Ухвала
від 16.11.2017 по справі 522/21667/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

16.11.2017

Справа 522/21667/17

Провадження №1-КС/522/22189/17

У Х В А Л А

16 листопада 2017 року

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ по кримінальному провадженню № 12015160500011799 від 10.12.2015 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

16 листопада 2017 року старший слідчий СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з заступником начальника відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається з клопотання слідчого,

Слідчим управлінням ГУ НП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015160500011799 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 10.12.2015 з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України, за фактом складання службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) завідомо неправдивих офіційних документів при здійсненні процедур державних закупівель за предметом закупівлі: «Реконструкція будівель міського дитячого оздоровчого комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », а також привласнення грошових коштів за попередньою змовою групою осіб під час проведення вказаної реконструкції.

Встановлено, що 18.05.2016 до Хмельницького ВП Малиновського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області надійшли матеріали ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні процедур державних закупівель за предметом закупівлі: «Реконструкція будівлі, розташованої за адресою: АДРЕСА_2 », «Реконструкція будівель міського дитячого оздоровчого комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 » та «Реконструкція автодороги по вул. Марсельській до Дніпропетровської дороги в м. Одесі» за період з 01.01.2014 по 31.07.2015 року, проведених ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до вказаного акту перевірки ІНФОРМАЦІЯ_3 від 31.08.2015 № 31-13/237, в ході здійсненні процедур державних закупівель за предметом закупівлі: «Реконструкція будівлі, розташованої за адресою: АДРЕСА_2 », «Реконструкція будівель міського дитячого оздоровчого комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виявлені наступні порушення:

Конкурсні пропозиції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_4 » не відповідають вимогам документації конкурсних торгів, оскільки частина документів складена російською мовою;

Відсутність у учасників, згідно наданих довідок, всього необхідного обладнання, передбаченого технічним завданням;

Надання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_4 » однакових тех.паспортів та інструкцій на окреме обладнання та механізми;

Можливі ознаки змови між учасниками (про встановлені факти ДФІ проінформовано ІНФОРМАЦІЯ_5 );

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що при здійсненні процедур державних закупівель за предметом закупівлі «Реконструкція будівлі, розташованої за адресою: АДРЕСА_2 . Корегування» учасниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_4 » у своїх пропозиціях подано однакові наступні технічні паспорти:

«Керівництво по експлуатації бетононасосуThom-Katt»;

паспорт на кран автомобільний 10т шасі ЗІЛ 133ГЯ з гідравлічним приводом НОМЕР_3 ;

паспорт на кран автомобільний КС-3577 реєстраційний номер №7260 від 06.05.1987;

формуляр компресора ПК 1, 75А, ПК-3,5А, ПК-5,25А 33.00.00.00-019ФО;

паспорт монтажного крана на гусеничному ходу РДК-25-2;

документ на прес спеціальний гідравлічний НОМЕР_4 ;

паспорт на прес ножиці комбіновані НВ 5222;

паспорт листових ножиць;

При здійсненні процедур державних закупівель за предметом закупівлі «Реконструкція будівель міського дитячого оздоровчого комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 » учасниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_4 » у своїх пропозиціях подано однакові наступні технічні паспорти:

- паспорт на випрямляч зварювальний «Патон ВД-400» типу ВД-400 СГД УДГУ;

- паспорт на домкрат гідравлічний автономний ДГ-100 Г / П НОМЕР_5 ;

- паспорт на бункер для перенесення бетону, модель 2500/70/2;

- керівництво з експлуатаціївібротромбовки MR60H\ MR68H\ MR75R;

- керівництво з експлуатації вібраторів електричних, глибино ручних з гнучкого валом;

Також встановлено, що згідно довідок про наявність необхідного обладнання та матеріально-технічної бази частина з обладнання технічна документація якого аналогічна в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_4 » є орендованим та надається замовнику третіми особами для здійснення відповідних робіт.

В ході розслідування встановлено, що розпорядником бюджетних грошових коштів є ІНФОРМАЦІЯ_4 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , які було перераховано на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у якості оплати за виконані ремонтно-будівельні роботи вКПНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_1 .

У відповідності до тендерної документації, яку вилучено під час досудового розслідування встановлено, що протоколом № 11\Т-2 від 22.04.2015 затверджено документацію конкурсних торгів, проектно-кошторисну документацію в якій визначено, що об`єкт має третю категорію складності та відноситься до класу наслідків (відповідальності) СС2.

Переможцем конкурсних торгів визнано підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з яким розпорядником бюджетних коштів (замовником) ІНФОРМАЦІЯ_6 укладено договір № 23-15\П від 09.07.2015 на суму 22220232 гривень, з терміном виконання робіт з липня 2015 по липень 2016.

Також встановлено, що у вказаний проміжок часу на території КПНЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », АДРЕСА_1 збудовано дерев`яні корпуси, в яких в нічний час з 16.09.2017 по 17.09.2017сталася пожежа, та у яких підрядні роботи виконано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та субпідрядними підприємствами.

Одним з субпідрядних підприємств є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ). Допитом представника даного підприємства ОСОБА_5 встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) уклало два договори субпідряду з переможцем конкурсних торгів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в ході виконання яких фактично збудувало корпус на 24 місця, зокрема здійснювало вогнезахисну обробку металевих конструкції та деревини. Нагляд за виконанням даних робіт здійснювало підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

За виконання вказаних робіт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перераховувало грошові кошти у якості оплати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) на розрахунковий рахунок № НОМЕР_8 , відкритий в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 .

Посилаючись на зазначене, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи,

що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю, у володінні в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 , слідчий просив надати тимчасовий доступ із можливістю вилучення оригіналів документів, які становлять банківську таємницю і знаходяться у володінні ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 , а саме:

- заяв про відкриття/закриття рахунку, карток зі зразками підписів та відбитками печаток підприємства, статутів, установчих договорів підприємства, належним чином завірених копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів службових осіб та засновників відповідного суб`єкту підприємницької діяльності чи осіб, на ім`я яких відкрито такий рахунок, або осіб, які на підставі довіреності чи доручень мали право на управління таким рахунком, свідоцтв про державну реєстрацію в органах виконавчої влади, документів, що підтверджують взяття підприємства на податковий облік (ф. 4 - ОПП), документів, що підтверджують реєстрацію підприємства в органах Пенсійного фонду України, довідок про внесення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, страхових свідоцтв, що підтверджують реєстрацію підприємства у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України як платників соціальних страхових внесків, копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів осіб, які мають право першого та другого підписів (осіб, яким, відповідно до чинного законодавства або установчих документів вказаних підприємств, надано право розпорядження рахунками та підписання розрахункових документів), протоколів Загальних зборів учасників підприємства про створення підприємства та обрання керівників підприємства, наказів про призначення на посади осіб, які фігурують у картках зі зразками підписів осіб, яким, відповідно до чинного законодавства або установчих документів вказаного підприємства, надано право розпорядження рахунком та підписання розрахункових документів, договорів на розрахунково-касове обслуговування відповідного підприємства та фізичних осіб, договорів щодо надання зазначеною банківською установою вказаній юридичній особі послуг, пов`язаних з функціонуванням системи „Клієнт-банк (а також будь - яких додатків до таких договорів, якщо вони складались), а також технічної документації щодо проведення працівниками відповідного банку встановлення (інсталяції) на комп`ютер зазначеного вище підприємства вказаної системи, включаючи дату та місце проведення вказаних операцій, заяв на визначення порядку та встановлення строків здавання готівки, заяв на дозвіл працювати без печатки, яка тимчасово відсутня, опитувальника клієнта (у тому випадку, якщо такі складались), інших документів, які надавались вказаними юридичними та фізичними особами до зазначеної банківської установи у зв`язку з відкриттям (закриттям) та функціонуванням рахунків;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) на розрахунковий рахунок № НОМЕР_8 , відкритий в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 .

- роздруківок руху коштів (на паперовому та магнітному носіях) по рахунку № НОМЕР_8 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ),грошових чеків щодо зняття готівки із указаного рахунку, за період з 28.07.2015 по 31.12.2016 винесення судом ухвали;

- усіх відомостей (прізвище, ім`я та по-батькові), а також копій документів (паспорту, довіреності) щодо осіб, які отримували готівкові грошові кошти з вказаного вище банківського рахунку;

- платіжних доручень указаної юридичної особи та меморіальних ордерів банку; прибуткових та видаткових касових ордерів, грошових чеків, які підтверджують зняття та внесення службовими особами відповідних підприємств, фізичних осіб, грошових коштів на вказані вище рахунки; будь-яких інших документів щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку тощо) по перерахованим рахункам;

- вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та вказаним вище клієнтом Банку;

- усіх договорів, укладених на користь чи за дорученням указаної юридичної особи, за період з моменту відкриття рахунку по дату оголошення ухвали, в тому числі, договорів укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів.

При цьому, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання просив проводити без виклику представників сторони, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі - ч. 2 ст. 163 КПК України.

У судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані докази, заслухавши слідчого, суд, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, так як:

Згідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Аналіз наданих суду матеріалів провадження, дозволяють суду прийти до висновку, що у справі наявні всі передбачені законом підстави для задоволення клопотання та надання тимчасового доступу до речей і документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні з наведених вище обставин.

Підстав для відмови в задоволенні клопотання суд не вбачає.

За таких обставин, керуючись ст.ст. 159-163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Одеській області ОСОБА_2 , членам слідчої групи або іншим особам за їх дорученням, тимчасовий доступ із можливістю вилучення оригіналів документів, які становлять банківську таємницю і знаходяться у володінні ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 , а саме:

- заяв про відкриття/закриття рахунку, карток зі зразками підписів та відбитками печаток підприємства, статутів, установчих договорів підприємства, належним чином завірених копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів службових осіб та засновників відповідного суб`єкту підприємницької діяльності чи осіб, на ім`я яких відкрито такий рахунок, або осіб, які на підставі довіреності чи доручень мали право на управління таким рахунком, свідоцтв про державну реєстрацію в органах виконавчої влади, документів, що підтверджують взяття підприємства на податковий облік (ф. 4 - ОПП), документів, що підтверджують реєстрацію підприємства в органах Пенсійного фонду України, довідок про внесення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, страхових свідоцтв, що підтверджують реєстрацію підприємства у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України як платників соціальних страхових внесків, копій паспортів та довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів осіб, які мають право першого та другого підписів (осіб, яким, відповідно до чинного законодавства або установчих документів вказаних підприємств, надано право розпорядження рахунками та підписання розрахункових документів), протоколів Загальних зборів учасників підприємства про створення підприємства та обрання керівників підприємства, наказів про призначення на посади осіб, які фігурують у картках зі зразками підписів осіб, яким, відповідно до чинного законодавства або установчих документів вказаного підприємства, надано право розпорядження рахунком та підписання розрахункових документів, договорів на розрахунково-касове обслуговування відповідного підприємства та фізичних осіб, договорів щодо надання зазначеною банківською установою вказаній юридичній особі послуг, пов`язаних з функціонуванням системи „Клієнт-банк (а також будь - яких додатків до таких договорів, якщо вони складались), а також технічної документації щодо проведення працівниками відповідного банку встановлення (інсталяції) на комп`ютер зазначеного вище підприємства вказаної системи, включаючи дату та місце проведення вказаних операцій, заяв на визначення порядку та встановлення строків здавання готівки, заяв на дозвіл працювати без печатки, яка тимчасово відсутня, опитувальника клієнта (у тому випадку, якщо такі складались), інших документів, які надавались вказаними юридичними та фізичними особами до зазначеної банківської установи у зв`язку з відкриттям (закриттям) та функціонуванням рахунків;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) на розрахунковий рахунок № НОМЕР_8 , відкритий в ПАТ АБ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , МФО НОМЕР_10 , АДРЕСА_4 .

- роздруківок руху коштів (на паперовому та магнітному носіях) по рахунку № НОМЕР_8 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ),грошових чеків щодо зняття готівки із указаного рахунку, за період з 28.07.2015 по 31.12.2016 винесення судом ухвали;

- усіх відомостей (прізвище, ім`я та по-батькові), а також копій документів (паспорту, довіреності) щодо осіб, які отримували готівкові грошові кошти з вказаного вище банківського рахунку;

- платіжних доручень указаної юридичної особи та меморіальних ордерів банку; прибуткових та видаткових касових ордерів, грошових чеків, які підтверджують зняття та внесення службовими особами відповідних підприємств, фізичних осіб, грошових коштів на вказані вище рахунки; будь-яких інших документів щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку тощо) по перерахованим рахункам;

- вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та вказаним вище клієнтом Банку;

- усіх договорів, укладених на користь чи за дорученням указаної юридичної особи, за період з моменту відкриття рахунку по дату оголошення ухвали, в тому числі, договорів укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності щодо придбання та продажу цінних паперів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.11.2017
Оприлюднено09.03.2023

Судовий реєстр по справі —522/21667/17

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 16.04.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 30.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Толкаченко О. О.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 16.11.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 16.11.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 12.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

Ухвала від 12.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Пислар В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні