Ухвала
від 19.10.2017 по справі 757/61947/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61947/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує , що протягом березня-квітня 2017 року невстановлені досудовим розслідуванням особи за попередньою змовою групою осіб, шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна неправдивої інформації щодо права власності на майновий комплекс, за адресою: АДРЕСА_1 , заволоділи вказаним об`єктом нерухомості шляхом обману в особливо великих розмірах.

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що невстановлені досудовим розслідуванням особи, які причетні до заволодіння чужим майном шляхом обману в березні-квітні 2017 року, попередньо зорганізувались для вчинення цього та інших злочинів, пов`язаних з внесенням до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна інформації щодо об`єктів нерухомого майна на підставі підроблених документів. Дана діяльність здійснюється під виглядом нібито юридичних консультацій з питань комерційної діяльності та управління. З цією метою означеними особами створено ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456).

Слідчий зазначає, до вчинення вказаного злочину причетна громадянка України ОСОБА_4 , яка є засновником ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456), вказане підприємство фактично здійснює господарську діяльність у будинку за адресою: АДРЕСА_2 , який згідно інформаційної довідки власників нерухомого майна № 99787928 на праві власності зареєстрований за ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ВАТ «Енергопостачальна компанія «Одесаобленерго».

У слідства є достатні підстави вважати, що за місцем знаходження ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456) за адресою: м. Одеса, вул. Космонавтів, буд. 10, можуть знаходитись документи щодо заволодіння об`єктами нерухомого майна за адресами: м. Київ, вулиця Хвойки Вікентія, будинок 15/15, м. Київ, вулиця Хвойки Вікентія, будинок 15/15/6 та іншими об`єктами нерухомого майна

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем знаходження ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456) за адресою: м. Одеса, вул. Космонавтів, буд. 10, оскільки відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування. та можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 22017101110000173, на проведення обшуку нежитлових приміщеннях будинку за адресою: АДРЕСА_2 в яких здійснює господарську діяльність ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор» (код ЄДРПОУ 41179456), з метою відшукання та вилучення: документів щодо заволодіння об`єктами нерухомого майна за адресами: м. Київ, вулиця Хвойки Вікентія, будинок 15/15, м. Київ, вулиця Хвойки Вікентія, будинок 15/15/6 та іншими об`єктами нерухомого майна, підроблених документів щодо оцінки вартості нерухомого майна, печаток підприємств, задіяних в описаній схемі, документів щодо незаконного внесення та видалення із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно інформації щодо вищевказаних об`єктів нерухомості; документів щодо здійснення господарської діяльності за вказаними адресами; документів щодо перебування вказаних об`єктів нерухомого майна в оренді, іпотеці; документів, щодо вчинення щодо вищевказаних об`єктів будь-яких правочинів; довіреностей вказаних компаній, документів щодо призначення на посади керівника та головного бухгалтера; персональних електронно-обчислювальних машин та інших електронних приладів (флеш накопичувачів інформації, мобільних телефонів, електронних планшетів), на яких зберігається або може зберігатись інформація із відомостями щодо вчинення вказаного злочину, що не можливо встановити без проведення комп`ютерно-технічної експертизи; документів із вільними зразками почерку директорів та представників ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор», документів виконавцем яких значиться ТОВ «Юридичний центр «Реєстратор».

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/61947/17-к.

Примірник 2 та завірена копія ухвали слідчому ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

19.10.2017

Дата ухвалення рішення19.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70703330
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/61947/17-к

Ухвала від 19.10.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні