Ухвала
від 01.12.2017 по справі 335/9098/14-ц
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/9098/14-ц 6/335/208/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2017 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді: Геєць Ю.В., при секретарі Ровенській В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні подання головного державного виконавця Вознесенівського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області про оголошення розшуку боржника - фізичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Головний державний виконавець Вознесенівського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області звернувся до суду з поданням про оголошення розшуку боржника - фізичної особи, в якому зазначив, що на виконанні в Вознесенівському відділі державної виконавчої служби м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області перебуває виконавчий лист № 335/9098/14-ц, виданий 11.09.2014 року Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Перший Український ОСОБА_2 суми заборгованості 1 062 929,99 грн.

Посилаючись на те, що в ході проведення виконавчих дій надсилались запити у відповідні установи з метою з'ясування наявності рухомого та нерухомого майна у боржника, здійснювались виходи виконавця за останнім відомим місцем проживання боржника, однак вказані дії до встановлення місцезнаходження боржника або належного йому майна не призвели, державний виконавець просить суд оголосити у розшук боржника ОСОБА_1

Вивчивши матеріали справи, подання, копії матеріалів виконавчого провадження, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 375 ЦПК України , розшук боржника або дитини оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходження їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За змістом ст. 11 Закону України „Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний вживати заходів примусового виконання рішень неупереджено, своєчасно, повно вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до п. 10 ч. 3 ст. 11 Закону України „Про виконавче провадження» державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право звертатися до суду з поданням про розшук боржника - фізичної особи або дитини чи про постановлення вмотивованого рішення про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної або іншої особи, в якої перебуває майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, стосовно якої складено виконавчий документ про її відібрання.

Відповідно до ч. 1 ст. 40 Закону України „Про виконавче провадження» у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Судом встановлено, що на теперішній час на виконанні в Вознесенівському відділі державної виконавчої служби м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області перебуває виконавчий лист № 335/9098/14-ц, виданий 11.09.2014 року Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Перший Український ОСОБА_2 суми заборгованості 1 062 929,99 грн.

З матеріалів виконавчого провадження вбачається, що 05.10.2016 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 52545267, копію постанови направлено сторонам.

Також державним виконавцем сформовано запити: до Державної податкової служби України про номери рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах боржниками - юридичними особами та/або фізичними особами - підприємцями - результат обробки запиту - платник податків з таким податковим номером чи за серією та номером паспорта на обліку в органах ДПС не перебуває ; до Пенсійного фонду України про осіб - боржників, які отримують пенсії - результат обробки запиту - інформацію не знайдено .

19.10.2016 року в ході проведення виконавчих дій, а саме перевірки Державного реєстру речових прав та Державного реєстру обтяжень рухомого майна - майна боржника не виявлено, наявні обтяження № 10101630 від 19.06.2015 року, № 5272196 від 08.04.14, № 1491695 від 02.07.2013 року.

31.01.2017 року сформовано запити до Державної фіскальної служби України про номери рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах боржниками - юридичними особами та/або фізичними особами - підприємцями результат обробки запиту - платник податків з таким податковим номером чи за серією та номером паспорта на обліку в органах ДПС не перебуває ; до Пенсійного фонду України про осіб- боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про останнє місце роботи результат обробки запиту - інформацію не знайдено ; до Пенсійного фонду України про осіб-боржників, які отримують пенсії результат обробки запиту - інформацію не знайдено (копії додаються).

За запитом до Державної фіскальної служби України про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб результат обробки запиту - 0 інформацію надано у файлі - відповіді, Номер податкового агента 36803351 . За безкоштовний пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців що здійснюється відповідно до частини 2 статті 7 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено ймовірне місце отримання доходів боржником - ТОВ Інком Плюс м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 1.

28.02.2017 року державним виконавцем винесено постанову про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника та направлено до бухгалтерії підприємства ТОВ Інком Плюс .

06.04.2017 року поштовий конверт, з постановою про звернення стягнення на доходи боржника, що надсилався рекомендованою кореспонденцією, з підприємства повернувся з відмітною за закінченням терміну зберігання .

06.04.2017 року повторно направлено простою кореспонденцією постанову про звернення стягнення на доходи боржника направлено на підприємство ТОВ Інком Плюс .

10.05.2017 року державним виконавцем до Державної міграційної служби направлено запит про надання інформації щодо видачі документа, що дає право на виїзд з України і в'їзд в Україну та посвідчують особу громадянина України під час перебування за її межами.

10.05.2017 року боржнику направлено виклик державного виконавця, однак боржник не з'явився, про причини неявки не повідомив.

12.05.2017 року на електронну пошту відділу ДВС від ТОВ Інком Плюс надійшов лист про те, що з 31.10.2016 року боржник не є працівником підприємства.

01.06.2017 року з Державної міграційної служби надійшла відповідь на запит, згідно до якого боржник отримав паспорт для виїзду за кордон серії АХ № 520934 від 31.07.2003 року.

20.07.2017 року сформовано запити до: Державної фіскальної служби України про номери рахунків, відкритих у банках та інших фінансових установах боржниками - юридичними особами та/або фізичними особами - підприємцями результат обробки запиту - платник податків з таким податковим номером чи за серією та номером паспорта на обліку в органах ДПС не перебуває ; до Пенсійного фонду України про осіб - боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про останнє місце роботи результат обробки запиту - інформацію не знайдено ; до Пенсійного фонду України про осіб-боржників, які отримують пенсії результат обробки запиту - інформацію не знайдено ; до Державної фіскальної служби України про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб результат обробки запиту - інформація стосовно боржників - фізичних осіб щодо сум доходу, нарахованого (сплаченого) податковим агентом на користь платників податку, та сум утриманого з них податку в ДРФО відсутня (копії додаються).

18.09.2017 року державним виконавцем при перевірці Державного реєстру речових прав та Державного реєстру обтяжень рухомого майна - майна боржника не виявлено, наявні обтяження № 10101630 від 19.06.2015 року, № 5272196 від 08.04.2014 року, № 1491695 від 02.07.2013 року.

Останнє відоме місце проживання боржника: м. Запоріжжя, бул. Шевченко, 67/6, однак виявити боржника за вказаною адресою не надалося можливості, що підтверджується актом державного виконавця від 20.10.2017 року.

За місцем останньої прописки боржник не мешкає, місце мешкання боржника не відоме, що перешкоджає виконанню рішення суду про стягнення заборгованості.

Таким чином, в ході проведення виконавчих дій державним виконавцем надсилались запити у відповідні установи з метою з'ясування наявності рухомого та нерухомого майна у боржника, здійснювались виклики боржника, однак вказані дії до встановлення місцезнаходження боржника або належного йому майна не призвели.

Згідно ст.ст. 18, 36 Закону України Про виконавче провадження у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника.

Відповідно до ст. 375 ЦПК України 1. Розшук боржника або дитини оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувана.

Принципом цивільного судочинства є виконання рішення суду, а у статті 14 ЦПК України визначені ознаки обов'язковості судових рішень, а також те, що виконання рішення суду є елементом справедливого судового розгляду, передбаченого статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод .

З огляду на зазначені обставини у їх сукупності, вжиття державним виконавцем передбачених законом заходів, направлених на примусове виконання рішення суду, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення подання державного виконавця про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1

Керуючись ст. 375 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Вознесенівського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області про оголошення розшуку - задовольнити.

Оголосити у розшук боржника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ІНН НОМЕР_1, за останнім відомим місцем проживання, а саме: м. Запоріжжя бул. Шевченко, 67/6 .

Копію ухвали надіслати Вознесенівському ВП Дніпровського ВП Головного управління національної поліції в Запорізькій області - для виконання, Вознесенівському відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області - для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Ю.В. Геєць

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення01.12.2017
Оприлюднено11.12.2017
Номер документу70781634
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/9098/14-ц

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 08.08.2014

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Рішення від 11.09.2014

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні