, 00 коп.).

у разі, якщо Підприємець займає площу більшу, ніж вказано в Договорі, а саме додатково встановлені столи та інше обладнання для здійснення підприємницької діяльності, оплата здійснюється додатково згідно діючих тарифів послуг - 4,00 грн. за 1 кв.м. в день торгівлі, крім вивіски зразків товару на дверях контейнера та до 50 см викладки товару на рівні дверей контейнера.

4.2. Плата за надання торгового місця розраховується на підставі тарифів на платні види послуг, затверджених Київською регіональною спілкою споживчої кооперації. Розмір плати за надання торгового місця може змінюватись у разі змін податкового законодавства, амортизаційних відрахувань, розміру плати за землю, розміру мінімальної заробітної плати, підвищення тарифів комунальних послуг (електроенергія, водопостачання та водовідведення, вивезення твердих побутових відходів) та коригується з урахуванням індексу інфляції. Зміни в Договір вносяться додатковою угодою, укладеною сторонами.

4.3. Плата за надання торгового місця сплачується в готівковій чи безготівковій формі (за вибором Підприємця) попередньо до 15 числа поточного місяця, незалежно від того, здійснює Підприємець торговельну діяльність чи ні.

У разі тривалої хвороби Підприємця (в тому разі якщо він здійснює підприємницьку діяльність на торговому місці самостійно), оплата за даним Договором не здійснюється за наявності відповідного підтверджуючого документа (лікарняного листа).

5. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

5.1. Підприємство має право здійснювати перевірку порядку використання Підприємцем торгового місця відповідно до умов Договору.

5.2. Підприємство зобов'язане:

- надавати інформацію і консультативне сприяння Підприємцю щодо порядку правильної експлуатації торгового місця;

- проводити своєчасне прибирання території ринку та вивіз сміття;

- підтримувати у належному стані територію, прилеглу до торгового місця (у т.ч. проходи між контейнерами) тобто контролювати щоб там було в належному стані тверде покриття, не було скупчення води і т.д.

- проводити своєчасний ремонт твердого покриття та інженерних комунікацій;

- цілодобово забезпечувати ринок охороною з метою недопущення пошкодження торгових контейнерів, товару, який у них знаходиться третіми особами тощо.

6. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ ПІДПРИЄМЦЯ

6.1. Підприємець має право:

- проводити капітальний ремонт і модернізацію торгового місця за попереднім узгодженням з Підприємством;

- встановлювати рекламу на зовнішній стороні контейнера;

- першочергово користуватись послугами ринку;

- знайомитись із тарифами про надання місця для торгівлі та тарифами інших послуг ринку, отримувати від Підприємства засвідчені копії таких тарифів;

- переважне право на укладення нового договору, при належному виконанні умов цього Договору протягом терміну його дії;

- продавати свій металевий контейнер чи передавати його в користування третім особам із обов'язковим повідомленням про це Підприємства для переукладення Договору із тим хто купив чи орендує;

- демонтувати свій металевий контейнер у разі припинення дії Договору і не продовження його на новий строк чи переукладення не пошкоджуючи при цьому майна Підприємства та інших підприємців.

6.2 Підприємець зобов'язується:

- використовувати торгове місце за його цільовим призначенням у відповідності до п. 2.1 даного Договору;

- своєчасно здійснювати плату за торгове місце;

- утримувати торгове місце у відповідності до правил охорони праці, санітарно-гігієнічних, протипожежних, екологічних та природоохоронних вимог;

- дотримуватися режиму експлуатації та зберігання торгового місця відповідно до технічної документації;

здійснювати за власний рахунок поточний ремонт свого контейнеру, який розміщений на торговому місті з метою утримання його в належному стані;

дотримуватись діючих Правил торгівлі на ринках.

6.3. Підприємець несе відповідальність:

- за нещасні випадки на виробництві, що трапилися з працівником Підприємця, своєчасне розслідування цих нещасних випадків до Положення про розслідування й облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на підприємствах та організаціях ДНПОП 0.004,03-98, своєчасну сплату штрафів за нещасні випадки, відшкодувань матеріальних і нематеріальних збитків;

своєчасне отримання (оформлення) та відповідність вимогам чинного законодавства всіх патентів, дозволів, ліцензій, іншої документації щодо діяльності підприємця.

7. ПОРЯДОК ПОВЕРНЕННЯ ТОРГОВОГО МІСЦЯ ПІДПРИЄМСТВУ

7.1. По закінченню терміну дії Договору Підприємець зобов'язаний протягом 5 днів повернути торгове місце Підприємству або переукласти Договір.

7.2. Торгове місце повинно бути передано Підприємству у тому ж стані, в якому було надано Підприємцю з урахуванням нормального зносу.

8. ПІДСТАВИ ДОСТРОКОВОГО РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

8.1. Цей Договір розірванню в односторонньому порядку не підлягає, за винятків випадків передбачених чинним законодавством і цим Договором, а саме:

- Підприємець припинив свою підприємницьку діяльність, оголошений банкрутом, або у разі настання смерті Підприємця;

- Підприємство передає у користування торгове місце, яке по умовам Договору не відповідає за призначенням.

8.2. В разі якщо Підприємець користується торговим місцем всупереч Договору (в разі наявності не менше двох фактів порушень і письмового їх фіксування та повідомлення про них Підприємця письмово на протязі трьох днів з моменту фіксування) Договір може бути розірваний достроково з ініціативи Підприємства в судовому порядку.

9. ІНШІ УМОВИ

9.1. Цей Договір складений у двох ідентичних примірниках, по одному для кожної Сторони, які мають однакову юридичну силу. Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до кінцевого терміну передачі місця для торгівлі, визначеного у пункті 3.1 договору, а в частині взаєморозрахунків - до повного виконання Сторонами зобов'язань.

9.2. У випадках не передбачених цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством.

9.3. Всі зміни чи доповнення до даного Договору мають бути викладені у формі додаткової угоди до нього, підписаного Сторонами (або їх повноваженими представниками) у кожному окремому випадку.

10. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ, РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Підприємство: Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації 08800, Київська область, м. Миронівка, вул. 40-річчя Перемоги, буд. 2 код ЄДРПОУ 01560824 п/р 26004053143295 в ПАТ "ПриватБанк" м. Київ, МФО 321842 Підприємець: Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна



РНОКПП НОМЕР_1 Паспорт: НОМЕР_2 виданий Миронівським РВ ГУ МВС України в Київській обл. 19.12.1997 р. Дата державної реєстрації в якості фізичної особи-підприємця 01.08.2000 року, номер запису 23410010001003327 Директор
ОСОБА_2 ФОП
Н.О. Дідик

Найменування стягувача - Підприємство споживчої кооперації "Миронівський ринок" Київської регіональної спілки споживчої кооперації (08800, Київська обл., Миронівський район, місто Миронівка, вулиця 40-річчя Перемоги, будинок 2; ідентифікаційний код 01560824);

Найменування боржника - Фізична особа-підприємець Дідик Надія Олексіївна (АДРЕСА_1; реєстраційний номер НОМЕР_1).

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її винесення. Ухвала є виконавчим документом і підлягає виконанню в порядку, передбаченому Законом України „Про виконавче провадження".

Ухвала дійсна для пред'явлення до виконання до 25.11.2020.

Суддя Павло Володимирович Горбасенко

П.В.Горбасенко

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.11.2017
Оприлюднено01.12.2017
Номер документу70615365
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/2185/17

Ухвала від 24.11.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 13.11.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Рішення від 29.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 15.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 04.08.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 18.07.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні