Рішення
від 27.11.2017 по справі 569/8376/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8376/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 листопада 2017 року Рівненський міський суд Рівненської області

в складі головуючого судді Смолій Л.Д.

при секретарі Хлуд І.П.

з участю позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Рівне справу за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ "Декор Бренд" про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся з позовом до ТзОВ "Декор Бренд" про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні . В обґрунтування позовних вимог вказує, що 13.02.2017 року року звільнився з роботи за згодою сторін. Вказує, що відповідач так і не розрахувався з позивачем в повному обсязі, а довідку про заборгованість по заробітній платі та грошовій компенсації за невикористану щорічну відпустку йому не видали. Уточнивши позовні вимоги просить суд стягнути з відповідача на його користь нараховану, але не виплачену заробітну плату в розмірі 6685 грн. , щорічну грошову компенсацію за невикористану відпустку в розмірі 2032 грн.79 коп. середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі 28800 грн.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 уточнені позовні вимоги підтримав повністю, з підстав викладених в позовній заяві з урахування уточненої заяви просив їх задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про час та місце судового засідання, про причини неявки від відповідача повідомлення не надійшло.

Суд вважає, що наявних в матеріалах справи доказів достатньо для ухвалення заочного рішення у відсутності відповідача, який не з'явився.

Заслухавши пояснення позивача ОСОБА_1, дослідивши документи і матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, давши оцінку доказам, які мають значення для справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення.

Судом встановлено, що відповідно до записів трудової книжки АТ -II № 1484258 позивач був звільнений за угодою сторін 13 лютого 2017 року на підставі наказу № 05 від 13.02.2017 (а.с.6)

За змістом ст.47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобов'язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, встановлені ст. 116 КЗпП України .

Відповідно до ст. 116 КЗпП України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення.Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум. В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Згідно ст. 117 КЗпП України в разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу , при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

При наявності спору про розміри належних звільненому працівникові сум власник або уповноважений ним орган повинен сплатити зазначені в цій статті відшкодування в тому разі, коли спір вирішено на користь працівника. Якщо спір вирішено на користь працівника частково, то розмір відшкодування за час затримки визначає орган, який виносить рішення по суті спору.

Відповідно п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1995 р. №100 ( Порядок) середньомісячна заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за останнідва календарнімісяці роботи, що передують події, з якою пов'язанавідповіднавиплата.

Згідно п. 8 Порядку середньоденна (годинна) заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі (календарні) дні на число відпрацьованих робочих днів (годин), а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на число календарних днів за цей період.

Суд приймає до уваги проведений позивачем розрахунок розміру заробітної плати, грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні та вважає, що позовні вимоги є обгрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України , необхідно стягнути з відповідача в дохід держави судовий збір в розмірі 640 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. 116, 117 КЗпП України,ст.ст. 88,212-215, 223, 224-226 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ТзОВ "Декор Бренд" про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні - задовольнити повністю.

Стягнути з ТзОВ "Декор Бренд" (код ЄДРПОУ 40161704) на користь ОСОБА_1 заборгованість по заробітній платі в розмірі 6685 (шість тисяч шістсот вісімдесят п'ять) грн. 00коп.

Рішення в частині стягнення заробітної плати за один місяць допустити до негайного виконання.

Стягнути з ТзОВ "Декор Бренд" (код ЄДРПОУ 40161704) на користь ОСОБА_1 щорічну грошову компенсацію за невикористану відпустку в розмірі 2032 (дві тисячі тридцять дві) грн.79 коп.

Стягнути з ТзОВ "Декор Бренд"(код ЄДРПОУ 40161704) на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі 28800 (двадцять вісім тисяч вісімсот ) грн. 00 коп.

Стягнути з ТзОВ "Декор Бренд"(код ЄДРПОУ 40161704) в дохід держави судовий збір в розмірі 640 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, яка може бути подана протягом десяти днів з дня отримання його копії.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя -

Дата ухвалення рішення27.11.2017
Оприлюднено06.12.2017
Номер документу70742734
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з виплати заробітної плати, грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —569/8376/17

Рішення від 27.11.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Смолій Л.Д. Л. Д.

Рішення від 27.11.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Смолій Л.Д. Л. Д.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Рудика Л.Д. Л. Д.

Ухвала від 01.06.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Рудика Л.Д. Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні