Ухвала
від 07.12.2017 по справі 823/1911/16
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

07 грудня 2017 року                                                   справа № 823/1911/16

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Гайдаш В.А.,

при секретарі судового засідання – Баклаженко Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду матеріали заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі №823/1911/16 за позовом управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області до підприємства об'єднання громадян “Біатрон” Всеукраїнської організації інвалідів “Союз організації інвалідів України” про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

29 листопада 2017 року до Черкаського окружного адміністративного суду із заявою звернулося управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі №823/1911/16.

Заява мотивована тим, що 03.10.2017 року припинено як юридичну особу управління виконавчої дирекції Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області, відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 05.09.2017 року № 64-ос управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області є правонаступником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Черкаській області.

Сторони, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду заяви, в судове засідання своїх представників не направили, причини неявки суду невідомі.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вирішуючи вказану заяву, суд зазначає наступне.

Із матеріалів справи судом встановлено, що 26 жовтня 2017 року державним виконавцем Шполянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області відкрито виконавче провадження №54972401 про примусове виконання виконавчого листа Черкаського окружного адміністративного суду №823/1911/16 про стягнення з підприємства об'єднання громадян “Біатрон” на користь управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Черкаській області боргу в сумі 40043 грн. 90 коп.

Відповідно до частини 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження.

Частиною 4 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”.

Частиною 5 статті 8 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VІІІ «Про виконавче провадження» (далі – Закон № 1404-VІІІ) встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до пункту 12 розділу 2 Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 № 512/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України від 29 вересня 2016 року № 2832/5), у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження (припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни сторони у виконавчому провадженні), якщо правовідносини допускають правонаступництво, виконавець за заявою сторони виконавчого провадження, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. На підставі постановленої судом ухвали виконавець своєю постановою замінює сторону виконавчого провадження. Ухвала суду та постанова виконавця долучаються до виконавчого документа при його передачі до іншого органу державної виконавчої служби або приватного виконавця або поверненні його стягувачу чи до суду.

Згідно з інформацією, яка міститься у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, 03.10.2017 внесено запис про державну реєстрацію припинення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області (ідентифікаційний код 25874421).

Відповідно до пп. 4, 5 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV, утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Припинено управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до Постанови правління Фонду соціального страхування від 05.09.2017 № 64-ос «Щодо правонаступництва Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області» управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (ідентифікаційний код 41321284) є правонаступником робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в Черкаській області, що припиняються, в тому числі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області.

За вказаних обставин заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 160, 165, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні №54972401 з примусового виконання виконавчого листа Черкаського окружного адміністративного суду №823/1911/16, виданого 12.01.2017, а саме: стягувача – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області (ідентифікаційний код 25874421) його правонаступником – управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (ідентифікаційний код 41321284).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.А. Гайдаш

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70793049
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1911/16

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.А. Гайдаш

Ухвала від 30.11.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.А. Гайдаш

Постанова від 20.12.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

Ухвала від 12.12.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Мишенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні