Ухвала
від 29.11.2017 по справі 724/1745/17
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/1745/17 Провадження № 1-кс/724/106/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 листопада 2017 року слідчий суддя Хотинського районного суду Чернівецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши за участю заступника керівника Кельменецької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , клопотання заступника начальника СВ Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області, капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку, подане в рамках кримінального провадження за №42017261100000016, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 лютого 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

29 листопада 2017 року до суду надійшло клопотання заступника начальника СВ Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області, капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку.

В обґрунтування поданого клопотання зазначає, що до Кельменецької місцевої прокуратури Чернівецької області надійшли матеріали перевірки, проведеної працівниками УЗЕ в Чернівецькій області ДЗЕ НП України, щодо неправомірних дій посадових осіб Приватного підприємства «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530).

З матеріалів перевірки вбачається, що посадові особи Приватного підприємства «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530), зловживаючи своїм службовим становищем, у період з жовтня по грудень 2016 року привласнили кошти, виділені на проведення капітального будівництва водопроводу та водонапірних башт в місті Хотин Чернівецької області, чим спричинили шкоду інтересам держави

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017261100000016 від 14.02.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Проведеною перевіркою з`ясовано, що Управлінням капітального будівництва Чернівецької ОДА в особі замовника, укладено договір, щодо будівництва водопроводу та водонапірних башт в м. Хотин Чернівецької області, із підрядною організацією ПП «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530) зареєстрованою в м. Тернопіль, вул. Бродівська 44, на загальну суму робіт вартістю14 млн.грн.

Відповідно до даних електронної бази тендерних закупівель «PROZZORO», Приватному підприємству «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530), Управлінням капітального будівництва Чернівецької ОДА перераховано згідно актів виконаних робіт за грудень 2016 року 6958341 грн.

Виїздом на об`єкт будівництва та його оглядом встановлено, що роботи, які б відповідали вищезазначеній сумі Приватним підприємством Елітоптторг (ЄДРПОУ 40122530) фактично не проведено.

Під час проведення досудового розслідування, з метою встановлення або спростування факту складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» в діях ПП «Елітоптторг» та Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, 13.03.2017 було підготовлено клопотання до Хотинського районного суду та отримано ухвалу від 17.03.2017 про тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення, оригіналів документів, які знаходяться в адміністративній будівлі Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА, що знаходиться на вул. Героїв Майдану, 194 а, в м. Чернівці та мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використанні в подальшому, як речові докази.

Відповідно до вказаної ухвали 27.03.2017 було проведено вилучення, завірених копій документів, які знаходились в адміністративній будівлі Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА в м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 194 А, та стосуються будівництва водопроводу та водонапірних башт в м. Хотин Чернівецької області.

24.04.2017 по матеріалам кримінального провадження №42017261100000016 від 14.02.2017 призначено будівельно-технічну експертизу проведення якої доручено експерту будівельнику Хмельницького КНДІСЕ.

06.10.2017 на адресу СВ Хотинського ВП Кельменецького ВП ГУНП в Чернівецькій області із Хмельницького відділення КНДІСЕ надійшло повідомлення про призупинення експертизи та клопотання про надання додаткових матеріалів необхідних для подальшого проведення експертизи, а саме:

- первинної звітної і виробничої документації на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області»: відомості списання матеріалів, журнали виконаних робіт, журнали авторського нагляду, акти огляду прихованих робіт, акти випробувань, товарно-транспортні накладні, або їх завірені копії в повному обсязі;

- електронної версії договірної ціни на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області» (у форматі програмного комплексу АВК-5: *. IMD або *.BDD);

- електронних версій актів виконаних робіт (ф. № КБ-2в) на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області» (у форматі програмного комплексу АВК-5: *. IMD або *.BDD).

- іншої проектної, технічної та виконавчої документації, яка може мати значення для проведення досліджень по призначеній експертизі.

Відповідно до рапорту оперативного працівника УЗЕ в Чернівецькій області ДЗЕ Національної поліції України вбачається, що в телефонній розмові із директором ПП «Елітоптторг» ОСОБА_5 він повідомив, що вищевказані документи зберігаються за місцезнаходженням юридичної особи ПП «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530) за адресою: вул. Бродівська, 44, м. Тернопіль, Тернопільської області та надати вищевказані документи на запити працівників поліції відмовився.

Крім цього відповідно до матеріалів кримінального провадження вбачається, що керівництво ПП «Елітоптторг» (ЄДРПОУ 40122530) на неодноразові звернення органу досудового розслідування, в межах кримінального провадження, не реагує, що ставить під сумнів надання власниками ПП «Елітоптторг» вищеперахованих документів які перебувають у їх володінні, лише на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей та документів.

Враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та враховуючи, що дані відомості мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використанні в подальшому, як речові докази, просить задовольнити вказане клопотання.

Суд, заслухавши пояснення прокурора ОСОБА_3 та слідчого ОСОБА_4 , які підтримали клопотання та просили слідчого суддю його задовольнити, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, вважає, що клопотання заступника начальника СВ Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області, капітана поліції ОСОБА_4 є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зі змісту матеріалів клопотання вбачається, що у кримінальному провадженні №42017261100000016 було призначено будівельно-технічну експертизу, однак проведення останньої неможливо без додаткових матеріалів, які перелічені в клопотанні експерта. Вказані матеріали перебувають у ПП «Елітоптторг», директор якого повідомив, що такі документи зберігаються за місцезнаходженням юридичної особи за адресою: вул. Бродівська, 44, м. Тернопіль, однак надати вищезазначені документи на запити працівників поліції відмовився.

Тобто, у органів досудового розслідування наявні обґрунтовані підозри про те, що у ПП «Елітоптторг» перебувають необхідні для розслідування документи, проте, добровільно не надає їх, а тому отримати такі документи можливо лише під час проведення обшуку.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника СВ Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області, капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку, подане в рамках кримінального провадження за № 42017261100000016, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 лютого 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приватного підприємства «Елітоптторг» за місцем знаходження юридичної особи за адресою: м. Тернопіль, вул. Бродівська, 44 з метою виявлення та вилучення наступних документів:

- первинної звітної і виробничої документації на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області»: відомості списання матеріалів, журнали виконаних робіт, журнали авторського нагляду, акти огляду прихованих робіт, акти випробувань, товарно-транспортні накладні, або їх завірені копії в повному обсязі;

- електронної версії договірної ціни на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області» (у форматі програмного комплексу АВК-5: *. IMD або *.BDD);

- електронних версій актів виконаних робіт (ф. № КБ-2в) на виконання будівельних робіт із «будівництва водогону та водопровідних башт в м. Хотин Чернівецької області» (у форматі програмного комплексу АВК-5: *. IMD або *.BDD).

- іншої проектної, технічної та виконавчої документації, яка може мати значення для проведення досліджень по призначеній експертизі.

Строк дії ухвали 30 днів з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення29.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70626200
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —724/1745/17

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні