Ухвала
від 05.12.2017 по справі 904/9480/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.12.2017 Справа № 904/9480/17

За заявою Приватного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод", м. Авдіївка, Донецької області про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група від 19.05.2017 року у справі:

За позовом Приватного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод", м. Авдіївка, Донецької області

до Комунального підприємства "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради

про стягнення 7715,40 грн.

Суддя Первушин Ю.Ю.

Представники:

від позивача - не з'явився

від відповідача - не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

21.12.2016 року Приватне акціонерне товариство "Авдіївський коксохімічний завод", м. Авдіївка, Донецької області звернулось до Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група з позовом до Комунального підприємства "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради про стягнення заборгованості у розмірі 7 715, 40 грн.

19.05.2017р. Постійно діючим Регіональним Третейським судом при Асоціації Регіональна правова група винесено рішення у справі №14/145К-16 за позовом ПП "Авдіївський коксохімічний завод" до КП "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 7 715, 40 грн., яким позов задоволено повністю, стягнуто з відповідача на користь позивача 4 082, 22 грн. - основної заборгованості, пені у розмірі - 3 633, 18 грн., та 850 грн. сплаченого третейського збору за розгляд справи в третейському суді.

Вищезазначений спір розглянуто третейським судом відповідно до підвідомчості справ третейським судам, встановленої статтями 5, 6, 12 Закону України Про третейські суди , оскільки, пунктом 8.1 укладеного між ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" та КП "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради договору №816/12Э від 25.10.2012 року на поставку теплової енергії сторонами було погоджено, що майнові вимоги щодо яких не перевищують еквівалент 10 000 доларів США (з урахуванням обмінного курсу НБУ на дату виникнення вимог) за основною сумою зобов'язань, вирішується в Постійно діючим Регіональним Третейським судом при Асоціації Регіональна правова група (згідно з регламентом вказаного суду), рішення якого є остаточним і обов'язковим для сторін і підлягає виконанню Сторонами у троки, зазначені у рішенні суду.

07.11.2017р. на розгляд господарського суду Дніпропетровської області від ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" надійшла заява про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група від 04.09.2017р. у справі №11/04/496.

Ухвалою господарського суду від 08.11.2017р. суд прийняв заяву до розгляду, призначив на 20.11.2017р., витребував з Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група третейську справу №14/145К-16, яка 20.11.2017р. надійшла до суду.

В судове засідання 20.11.2017 року представники сторін не з'явилися, у зв'язку з чим ухвалою суду продовжено строк розгляду заяви на один місяць, розгляд заяви відкладено на 04.12.2017 року.

Представник позивача у судове засідання 04.12.2017 року повторно не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення поштового відправлення (міститься в матеріалах справи).

Відповідач явки повноважного представника в судове засідання 04.12.2017 не забезпечив, вимог ухвали суду не виконав, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення поштового відправлення (міститься в матеріалах справи).

Відповідно до ч. 3 ст. 122-9 ГПК України, при розгляді справи в судовому засіданні господарський суд встановлює наявність чи відсутність підстав для відмови у видачі виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду, передбачених ст. 122-10 цього ж Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.50 Закону України Про третейські суди , сторони, які передали спір на вирішення третейського суду, зобов'язані добровільно виконати рішення третейського суду, без будь-яких зволікань чи застережень.

Нормами ст. 55 Закону України Про третейські суди встановлено, що рішення третейського суду виконується зобов'язаною стороною добровільно, в порядку та строки, що встановлені в рішенні. Якщо в рішенні строк його виконання не встановлений, рішення підлягає негайному виконанню.

Як вбачається з матеріалів справи, рішення третейського суду по справі №14/145К-16 відповідачем (КП "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради) добровільно не виконано, станом на день розгляду справи дане рішення, в передбаченому законом порядку, не оскаржено. Доказів зворотнього суду не надано.

Як зазначено в п.6.2.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011р. Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судам першої інстанції , у разі коли рішення третейського суду не виконується добровільно зобов'язаною цим рішенням стороною, інша сторона може подати до компетентного суду заяву про видачу виконавчого документа, яким у господарському судочинстві згідно з статтею 116 ГПК і пунктом 1 частини другої статті 17 Закону України Про виконавче провадження є наказ.

Згідно ст.57 Закону України Про третейські суди , рішення третейського суду, яке не виконано добровільно, підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому Законом України Про виконавче провадження ; виконавчий документ, виданий на підставі рішення третейського суду, може бути пред'явлений до примусового виконання в строки, встановлені Законом України Про виконавче провадження .

Згідно ст.122-7 ГПК України, питання видачі виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду розглядається господарським судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду; заява про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду подається до господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня прийняття рішення третейським судом.

Виходячи із суб'єктного складу сторін, заява про видачу виконавчого документа підвідомча господарському суду.

Положеннями ч. 1 ст. 56 Закону України Про третейські суди передбачено, що заяву про видачу виконавчого листа може бути подано до компетентного суду протягом трьох років з дня прийняття рішення третейським судом.

При цьому, згідно з ст. 2 Закону України Про третейські суди компетентний суд це місцевий загальний суд чи місцевий господарський суд за місцем розгляду справи третейським судом.

З матеріалів справи вбачається, що розгляд справи проходив за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Отто Брозовського, 74-А, а тому подана заява підсудна і підлягає розгляду господарським судом Дніпропетровської області.

Судом встановлено, що рішення третейського суду по справі №14/145К-16 не скасовано, дана справа підсудна третейському суду, позивачем не пропущено строку для звернення за видачею виконавчого документа, рішення третейського суду ґрунтується на чинному законодавстві, третейським судом не вирішувались питання про права і обов'язки осіб, які не брали участі у справі.

З огляду на вищенаведене, суд дійшов висновку заяву ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду задовольнити.

Відповідно до п. 6.2.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011р. Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судам першої інстанції , питання про подальшу долю матеріалів справи третейського суду після розгляду господарським судом заяви про видачу виконавчого документа вирішується в залежності від того, чи є третейський суд постійно діючим, чи утвореним для вирішення конкретного спору. В першому випадку справа підлягає поверненню до третейського суду (частина п'ята статті 56 Закону, частина дев'ята статті 122-11 ГПК), в другому - зберігається у відповідному господарському суді (частина друга статті 54 Закону).

Згідно ч. 5 ст. 56 Закону України Про третейські суди , після розгляду компетентним судом заяви про видачу виконавчого документа, справа підлягає поверненню до постійно діючого третейського суду.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про те, що матеріали третейської справи №14/145К-16 слід повернути до Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група .

Судові витрати за подання заяви про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду, відповідно до ст. 49 ГПК України, покладаються на відповідача.

Враховуючи вищенаведене та керуючись нормами ст.ст. 50, 55, 56, 57 Закону України Про третейські суди , ст.ст. 49, 86, 87, 122-7, 122-9, 122-11 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод" про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група від 19.05.2017 у справі №14/145К-16 за позовом ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" до Комунального підприємства "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 7 715, 40 грн. - задовольнити.

Видати накази на примусове виконання рішення Постійно діючого Регіонального Третейського суду при Асоціації Регіональна правова група від 19.05.2017 у справі №14/145К-16 за позовом ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" до Комунального підприємства "Авдіївське трамвайно-транспортне управління" Авдіївської міської ради про стягнення заборгованості в сумі 7 715, 40 грн. наступного змісту:

Стягнути з Комунального підприємства Авдіївське трамвайно-транспортне управління Авдіївської міської ради (86065, м. Авдіївка, вул. Чапаєва, 2д, р/р 260002336801 в ПАТ Міський комерційний банк , МФО 339339, код ЄДРПОУ 24326568) на користь Публічного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод" (86065, Донецька область, м.Авдіївка, проїзд Індустріальний, 1, р/р 26009962485372 в ПАТ ПУМБ , м. Донецьк, МФО 334851, код ЄДРПОУ 00191075) 4082,22 грн. (Чотири тисячі вісімдесят дві гривні 22 копійки) - основної заборгованості за договором №816/123 від 25.10.2012 (на поставку теплової енергії) та 3 633,18 грн. (Три тисячі шістсот тридцять три гривні 18 копійок) - пені за порушення умов договору №816/123 від 25.10.2012 (на поставку теплової енергії).

Стягнути з Комунального підприємства Авдіївське трамвайно-транспортне управління Авдіївської міської ради (86065, м.Авдіївка, вул. Чапаєва, 2д, р/р 260002336801 в ПАТ Міський комерційний банк , МФО 339339, код ЄДРПОУ 24326568) на користь Публічного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод" (86065,Донецька область, м. Авдіївка, проїзд Індустріальний, 1, р/р 26009962485372 в ПАТ ПУМБ , м.Донецьк, МФО 334851, код ЄДРПОУ 00191075) 850,00 грн. (Вісімсот п'ятдесят гривень 00 копійок) - витрат, пов'язаних з вирішенням спору третейським судом.

Стягнути з Комунального підприємства Авдіївське трамвайно-транспортне управління Авдіївської міської ради (86065, м. Авдіївка, вул. Чапаєва, 2д, р/р 260002336801 в ПАТ Міський комерційний банк , МФО 339339, код ЄДРПОУ 24326568) на користь Публічного акціонерного товариства "Авдіївський коксохімічний завод" (86065, Донецька область, м. Авдіївка, проїзд Індустріальний, 1, р/р 26009962485372 в ПАТ ПУМБ , м. Донецьк, МФО 334851, код ЄДРПОУ 00191075) 800,00 грн. судового збору за розгляд заяви про видачу виконавчого документу на примусове виконання рішення третейського суду.

Накази видати відповідно до ст. 116 ГПК України.

Повернути Постійно діючому Регіональному Третейському суду при Асоціації Регіональна правова група третейську справу №14/145К-16.

Суддя ОСОБА_1

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.12.2017
Оприлюднено11.12.2017
Номер документу70760913
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/9480/17

Ухвала від 05.12.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні