Ухвала
від 06.12.2017 по справі 219/14001/17
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/14001/17

Провадження №1-кс/219/2766/2017

У Х В А Л А

06 грудня 2017 року м. Бахмут

Слідчий суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Фролова Н.М., при секретарі Шкурат К.В., за участю прокурора Шабаліна С.В. розглянувши клопотання прокурора Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Шабаліна С.В. про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області звернувся прокурор Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Шабалін С.В. з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, в якому просить: надати дозвіл прокурорам Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Дубовському Андрію Сергійовичу, Бушуєву Єгору Олександровичу, Шабаліну Станіславу Валерійовичу та слідчим СВ Бахмутського ВП ГУ НП в Донецькій області Гончарову Сергію Вадимовичу, Друппу Артему Ігоровичу, Барничу Роману Ярославовичу, Морозу Костянтину Олександровичу або за їх дорученням оперативним підрозділам Національної поліції України, тобто, можливість ознайомитися та вилучити належним чином завірених копій табелів обліку робочого часу за 2015 рік і відомостей про нарахування та виплату заробітної плати за 2015 рік, оригіналів документів, що містяться в особовій справі ОСОБА_8, у тому числі цивільно-правових договорів, акти прийняття послуг з виконання робіт та розрахунок винагороди за послуги, які, перебувають у володінні ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН (ЄДРПОУ 30099172), розташованого за адресою: 84505, Донецька області, Бахмутський район, селище Ягідне, вулиця Садова, будинок 47. Відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України, просить розгляд клопотання здійснити без виклику працівників ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН (ЄДРПОУ 30099172) та ОСОБА_8

Клопотання мотивоване тим, що фізичні особи з метою протиправного заволодіння коштами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, маючи статус безробітних та будучи зареєстрованими в Артемівському міському центрі зайнятості протягом 2016 - 2017 років, в порушення вимог Закону України Про зайнятість населення та Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття , отримували дохід та були зайнятим населенням, про що не повідомили центр зайнятості.

На запит Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Артемівським міським центром зайнятості надано перелік осіб та копій їх персональних справ. У зазначених персональних справах наявні акти розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення. Зазначеними актами зафіксовані факти порушення фізичними особами, які перебували на обліку у Артемівському міському центрі зайнятості, вимог положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття .

Однією з таких осіб є ОСОБА_8, який, будучи працевлаштованим та отримуючи заробітну плату у ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН , у період часу з 12.05.2015 по 14.07.2015 отримував допомогу по безробіттю.

У зв'язку з чим, виникла об'єктивна необхідність у отриманні відомостей та відповідних документів, які знаходяться у володінні ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН (ЄДРПОУ 30099172), розташованого за адресою: 84505, Донецька області, Бахмутський район, селище Ягідне, вулиця Садова, будинок 47, а саме: належним чином завірених копій табелів обліку робочого часу за 2015 рік і відомостей про нарахування та виплату заробітної плати за 2015 рік, оригіналів документів, що містяться в особовій справі ОСОБА_8, у тому числі цивільно-правових договорів, акти прийняття послуг з виконання робіт та розрахунок винагороди за послуги.

Враховуючи, що інформація яка міститься в особовій справі ОСОБА_8, табелях обліку робочого часу, відомостях про нарахування та виплату заробітної плати має вагоме значення для встановлення істини у кримінальному провадженні і безпосереднє значення речових доказів, відсутність доступу до неї не дасть змоги прийняти законне та обґрунтоване рішення. Отримати інформацію іншим чином не видається можливим у зв'язку з чим, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаної інформації та відповідних документів з можливістю їх вилучення у ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН (ЄДРПОУ 30099172).

Статтею 159 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв'язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв'язку, без їх вилучення.

На підставі ч.2 ст.163 Кримінального процесуального кодексу України розгляд клопотання відбувається без представника особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення цих документів.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, оскільки клопотання є обґрунтованим та доведеним, вказані речі та документи, які містять охоронювану законом таємницю, матимуть доказове значення у кримінальному провадженні, приходжу до висновку, що клопотання необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Артемівської місцевої прокуратури Донецької області Дубовському Андрію Сергійовичу, Бушуєву Єгору Олександровичу, Шабаліну Станіславу Валерійовичу та слідчим СВ Бахмутського ВП ГУ НП в Донецькій області Гончарову Сергію Вадимовичу, Друппу Артему Ігоровичу, Барничу Роману Ярославовичу, Морозу Костянтину Олександровичу або за їх дорученням оперативним підрозділам Національної поліції України на тимчасовий доступ, тобто, надати можливість ознайомитися та вилучити належним чином завірених копій табелів обліку робочого часу за 2015 рік і відомостей про нарахування та виплату заробітної плати за 2015 рік, оригіналів документів, що містяться в особовій справі ОСОБА_8, у тому числі цивільно-правових договорів, акти прийняття послуг з виконання робіт та розрахунок винагороди за послуги, які, перебувають у володінні ДП ДГ Бахмутської ДСР ІС НААН (ЄДРПОУ 30099172), розташованого за адресою: 84505, Донецька області, Бахмутський район, селище Ягідне, вулиця Садова, будинок 47.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Н.М.Фролова

Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70797184
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —219/14001/17

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні