Ухвала
від 07.12.2017 по справі 803/1055/13-а
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

07 грудня 2017 року Справа № 803/1055/13-a

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Дмитрука В.В.,

при секретарі судового засідання Гринчук Я.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Луцьку заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до приватного акціонерного товариства “Друкарня” про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося з позовом до приватного акціонерного товариства “Друкарня” про стягнення заборгованості в розмірі 7 824,61 грн.

01 грудня 2017 року від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області до суду надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження – стягувача - Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на його правонаступника – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

В судове засідання, призначене на 09:30 07 грудня 2017 року, особи, які беруть участь у справі, не прибули, при цьому, заявником подано заяву про проведення судового засідання за відсутності його представника.

Як передбачено частиною першою статті 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Таким чином, оскільки в судове засідання особи, які беруть участь у справі, не прибули, що не перешкоджає судовому розгляду, тому розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником здійснено судом без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником підлягає до задоволення з огляду на наступне.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 03 червня 2013 року адміністративний позов Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до приватного акціонерного товариства “Друкарня” про стягнення заборгованості задоволено повністю. Стягнуто з приватного акціонерного товариства “Друкарня” заборгованість в сумі 7 824,61 грн.

Судом встановлено, що на примусове виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 03 червня 2013 року у даній справі представнику позивача видано виконавчий лист №578/2013, який був пред'явлений до виконання до відділу державної виконавчої служби Володимир-Волинського районного управління юстиції.

Як вбачається з матеріалів справи, Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності реорганізовано, його правонаступником являється управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, що підтверджується копіями наказу №242-ос від 16 листопада 2017 року, витягу з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на запит управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області від 21 листопада 2017 року.

Згідно із п.5 Розділу 7 “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23 вересня 1999 №1105-ХІV Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до п.4 постанови Правління Фонду соціального страхування України №34 від 24 травня 2017 року виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 23 вересня 1999 року №1105-ХІV забезпечується з 01 серпня 2017 року.

Статтею 55 КАС України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Частиною першою статті 264 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, оскільки у даній справі сторона виконавчого провадження - стягувач - Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вибула, тому її слід замінити на правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Керуючись статтями 41, 55, 128, 165, 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити в адміністративній справі № 803/1055/13-а за позовом Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до приватного акціонерного товариства “Друкарня” про стягнення заборгованості, сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа, виданого 01 липня 2013 року на виконання постанови Волинського окружного адміністративного суду від 03 червня 2013 року, – стягувача - Волинське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на правонаступника – управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, 6, ідентифікаційний код 41317393).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                                                                                 В.В. Дмитрук

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2017
Оприлюднено13.12.2017
Номер документу70828162
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —803/1055/13-а

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

Ухвала від 07.12.2017

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Дмитрук Валентин Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні