Постанова
від 08.12.2017 по справі 607/15921/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.12.2017 Справа №607/15921/17

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Позняк В.М. розглянувши матеріали, які надійшли з Головного управління ДФС у Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого на посаді головного бухгалтера ТОВ Теркон-Буд ,

за ч. 1 ст. 163-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

З Головного управління ДФС у Тернопільській області до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільсьої області надійшли матеріали справи про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення № 58 від 01 грудня 2017 року, ОСОБА_1 порушив термін сплати узгодженого податкового зобов'язання з податку на додану вартість за період з 17 серпня 2017 року по 29 вересня 2017 року ТОВ Теркон-Буд (код ЄДРПОУ 32387072, адреса: м. Тернопіль, вул. Поліська, 11), термін сплати, встанволений законодавством - 30 серпня 2017 року, фактична дата сплати - 18 вересня 2017 року, чим порушено ведення податкового обліку (акт № 1462/19-00-12-07/32387072 від 23 жовтня 2017 року).

Відповідно до п.2 ст. 278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання: чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Згідно п.п. 8, 9 Розділу ІІ Інструкції з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 липня 2016 року № 566, про ознайомлення із Протоколом особа щодо якої він складений, ставить у протоколі свій підпис. У разі відмови поставити підпис про це робиться відповідний запис у протоколі, який засвідчується підписом посадової особи органу доходів і зборів. Протокол складається у двох примірниках, що підписується посадовою особою, яка склала Протокол, особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, а також свідками і понятими, якщо такі є.

Відповідно до п.п. 12-13 Розділу ІІ вищевказаної Інструкції, у разі неможливості складання Протоколу за місцем вчинення адміністративного правопорушення Протокол складається в органі доходів і зборів. Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, запрошується до органу доходів і зборів для складання та підписання Протоколу. У запрошенні зазначаються дата, час та місце складання Протоколу. Запрошення вважається належним чином врученим, якщо воно надіслано за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручено особисто такій особі. У разі неявки особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, у визначений у запрошенні час складається акт довільної форми, який засвідчує факт такої неявки. Акт підписується не менш як трьома посадовими особами контролюючого органу та реєструється у журналі реєстрації актів, що засвідчують факт неявки особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Як вбачається з матеріалів справи про адміністративне правопорушення, протокол про адміністративне правопорушення було складено в органі доходів і зборів. Для складання протоколу ОСОБА_1 було запрошено шляхом надіслання запрошення рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

В протоколі про адміністративне правопорушення відсутній підпис ОСОБА_1, та відсутній запис про те, що останній відмовився поставити свій підпис.

Разом з тим, в матеріалах справи про адміністративне правопорушення міститься акт неявки на підписання протоколу про адміністративне правопорушення № 12 від 01 грудня 2017 року, згідно якого ОСОБА_1 не з'явився на запрошення ГУ ДФС у Тернопільській області на підписання протоколу про адміністративне правопорушення. Однак, всупереч п. 13 Розділу ІІ Інструкції з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення, зазначений акт підписаний лише однією посадовою особою - старшим державним ревізором-інспектором ОСОБА_3, а не менш як трьома посадовими особами, як це передбачено вимогами інструкції, що позбавляє суддю можливості встановити факт неявки ОСОБА_1 для складення та підписання протоколу про адміністративне правпорушення.

Окрім того, всупереч вимог 9 Розділу ІІ Інструкції з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення, протокол про адміністративне правопорушення не підписаний посадовою особою, яка його склала.

Зазначені недоліки не дають можливості повно та об'єктивно розглянути дану справу та накласти на ОСОБА_1 адміністративне стягнення відповідно до вимог ч. 1 ст. 163-1 КУпАП.

За таких обставин, вважаю, що матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1 ст. 163-1 КУпАП, необхідно направити в Головне управління ДФС у Тернопільській області, для належного оформлення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 33, 163-1, 256, 278 КУпАП, Інструкцією з оформлення органами доходів і зборів матеріалів про адміністративні правопорушення, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 163-1 КУпАП - направити в Головне управління ДФС у Тернопільській області, для належного оформлення.

Головуючий суддяОСОБА_4

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено14.12.2017
Номер документу70851223
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —607/15921/17

Постанова від 08.02.2018

Адмінправопорушення

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Постанова від 08.12.2017

Адмінправопорушення

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні