Рішення
від 04.12.2017 по справі 916/2370/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"04" грудня 2017 р.Справа № 916/2370/17

За позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест"

До відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка"

За участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6

Про зобов'язання передати земельні ділянки за актами приймання-передачі

Суддя Д'яченко Т.Г.

Представники:

від позивача: Степчук В.Ю., керівник

від відповідача: не з'явився

від третіх осіб: не з'явились

Суть спору: Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" про зобов'язання передати земельні ділянки за актами приймання-передачі.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 02.10.2017р. порушено провадження у справі №916/2370/17, залучено до участі у справі, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 та призначено розгляд справи у судовому засіданні.

19.10.2017р. до господарського суду Одеської області від третіх осіб: ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 надійшли заяви, у яких вони просили суд розглядати справу без їх участі та повідомили, що підтримується заявлені позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест".

27.10.2017р. до господарського суду Одеської області від Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

30.10.2017р. до суду позивачем залучено докази направлення на адресу залучених третіх осіб копії позовної заяви з додатками.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 30.10.2017р. відповідно до вимог п.п. 1,2 ст. 77 ГПК України розгляд справи було відкладено.

03.11.2017р. до господарського суду Одеської області представником позивача залучено до матеріалів справи листування з відповідачем - Товариством з обмеженою відповідальністю „Саражинка" щодо суті спору.

15.11.2017р. до господарського суду Одеської області представником позивача було залучено додаткові пояснення по суті заявлених позовних вимог.

20.11.2017р. до суду позивачем залучено завірені підписом керівника та печаткою копії витягів та договорів оренди землі.

Відповідачем - Товариством з обмеженою відповідальністю „Саражинка" відзиву на позовну заяву та витребуваних судом документів не надано, відповідач свого права на захист не використав, хоч і повідомлявся про час та місце проведення судового засідання належним чином, шляхом надіслання ухвал суду на адресу реєстрації, про що вбачається з рекомендованого поштового повідомлення про вручення поштового відправлення з відміткою про вручення. (а.с. 70).

З огляду на те, що до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій, те, що адреса, на яку направлялось поштове відправлення, є адресою місцезнаходження юридичної особи відповідача відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань, суд вважає можливим розглянути справу за наявними в ній матеріалами на підставі ст. 75 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши в судових засіданнях пояснення представника позивача, суд встановив.

Як зазначає позивач у поданій позовній заяві, протягом 2013 року 2015 року між Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" та фізичними особами були укладені договори оренди земельних ділянок для ведення сільськогосподарського виробництва, які знаходяться на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області.

Зокрема, 30 лютого 2013 року між ОСОБА_3 (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (Орендар) було укладено Договір оренди землі, за умовами якого Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Саранської сільської ради Балтського району Одеської області (Державний акт серія НОМЕР_1).

Відповідно до п. 2. Договору оренди землі від 30.02.2013р., в оренду передається земельна ділянка загальною площею 2,03 га, у тому числі 2,03 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2.

Згідно до п. 8. Договору оренди землі від 30.02.2013р., договір укладено на 10 (десять) років (у разі укладення договору оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою).

Даний договір було зареєстровано, що вбачається з Витягу з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (а.с. 160).

23 жовтня 2015 року між ОСОБА_4 (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (Орендар) було укладено Договір оренди землі, за умовами якого Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Саранської сільської ради Балтського району Одеської області (Витяг серія ЕАС №528489).

Відповідно до п. 2. Договору оренди землі від 23.10.2015р., в оренду передається земельна ділянка загальною площею 2,2894 га, у тому числі 2,2894 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_3.

Згідно до п. 8. Договору оренди землі від 23.10.2015р., договір укладено на 10 (десять) років (у разі укладення договору оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою).

Даний договір оренди було зареєстровано, що вбачається з Відомостей з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно. (а.с. 45,46).

30 березня 2015 року між ОСОБА_8 (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (Орендар) було укладено Договір оренди землі, за умовами якого Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Саранської сільської ради Балтського району Одеської області (Витяг).

Відповідно до п. 2. Договору оренди землі від 30.03.2015р., в оренду передається земельна ділянка загальною площею 2,20 га, у тому числі 2,20 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_4.

Згідно до п. 8. Договору оренди землі від 30.03.2015р., договір укладено на 10 (десять) років (у разі укладення договору оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою).

Даний договір зареєстровано, що вбачається з Витягу з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (а.с. 159).

19 серпня 2015 року між ОСОБА_6 (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (Орендар) було укладено Договір оренди землі, за умовами якого Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Саранської сільської ради Балтського району Одеської області (Витяг, Державний акт серія СЕІ №665726).

Відповідно до п. 2. Договору оренди землі від 19.08.2015р., в оренду передається земельна ділянка загальною площею 2,05 га, у тому числі 2,05 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_5.

Згідно до п. 8. Договору оренди землі від 19.08.2015р., договір укладено на 10 (десять) років (у разі укладення договору оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою).

Даний договір було зареєстровано, що вбачається з Витягу з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (а.с. 158).

23 вересня 2015 року між ОСОБА_9 (Орендодавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (Орендар) було укладено Договір оренди землі, за умовами якого Орендодавець надає, а Орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка знаходиться на території Саранської сільської ради Балтського району Одеської області (Витяг серія СЕК №142237).

Відповідно до п. 2. Договору оренди землі від 23.09.2015р., в оренду передається земельна ділянка загальною площею 2,3098 га, у тому числі 2,3098 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_6.

Згідно до п. 8. Договору оренди землі від 23.09.2015р., договір укладено на 10 (десять) років (у разі укладення договору оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва - з урахуванням ротації культур згідно з проектом землеустрою).

Даний договір було зареєстровано, що вбачається з Витягу з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права (а.с. 157).

Як зазначає позивач у справі Товариство з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест", наразі орендовані ним земельні ділянки, відповідно до вище перелічених договорів оренди, перебувають у користуванні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка".

14.09.2015р. Товариство з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" звернулось на адресу відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" з вимогою звільнити земельні ділянки, відповідно до зазначеного переліку.

30 жовтня 2015 року між сторонами у справі Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" та Товариством з обмеженою відповідальністю „Саражинка" було складено та підписано Акт обміну земельними ділянками, відповідно до якого, відповідач передав на користь позивача 28 земельних ділянок, Орендарем яких є Товариство з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест".

Так як було зазначено позивачем, 13 листопада 2015 року на користь позивача Товариством з обмеженою відповідальністю „Саражинка" за Актом прийому-передачі було передано ще 8 земельних ділянок.

Як пояснює позивач, наразі інші земельні ділянки, орендарем яких є Товариство з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" відповідно до договорів оренди від 30.02.2013р., 23.10.2015р., 30.03.2015р., 19.08.2015р. та 23.09.2015р., безпідставно перебувають у користуванні відповідача у справі.

Позивач неодноразово звертався до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" з відповідними листами з вимогою звільнити та передати земельні ділянки, які перебувають у використанні відповідача, однак, за поясненнями позивача, Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" відмовляється звільняти та передати Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" орендовані останнім земельні ділянки, та продовжує їх використовувати.

Ґрунтуючи позовні вимоги, позивачем було зазначено суду, що такими діями Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" порушує законне право позивача на володіння та використання орендованих земельних ділянок.

Як зазначає позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" самовільно займає та безпідставно не передає позивачу, а також використовує у своїй господарської діяльності земельні ділянки, які були передані в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест", тобто відповідач вчиняє дії, які перешкоджають позивачу використовувати орендовані ним земельні ділянки, у зв'язку з чим позивач змушений звернутись до господарського суду за захистом своїх прав та законних інтересів з вимогами про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками, шляхом їх звільнення та передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест".

Позовні вимоги позивача у справі направлено на зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" передати земельні ділянки за актами приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест", який є Орендарем вказаних земельних ділянок, у відповідності до укладених договорів оренди.

Суд, розглянувши матеріали справи, проаналізувавши норми чинного законодавства, заслухавши в судових засіданнях пояснення представника позивача, дійшов наступних висновків.

У відповідності до ч. 1 ст.11 Цивільного Кодексу України, цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.

Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є: договори та інші правочини; створення літературних, художніх творів, винаходів та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності;завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі; інші юридичні факти. (ч. 2 ст. 11 Цивільного Кодексу України).

При цьому, ст.12 Цивільного Кодексу України передбачає, що особа здійснює свої цивільні права вільно на власний розсуд.

Положеннями ст. 15 Цивільного кодексу України визначено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Згідно ч.2 ст.16 Цивільного кодексу України, способами захисту цивільних прав та інтересів можуть бути: визнання права; визнання правочину недійсним; припинення дії, яка порушує право; відновлення становища, яке існувало до порушення; примусове виконання обов'язку в натурі; зміна правовідношення; припинення правовідношення; відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди; відшкодування моральної (немайнової) шкоди; визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб. Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

Як встановлено судом, 30 лютого 2013 року між ОСОБА_3 та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" укладено Договір оренди землі, за яким передана у користування земельна ділянка загальною площею 2,03 га, у тому числі 2,03 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2.

23 жовтня 2015 року між ОСОБА_4 та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" укладено Договір оренди землі, за яким передана у користування земельна ділянка загальною площею 2,2894 га, у тому числі 2,2894 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_3.

30 березня 2015 року між ОСОБА_8 та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" укладено Договір оренди землі, за яким передана у користування земельна ділянка загальною площею 2,20 га, у тому числі 2,20 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_4.

19 серпня 2015 року між ОСОБА_6 та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" укладено Договір оренди землі, за яким передана у користування земельна ділянка загальною площею 2,05 га, у тому числі 2,05 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_5.

23 вересня 2015 року між ОСОБА_9 та Товариством з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" укладено Договір оренди землі, за яким передана у користування земельна ділянка загальною площею 2,3098 га, у тому числі 2,3098 га ріллі. Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_6.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону України „Про оренду землі", орендарі набувають права оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим та іншими законами України і договором оренди землі. Право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації відповідно до закону. (ч. 5 ст. 6 Закону України „Про оренду землі").

Згідно до ст. 13 Закону України „Про оренду землі", договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Об'єкт за договором оренди землі вважається переданим орендодавцем орендареві з моменту державної реєстрації права оренди, якщо інше не встановлено законом (ст. 17 Закону України „Про оренду землі").

Положеннями ч. 4 ст. 124 Земельного Кодексу України визначено, що передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем. Підставою для укладення договору оренди може бути цивільно-правовий договір про відчуження права оренди.

Згідно до ст. 125 Земельного Кодексу України, право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав.

Право власності, користування земельною ділянкою оформлюється відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень". (ст. 126 Земельного Кодексу України).

Як вбачається з документів, які було залучено позивачем до матеріалів справи, а саме листів відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка", останній зазначає, зокрема, щодо ненадання позивачем відповідачу екземплярів витягу про реєстрацію договорів оренди та копій відповідних договорів, укладених з пайщиками.

Судом встановлено, що Договори оренди земельної ділянки від 30.02.2013р., 23.10.2015р., 30.03.2015р., 19.08.2015р., 23.09.2015р. були зареєстровані відповідно до вимог діючого законодавства, що вбачається з наявної в матеріалах справи Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна, зокрема відомостями з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вбачається відповідна реєстрація вищезазначених договорів оренди, за яким позивач у справі є орендарем земельних ділянок.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 27 Закону України „Про оренду землі", орендареві забезпечується захист його права на орендовану земельну ділянку нарівні із захистом права власності на земельну ділянку відповідно до закону. Орендар в установленому законом порядку має право витребувати орендовану земельну ділянку з будь-якого незаконного володіння та користування, на усунення перешкод у користуванні нею, відшкодування шкоди, заподіяної земельній ділянці громадянами і юридичними особами України, іноземцями, особами без громадянства, іноземними юридичними особами, у тому числі міжнародними об'єднаннями та організаціями.

Положеннями ч. 1 ст. 212 Земельного Кодексу України визначено, що самовільно зайняті земельні ділянки підлягають поверненню власникам землі або землекористувачам без відшкодування затрат, понесених за час незаконного користування ними. Повернення самовільно зайнятих земельних ділянок провадиться за рішенням суду. (ч. 3 ст. 212 Земельного Кодексу України).

Відповідно до вимог ст.ст. 32, 33 Господарського процесуального кодексу України, доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких грунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими і речовими доказами, висновками судових експертів; поясненнями представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі. В необхідних випадках на вимогу судді пояснення представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі, мають бути викладені письмово. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

За приписами статті 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили. Визнання однією стороною фактичних даних і обставин, якими інша сторона обґрунтовує свої вимоги або заперечення, для господарського суду не є обов'язковим.

Враховуючи вищевикладене, оцінюючи докази у справі в їх сукупності, законодавство, що регулює спірні правовідносини, суд дійшов висновку, що позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" про зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" передати земельні ділянки, розташовані на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_2, загальною площею 2,03 га, кадастровий номер НОМЕР_4, загальною площею 2,20 га, кадастровий номер НОМЕР_5, загальною площею 2,05 га, кадастровий номер НОМЕР_6, загальною площею 2,3098 га та кадастровий номер НОМЕР_3, загальною площею 2,2894 га за актами приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест", підлягають задоволенню судом, у зв'язку з їх відповідністю фактичним обставинам справи, вимогам чинного законодавства, оскільки такі вимоги є доведеними та обґрунтованими , у зв'язку з чим, суд задовольняє позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" в повному обсязі.

На підставі ст. ст. 44, 49 ГПК України, витрати по сплаті судового збору в сумі 8000грн. покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 44, 49, 75, 82-85 ГПК України, суд

ВИРІШИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) передати земельну ділянку, розташовану на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_2, загальною площею 2,03 га за актом приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436).

3.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) передати земельну ділянку, розташовану на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_4, загальною площею 2,20 га за актом приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436).

4.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) передати земельну ділянку, розташовану на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_5, загальною площею 2,05 га за актом приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436).

5.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) передати земельну ділянку, розташовану на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_6, загальною площею 2,3098 га за актом приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436).

6.Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) передати земельну ділянку, розташовану на території Саражинської сільської ради Балтського району Одеської області, кадастровий номер НОМЕР_3, загальною площею 2,2894 га за актом приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436).

7.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Саражинка" (66126, Одеська обл., Балтський район, с. Саражинка; код 33258370) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю „Балта-Агроінвест" (66161, Одеська обл., Балтський район, с. Білине, вул. Молодіжна, буд. 10; код 38184436) витрати по сплаті судового збору у розмірі 8000 (вісім тисяч) грн.

Повний текст рішення складено та підписано 08 грудня 2017 р.

Рішення набирає законної сили в порядку ст. 85 ГПК України.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Суддя Т.Г. Д'яченко

Дата ухвалення рішення04.12.2017
Оприлюднено12.12.2017
Номер документу70819596
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2370/17

Рішення від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 30.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 02.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

Ухвала від 01.10.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні