Ухвала
від 05.12.2017 по справі 810/3883/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

та призначення попереднього судового засідання

05 грудня 2017 року № 810/3883/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Клімат Країни" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Клімат Країни" з позовом до Державної фіскальної служби України, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Державної фіскальної служби України від 25.09.2017 за № 182065/40468632 про відмову у реєстрації податкової накладної від 10.08.2017 №96 в Єдиному реєстрі податкових накладних, поданої Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Клімат Країни" (код ЄДР 40468632);

- визнати протиправним та скасувати рішення Державної фіскальної служби України від 11.10.2017 за № 14810/40468632 про залишення скарги без задоволення та рішення комісії ДФС без змін;

- зобов'язати Державну фіскальну службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну від 10.08.2017 № 96, подану Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Клімат Країни" (код ЄДР 40468632).

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 15.11.2017 позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків.

24.11.2017 на адресу суду від представника позивача надійшло клопотання про усунення недоліків, до якого додано докази усунення недоліків позовної заяви.

Отже суд зазначає, що позивачем усунуто недоліки позовної заяви, зазначені в ухвалі суду від 15.11.2017 у повному обсязі та у встановлений судом строк.

Суд зазначає, що в адміністративному позові в якості третьої особи зазначено Товариство з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс .

Відповідно до частини 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Вирішуючи питання про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, суд звертає увагу на те, що участь третіх осіб в адміністративній справі зумовлена тим, що судовий спір між сторонами опосередковано (для третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги) стосується прав та інтересів інших осіб.

Як вбачається з позовної заяви, однією із позовних вимог є вимога щодо оскарження рішення Державної фіскальної служби України від 25.09.2017 за № 182065/40468632 про відмову у реєстрації податкової накладної від 10.08.2017 №96 в Єдиному реєстрі податкових накладних, поданої Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім Клімат Країни".

Отже, оскільки податкова накладна від 10.08.2017 №96 була виписана позивачем за результатом здійснення господарської операції з Товариством з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс щодо поставки товару, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс , а тому суд вважає за необхідне залучити вказану особу до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статей 3, 4 та 17 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Даний позов підсудний Київському окружному адміністративному суду та поданий з додержанням вимог статей 104 - 106 Кодексу адміністративного судочинства України, перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі, що передбачені статтями 108 - 109 Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні.

Відповідно до частини 1 статті 111 Кодексу адміністративного судочинства України попереднє судове засідання проводиться з метою з'ясування можливості врегулювання спору до судового розгляду справи або забезпечення всебічного та об'єктивного вирішення справи протягом розумного строку.

Попереднє судове засідання проводиться суддею, який здійснює підготовку справи до судового розгляду, за участю сторін та інших осіб, які беруть участь у справі (ч.2 ст.111 Кодексу адміністративного судочинства України).

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 107, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1.Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа розглядатиметься колегією суддів. Попереднє судове засідання буде проведено одноособо суддею Кушновою А.О.

2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду. Призначити попереднє судове засідання на 04 січня 2018 року о 11:30 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під'їзд, 10-й поверх).

3.Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс (ідентифікаційний код 41129693, місцезнаходження 04201, м.Київ, вул.Петра Калнишевського, буд.7, оф.977)

4. Направити на адресу третьої особи копію адміністративного позову та доданих до нього матеріалів.

5. Викликати для участі в попередньому судовому засіданні сторони (їх представників).

6. В порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати докази по справі

від позивача:

- оригінали документів, доданих до позовної заяви (для огляду у судовому засіданні);

- копії свідоцтва про державну реєстрацію;

- копію статуту, протоколу про призначення директора;

- копію свідоцтва платника ПДВ або витяг з Реєстру платників ПДВ

- витяг із ЄДР на позивача із зазначенням видів діяльності;

- копію договору про визнання електронних документів із квитанцією № 2 до нього;

- письмовий перелік документів, поданих відповідачу разом із поясненнями після зупинення податкової накладної № 96 від 10.08.2017 із доказами направлення (копії всіх повідомлень із квитанціями, зазначити через який сервіс подавалися документи);

- копію податкової декларації з ПДВ за серпень 2017 року з додатком № 5 та квитанцією № 2;

- витяг з Єдиного реєстру податкових накладних щодо податкової накладної №96 від 10.08.2017.

від відповідача:

- письмові заперечення у разі невизнання позову із нормативним та документальним обґрунтуванням;

- копію протоколу засідання комісії ДФС від 25.09.2017, на якому розглядалось питання щодо реєстрації податкової накладної № 96 від 10.08.2017;

- письмові пояснення про конкретні та чіткі підстави відмови в реєстрації податкової накладної №96 від 10.08.2017;

- докази створення робочої групи Головного управління ДФС у Київській області з питань реєстрації податкових накладних;

- копію висновку робочої групи Головного управління ДФС у Київській області з питань реєстрації податкових накладних щодо податкової накладної № 96 від 10.08.2017;

- витяг з Єдиного реєстру податкових накладних щодо податкової накладної № 96 від 10.08.2017 станом на день розгляду справи.

від Товариства з обмеженою відповідальністю Каскад-Буд-Сервіс :

- письмові пояснення за позовом;

- копії реєстраційних документів (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку органів статистики, Статут, довідка за формою №4-ОПП, наказ про призначення директора);

7. Витребувані докази по справі надати до суду в строк до 04.01.2018 або в попереднє судове засідання.

8. Копію ухвали суду разом із інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає окремому оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній чи касаційній скарзі на прийняте по суті рішення.

Суддя Кушнова А.О.

І Н Ф О Р М А Ц І Я

про права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі,

встановлені Кодексом адміністративного судочинства України

Відповідно до ст. 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки. Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; 5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову й у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду.

Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення05.12.2017
Оприлюднено13.12.2017
Номер документу70828823
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —810/3883/17

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 04.01.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 15.11.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні