Ухвала
від 01.12.2017 по справі 591/5447/17
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 591/5447/17

Провадження № 1-кс/591/3755/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 грудня 2017 року м. Суми

Слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, яке мотивував тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017200000000325 від 24.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив розглянути клопотання без виклику представників володільця документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з метою недопущення їх знищення.

Суд вважає за можливе розглянути справу без їх участі, а також за відсутності клопотань, на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України, не здійснювати фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів.

Заслухавши прокурора, дослідивши надані матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У провадженні слідчого управління ГУНП в Сумській області перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017200000000325 від 24.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудове розслідування розпочато за матеріалами УСБУ в Сумській області про те, що службові особи КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 привласнили бюджетні кошти при закупівлі 82 електрокардіографів.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що у другій половині 2016 року тендерним комітетом КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » організовано четверо торгів на придбання кардіографів для бригад екстреної допомоги.

Мотивуючи необхідністю сумісності придбаного обладнання з електрометричним комплексом « ІНФОРМАЦІЯ_3 » медико-технічні вимоги до предмета закупівлі сформовано таким чином, що вони відповідають лише апарату « ІНФОРМАЦІЯ_4 », єдиним виробником якого є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Діючи у змові з директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з метою обмеження потенційних учасників, тендерним комітетом встановлена вимога надання у складі тендерної пропозиції гарантійного листа виробника обладнання або його офіційного представника на території України із зазначенням номеру оголошення про проведення закупівлі.

З метою недопущення інших учасників директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » домовився зі службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » про видачу гарантійних листів лише на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 , з яким протягом тривалого часу підтримує робочі відносини.

Наслідком цього є те, що у торгах взяли участь лише ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 . При цьому в умовах відсутності конкуренції вказані особи встановили на обладнання ціни, які суттєво перевищували ринкові.

Надалі за результатами торгів з вказаними субєктами господарювання були укладені відповідні договори, реалізовуючи які, комунальному закладу було нанесено шкоду.

Таким чином, для належного виконання вимог ст.ст. 9, 25, 91 КПК України щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення події кримінального правопорушення та встановлення кола винних осіб, є необхідним дослідити документи, а саме: реєстраційні та установчі документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (статут, свідоцтво, ліцензії, дозволи, виписка, тощо); документи з приводу звернення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » для отримання авторизації для участі у тендері (гарантійні листи) та подальшого придбання у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » для КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; договори постачання устаткування у вигляді електрокардіографів «Юкард 100», укладені з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 , а також додатки до них та додаткові угоди, специфікації; акти виконаних робіт, які стосуються постачання електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 ; акти здачі-приймання, накладні, сертифікати якості, технічний опис для електрокардіографів «Юкард 100»; документи, що підтверджують розрахунок за надані послуги щодо придбання електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 ; інші документи, які стосуються взаємовідносин, з приводу постачання, встановлення та обслуговування електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ФОП ОСОБА_4 , СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У вказаних вище документах міститься інформація, яка в сукупності з іншими доказами, матиме суттєве значення для з`ясування дійсних обставин кримінального правопорушення, а також ці документи мають доказове значення. Окрім того неможливо іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вище вказаних документів.

Вище вказані документи, які містять в собі відомості, що є важливими для проведення досудового розслідування, знаходиться у приміщеннях ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою повного, усестороннього та об`єктивного досудового розслідування, а також встановлення істини у справі, наявності або відсутності складу злочину, суд вважає, що докази по справі можуть міститися в вказаних документах.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 99, 131, 132, 159-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовий доступ, з правом вилучення копій, до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 2016 по 2017 рік, а саме до:

-реєстраційних та установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (статут, свідоцтво, ліцензії, дозволи, виписка, тощо);

-документів з приводу звернення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ФОП ОСОБА_4 (ІПН НОМЕР_3 ) до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » для отримання авторизації для участі у тендері (гарантійні листи) та подальшого придбання у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » для КЗ СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 );

-договорів постачання устаткування у вигляді електрокардіографів «Юкард 100», укладених з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 , а також додатків до них та додаткових угод, специфікацій;

-актів виконаних робіт, які стосуються постачання електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 ;

-актів здачі-приймання, накладних, сертифікатів якості, технічного опису для електрокардіографів «Юкард 100»;

-документів, що підтверджують розрахунок за надані послуги щодо придбання електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ФОП ОСОБА_4 ;

інших документів, які стосуються взаємовідносин, з приводу постачання, встановлення та обслуговування електрокардіографів « ІНФОРМАЦІЯ_4 » між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ФОП ОСОБА_4 , СОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Встановити строк дії ухвали в 30 днів з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого СУ ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 .

У разі невиконання вимог ухвали, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.12.2017
Оприлюднено09.03.2023

Судовий реєстр по справі —591/5447/17

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 21.02.2018

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 01.12.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 01.12.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 04.10.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

Ухвала від 28.09.2017

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Капкін О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні