Постанова
від 08.11.2017 по справі 654/3089/17
ГОЛОПРИСТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 654/3089/17

Провадження №3/654/1336/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2017 р. м. Гола Пристань

Суддя Голопристанського районного суду Херсонської області Ширінська О.Х., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення стосовно:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, за ст. 91 КУпАП, -

у с т а н о в и л а :

19.10.2017 о 23:10 год. в Ягорлицькій затоц, поблизу с. Геройське, яка є заповідною зоною, гр. ОСОБА_1 здійснював вилов креветки знаряддям лову ятерями креветковими власного виробництва з катера типу "Малютка". Своїми діями ОСОБА_1 порушив ст. 91 КУпАП та завдав Природно-заповідному фонду України шкоду на суму 52 грн. Під час складання протоколу вилучено два ятеря креветкових власного виробництва.

У судове засідання ОСОБА_1 не з'явився, причин неявки суду не повідомив, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином.

Вина ОСОБА_1 підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення з особистим підписом порушника під фразою "з протоколом згоден", розрахунком заподіяної шкоди, описом знарядь незаконного добування природних ресурсів, розпискою та квитанцією.

У відповідності до п.п. 16, 17 Положення про Чорноморський біосферний заповідник, біосферний заповідник розташований на півдні України, його територія простягається вздовж північного узбережжя Чорного моря від південного берега Дніпро-Бузького лиману до східного берега Тендрівської затоки. Регіон розташування Біосферного заповідника обмежений 46°07 і 46°33' п. ш., 31°36' і 32°18' с. д. Біосферний заповідник розташований в адміністративних межах Голопристанського району Херсонської області та Очаківського району Миколаївської області.

Згідно п. 4.3. даного положення, до заповідної зони ЧБЗ, загальною площею 90634,8 га, відносяться зокрема акваторії заповідника (в т.ч. південна частина Ягорлицької затоки - 8761 га., кваторія Ягорлицької затоки навколо Кінських островів площею 818 га.)

Таким чином, в діях ОСОБА_1 міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 91 КУпАП, а саме: здійснення в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, їх охоронних зон, а також територій, зарезервованих для наступного заповідання, забороненої господарської та іншої діяльності, порушення інших вимог режиму цих територій та об'єктів.

При обранні виду стягнення, судом враховується характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан та обставини, що пом'якшують та обтяжують відповідальність.

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що стягнення повинне бути накладено у вигляді штрафу в межах санкції ст. 91 КУпАП з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Крім того, згідно положень ч. 1 ст. 40 КУпАП, якщо у результаті вчинення адміністративного правопорушення заподіяно майнову шкоду громадянинові, підприємству, установі або організації, то суддя районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду під час вирішення питання про накладення стягнення за адміністративне правопорушення має право одночасно вирішити питання про відшкодування винним майнової шкоди незалежно від розміру шкоди.

Відповідно до розрахунку розміру заподіяної шкоди, протиправними діями ОСОБА_1 природним комплексам Чорноморського біосферного заповідника було заподіяно шкоду на суму 52 грн., яка також підлягає стягненню.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення судовий збір сплачується особою, на яку накладено таке стягнення у розмірі, встановленому законом.

Керуючись ст. 24, ст. 91, ст. 284, ст. 289 КУпАП, суддя, -

п о с т а н о в и л а :

Притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 91 КУпАП ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, наклавши на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 153 (сто п'ятдесят три) грн., з конфіскацією засобів та знарядь вчинення правопорушення - ятерів креветкових у кількості 2 од.

Стягнути з ОСОБА_1 збитки, заподіяні природним комплексам ЧБЗ НАНУ у розмірі 52 (п'тдесят дві) гривні , перерахувавши на користь Чорноморського біосферного заповідника Національної академії наук України, ЄДРПОУ 03534647 (інші дані в матеріалах справи відсутні).

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 320 гривень.

Постанова суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Херсонської області шляхом подачі апеляційної скарги через Голопристанський районний суд Херсонської області протягом десятиденного строку з дня винесення постанови.

Суддя О. Х. Ширінська

СудГолопристанський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення08.11.2017
Оприлюднено05.12.2017
Номер документу70681751
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —654/3089/17

Рішення від 16.01.2018

Адмінправопорушення

Голопристанський районний суд Херсонської області

Ширінська О. Х.

Постанова від 08.11.2017

Адмінправопорушення

Голопристанський районний суд Херсонської області

Ширінська О. Х.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні