Ухвала
від 28.11.2017 по справі 804/6756/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 листопада 2017 року 804/6756/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Захарчук - Борисенко Н.В.

при секретарі судового засідання - Музиці Я.І.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі клопотання представника Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8" Дніпровської міської ради про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8" Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

18.10.2017 Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Комунального закладу освіти «Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8» Дніпровської міської ради, в якому просить: застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкта, а саме: будівлі КЗО «ДНЗ (Я/С) №8» ДМР (код ЄДРПОУ - 34497723) за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. В.Моссаковського, 18, до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинити експлуатацію вищезазначеного об'єкта.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 19.10.2017 відкрито провадження у справі та призначено до розгляду у судовому засіданні.

У судовому засіданні від представника відповідача надійшло клопотання про залучення до участі в адміністративній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради (ЄДРПОУ 40506248), який розташований за адресою: 49000, м. Дніпро пр. Д.Яворницького, 75.

Клопотання обґрунтовано тим, що ОСОБА_3 гуманітарної політики відповідно до своїх повноважень приймає безпосередню участь щодо управління підпорядкованим Комунальним закладам освіти Дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) №8 Дніпровської міської ради, та відповідно здійснює фінансування даного закладу освіти через централізовану бухгалтерію ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради, а вирішення питання щодо фінансування основних засобів протипожежної безпеки потребує значних обсягів фінансування, отже залучення ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради в якості третьої особи на стороні відповідача є обов'язковим для розгляду даної справи.

Представник позивача у судовому засідання проти залучення третьої особи не заперечував.

Розглянувши подане клопотання суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання з огляду на наступне.

Згідно вимог ст.53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду виключно у разі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може залучити до участі у справі другого відповідача.

На думку суду, ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради має брати участь у розгляді адміністративної справи, оскільки, відповідно до своїх повноважень дана особа приймає безпосередню участь щодо управління підпорядкованим Комунальним закладам освіти Дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) №8 Дніпровської міської ради, та відповідно здійснює фінансування даного закладу, а отже, судове рішення може безпосередньо вплинути на права та інтереси зазначеної особи, а тому суд вважає за необхідне у задоволенні клопотання про залучення третьої особи відмовити та залучити ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради як відповідача-2.

У зв'язку із викладеним суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості другого відповідача ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради (49000, м.Дніпро пр. Д.Яворницького, 75).

Керуючись статтями 52, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8" Дніпровської міської ради про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8" Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування - відмовити.

Залучити до участі в адміністративній справі №804/6756/17 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Комунального закладу освіти "Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) №8" Дніпровської міської ради про застосування заходів реагування, в якості другого відповідача - ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради (49000, м. Дніпро пр. Д.Яворницького, 75).

Копію ухвали разом із копією позовної заяви та повісткою про виклик до суду надіслати ОСОБА_3 гуманітарної політики Дніпровської міської ради (49000, м. Дніпро пр. Д.Яворницького, 75).

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та не може бути оскаржена.

Суддя ОСОБА_4

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2017
Оприлюднено03.12.2017
Номер документу70657207
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/6756/17

Постанова від 15.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 19.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 29.08.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гриців М.І.

Постанова від 26.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Постанова від 26.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Рішення від 10.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 10.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні