Ухвала
від 28.11.2017 по справі 903/413/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"28" листопада 2017 р. Справа № 903/413/17 Суддя господарського суду Волинської області Шум М.С., розглянувши матеріали по справі 903/413/17

за заявою ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ"

про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ", м.Луцьк

за участю представників:

від кредиторів: ОСОБА_1, довіреність №31 від 23.05.2017р.

від боржника: н/з

ліквідатор: ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 08.06.2017р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ" (45096, Волинська обл., Ковельський район, с. Гулівка, код ЄДРПОУ 32800603)., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД- ТОРГ" відповідно до ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", заборонено товариству з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД - ТОРГ" та власнику його майна відчужувати основні засоби підприємства та предмети застави, зобов'язано голову ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3 повідомити органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника та знаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів

Постановою суду від 18.07.2017 року товариство з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ" (45096, Волинська обл., Ковельський район, с. Гулівка, код ЄДРПОУ 32800603) визнано банкрутом.

19.07.2017 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України здійснено оприлюднення повідомлення про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ".

У відповідності до п. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон про банкрутство) кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

У встановлений Законом про банкрутство місячний строк від дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ "ЗАХІД - ТОРГ" банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури до господарського суду із заявами про визнання грошових вимог до боржника звернулись наступні кредитори:

- товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім"Гал - Кат" на суму 2 673 374,60 грн. врахуванням 3 200,00 грн. понесених судових витрат;

- Ковельської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області на загальну суму 1 020,00 грн. та 3 200,00 грн. понесених судових витрат;

- Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби на загальну суму 3 741,29 грн. та 3 200,00 грн. понесених судових витрат;

Відповідними ухвалами суду від 10.11.2017р. заяви визначених кредиторів було прийнято до розгляду, призначено їх розгляд в судовому засіданні, зобов'язано ліквідатора ТОВ "ЗАХІД - ТОРГ" розглянути заяви кредиторів та надати кредиторам і господарському суду нормативно-документальні обгрунтування щодо визнання або відхилення кредиторських вимог.

Судом встановлено, що подані заяви кредиторів було розглянуто ліквідатором ОСОБА_2, котрим в подальшому було сформовано та подано господарському суду для розгляду відповідний реєстр вимог кредиторів, складений в межах розмірів та вимог, засвідчених і заявлених у відповідних заявах про визнання грошових вимог до боржника.

27.11.2017р. ліквідатором ОСОБА_2 було надано суду супровідний лист з повідомлення про визнання грошових вимог кредиторів та затвердження реєстру вимог кредиторів.

Присутній в судовому засіданні ліквідатор представлений суду реєстр вимог кредиторів підтримав, просив суд прийняти його до уваги при розгляді заяв кредиторів про визнання їх грошових вимог.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора - Ковельської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області просила суд заявлені кредиторські вимоги до боржника задоволити.

Заслухавши пояснення ліквідатора, кредитора суд приходить до висновку про можливість затвердження реєстру вимог кредиторів з врахуванням наступного:

Пунктами 2, 3 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру та призначає ліквідатора. Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Згідно із ст. 25 Закону про банкрутство господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів в судовому засіданні, за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів.

Відповідно до абз. 5 п. 36.7 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013р. №01-06/606/2013 "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011р. №4212-VІ)" (із наступними змінами та доповненнями) заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, що ліквідується власником, подаються безпосередньо до господарського суду та оплачуються судовим збором. Розгляд грошових вимог кредиторів в ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарським судом затверджується реєстр вимог кредиторів.

Розглянувши заяву Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби на загальну суму 6 941,29 грн. з врахуванням 3 200,00 грн. судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 3200,00грн. - вимоги першої черги;

- 3 741,29 грн. - вимоги шостої черги.

Судом засвідчується, що визначені суми зобов'язань боржника підтверджені долученими кредитором до матеріалів заяви документами, зокрема, податковими повідомленнями - рішеннями від 03.02.2017р. за №0000584806 та від 17.02.2017р. за №0000844806.

При цьому судом враховано, що кредиторські вимоги були розглянуті ліквідатором, повністю визнаються ним та включені до реєстру вимог кредиторів у вказаному розмірі.

Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Гал - Кат" на загальну суму 2 673 374.60грн. з врахуванням 3 200,00 грн. судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 3 200,00 грн. - вимоги першої черги;

- 2 670 174,60 грн. - вимоги четвертої черги.

Судом засвідчується, що визначені суми зобов'язань боржника підтверджені долученими кредитором до матеріалів заяви документами, зокрема, договором про заміну боржника у зобовязанні №01/09/2016.

При цьому судом враховано, що кредиторські вимоги були розглянуті ліквідатором, повністю визнаються ним та включені до реєстру вимог кредиторів у вказаному розмірі.

Розглянувши заяву Ковельської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області на загальну суму 4 220,00 грн. з врахуванням 3 200,00 грн. судових витрат, суд встановив, що кредитором відповідну заяву подано в строки, встановлені Законом про банкрутство, заборгованість підтверджена належними та допустимими доказами. Кредиторські вимоги визнаються судом із наступною черговістю їх задоволення:

- 3 200,00 грн. - вимоги першої черги;

- 1020,00 грн. - вимоги шостої черги.

Судом засвідчується, що визначені суми зобов'язань боржника підтверджені долученими кредитором до матеріалів заяви документами, зокрема, податкове повідомлення - рішення від 26.12.2016р. за №0057051301.

При цьому судом враховано, що кредиторські вимоги були розглянуті ліквідатором, повністю визнаються ним та включені до реєстру вимог кредиторів у вказаному розмірі, що підтверджується відповідним повідомленням ліквідатора 27.11.2017р.

За наслідками розгляду справи в судовому засіданні судом було встановлено, що вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включено не було у зв'язку з відсутністю відповідних зобов'язань у товариства-банкрута.

Судом взято до уваги також і те, що станом на 28.11.2017р. до господарського суду та ліквідатора заяв від інших кредиторів та осіб, які б виявили бажання взяти участь у санації боржника, не надходило.

Розглянувши в судовому засіданні поданий ліквідатором реєстр вимог кредиторів, заяви кредиторів про визнання грошових вимог до боржника, керуючись ст.ст. 23, 25, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1 . Затвердити реєстр вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАХІД-ТОРГ" (45096, Волинська обл., Ковельський район, с. Гулівка, код ЄДРПОУ 32800603)згідно котрого вимоги кредиторів визнати в наступному розмірі:

- Офісу великих платників податків Державної фіскальної на загальну суму 6 941,29грн. (3 200,00 грн. - вимоги першої черги; 3 741,29грн. - вимоги шостої черги).

- товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім"Гал - Кат" на загальну суму 2 673 374.60грн. (3 200,00 грн. - вимоги першої черги; 2 670 174,60грн. - вимоги четвертої черги);

- Ковельської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області на загальну суму 4 220,00 грн. (3 200,00 грн. - вимоги першої черги; 1020,00 грн. - вимоги шостої черги).

2 . Визначити, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

3. Зобов'язати ліквідатора ОСОБА_2 відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, передбачений даним Законом та встановлений постановою господарського суду Волинської області від 18.07.2017р., за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, докази в його обґрунтування, ліквідаційний баланс банкрута, інші документи та матеріали, обов'язковість надання котрих суду передбачена положеннями ст.ст. 41-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено03.12.2017
Номер документу70654055
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/413/17

Ухвала від 12.12.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 29.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.11.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 02.11.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні