Ухвала
від 24.11.2017 по справі 2а/0470/5441/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 листопада 2017 р. Справа №2а/0470/5441/11

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Тулянцевої І.В. розглянувши у порядку письмового провадження у місті Дніпрі заяву Управління відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження , -

ВСТАНОВИВ:

14 листопада 2017 року Управління відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровської області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про заміну стягувача у виконавчому провадженні, відкритому на підставі виконавчого листа Дніпропетровського окружного адміністративного суду, виданого 30 березня 2012 року, щодо примусового виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 червня 2011 року у справі №2а/0470/5441/11 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області до Закритого акціонерного товариства Оветри про стягнення заборгованості у сумі 6800,20 грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області є правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області, у зв'язку з чим на теперішній час належним стягувачем у виконавчому провадженні є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 17 листопада 2017 року розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження призначено у судовому засіданні на 24.11.2017 року о 09-00 год.

Сторони та державний виконавець у судове засідання не з'явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Від заявника надійшло клопотання про розгляд заяви без його участі.

Згідно з частиною 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, у зв'язку з чим суд ухвалив проводити розгляд заяви за відсутності сторін.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, встановив наступне.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16 червня 2011 року по справі №2а/0470/5441/11 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області до закритого акціонерного товариства Оветри про стягнення заборгованості у сумі 6800,20 грн задоволено в повному обсязі.

З 01 серпня 2017 року усі функції та завдання визначені Законом № 1105, забезпечуються Фондом соціального страхування України та його робочими органами.

Відповідно до пункту 4 Розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 року №1105-XIV, в редакції Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 06.12.2016 року № 1774-VIII, було передбачено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Припинити виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності шляхом приєднання до Фонду соціального страхування України. Рішення щодо припинення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності привести у відповідність із цим Законом протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII.

Припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України. Раніше прийняті рішення щодо припинення робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень привести у відповідність із цим Законом протягом 15 днів з дня державної реєстрації робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Пунктом 5 Розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 року №1105-XIV, в редакції Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 06.12.2016 року № 1774-VIII, встановлено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

01 вересня 2017 року до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 25842585).

Поряд із цим, наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 27 липня 2017 року №70-ос Щодо державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу в порядку правонаступництва робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області визначено у якості правонаступника Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Покров Дніпропетровської області.

Судом з даних Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань встановлено, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 41323962) є правонаступником, зокрема, і Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що правомірною є заміна стягувача у виконавчому провадженні з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровської області про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області до Закритого акціонерного товариства Оветри про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягувача як сторону у виконавчому провадженні - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Орджонікідзе Дніпропетровської області замінити на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (49038, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Князя Ярослава Мудрого, будинок 68, ідентифікаційний код 41323962).

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя І.В. Тулянцева

Дата ухвалення рішення24.11.2017
Оприлюднено04.12.2017

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5441/11

Ухвала від 24.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 17.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 11.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Віхрова Вікторія Станіславівна

Постанова від 23.06.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Парненко Вікторія Станіславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні