Ухвала
від 12.12.2017 по справі 552/8224/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/8224/17

Провадження № 1-кс/552/2548/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.12.2017 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про проведення обшуку.

В клопотанні вказував у провадженні СВ відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження №12015170010000335 від. 02.10.2015 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до правоохоронних органів надійшла заява від директора ПАТ «Полтавській турбомеханічний завод» ОСОБА_4 про те, що інженер з комплектування і постачання бюро матеріально-технічного постачання металів ВМТЗ ОСОБА_5 протягом 2014-2015 років використовував, всупереч інтересам ПАТ «ПТМЗ» свої повноваження з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств-постачальників заводу розташованих на території Донецької (ТОВ «ДСК Сервіс», ТОВ «Арксел», ТОВ «Атал-Метал», ДП «Скрап Техноскрап»), Запорізької (ПАТ «Дніпроспецсталь», ТОВ «Економ-Плюс», ТОВ «Стіл Еллойс»), Київської (ТОВ «ВП Аліот»), Черкаської (ТОВ «Ферком Україна») областей та інших контрагентів, за просування останніх по тендерних торгах.

В результаті чого, неправомірними діями ОСОБА_5 , які виразилися у порушенні чинного законодавства України, чинних на підприємстві АТ ПТМЗ внутрішніх нормативних актів, регламентів, процедур, порядків, посадових інструкцій, підприємству було завдано матеріальний збиток на загальну суму 3703347, 88 гривень.

Допитаний ОСОБА_5 пояснив, що він дійсно за період 2014-2015 років отримав кошти в загальній сумі 295987,88 гривень на карту для виплат ПАТ «Приватбанк» № НОМЕР_1 , яка належить його дружині ОСОБА_6 від контрагентів, які були постачальниками ПА «ПТМЗ» у яких здійснювалася закупка товарно-матеріальних цінностей, та з якими він від імені керівництва заводу укладав договори, які в собі містили завідомо неправдиві відомості щодо ціни за поставлену продукцію. І вказані факти, а саме: незаконне привласнення грошових коштів, підроблення документів він визнав, крім того у власноручно написаній розписці зобов`язався спричинені матеріальні збитки ПАТ «ПТМЗ» у вигляді закупівлі продукції за штучно збільшеними цінами відшкодувати в повному розмірі.

В ході досудового розслідування було встановлено, що постачальником товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод» в 2014-2015 роках було ТОВ «Ферком Україна» (код ЄДРПОУ 38646420, юридична адреса: м. Черкаси, вул. Ярославська 4/1, кв.104), директором якого була ОСОБА_7 .

Також, в ході оперативного супроводження матеріалів кримінального провадження, отримано рапорт ст. о/у СКП відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області, згідно якого, при виїзді до м. Черкаси, було встановлено, що ТОВ «Ферком Україна» (код ЄДРПОУ 38646420) здійснює свою діяльність за адресою м. Черкаси, вул. Якубовського, 12.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником адміністративно-торгового комплексу за адресою м. Черкаси, вул. Якубовського, 12, являється ПП «Фірма «Юсла» (ЄДРПОУ 14213840).

Крім цього, встановлено що постачальником товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод» в 2014-2015 роках було ТОВ «ВП «Аліот» (код ЄДРПОУ 39482051, юридична адреса: м. Київ, прос. Свободи 26-В), директором якого є ОСОБА_8 .

В ході проведення досудового розслідування було встановлено що ТОВ «ВП «Аліот» винаймає приміщення в ОСОБА_9 (ІПН НОМЕР_2 ). Зазначені відносини підтверджуються податковими накладними, наданими ГУ ДФС у Полтавській області. Вказані приміщення знаходяться за адресою м. Запоріжжя, прос. Соборний, 17 (вул. Леніна).

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником офісно-складської будівлі за адресою АДРЕСА_1 , являється ОСОБА_9 .

Також, в ході оперативного супроводження матеріалів кримінального провадження, отримано рапорт ст. о/у СКП відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області, згідно якого, при виїзді до м. Запоріжжя, було встановлено, що ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає в АДРЕСА_2 .

Вказана інформація підтверджується інформаційною довідкою з Інтегрованої інформаційно-пошукової системи ОВС.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником кв. АДРЕСА_3 , являється ОСОБА_10 .

З метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, проведення технічної експертизи документів просив надати дозвіл на проведення обшуку та вилучення оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Ферком Україна», ТОВ «ВП «Аліот» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та які в собі можуть містити ознаки підробки (печатки підприємства АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та підпису від імені директора), документів, що підтверджують взаємовідносини посадових осіб ТОВ «Ферком Україна», ТОВ «ВП «Аліот» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , документів, що підтверджують перерахування ОСОБА_7 , ТОВ «Ферком Україна», ОСОБА_8 , ТОВ «ВП «Аліот» грошових коштів ОСОБА_5 , ОСОБА_6 АТ «Полтавський турбомеханічний завод», зокрема: договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання передачі, видаткові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморахунків, за період часу з 01.01.2014 по теперішній час, а також інші документи, в тому числі на електронних носіях, речі і предмети, які можливо використати як докази та які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєва значення у кримінальному провадженні і без цих документів неможливо іншим способом встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №2015170010000335 від. 02.10.2015 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 КК України.

Як вбачається з інформаційної довідки №106881413 місцезнаходження юридичної особи ТОВ «Ферком Україна» знаходиться АДРЕСА_4 .

Також надані до слідчого судді матеріали свідчать про те, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Зібраними органами досудового розслідування матеріалами, в тому числі проведеними оперативно-розшуковими заходами підтверджено ту обставину, що зазначені в клопотанні відшукувані речі та документи дійсно знаходяться за адресою АДРЕСА_4 у володінні особи, а саме ТОВ «Ферком Україна» .

Однак, до матеріалів клопотання не додано належного підтвердження того, що інші приміщення, в яких просять провести обшук є власністю чи іншим володінням осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Вирішуючи питання про надання дозволу про проведення обшуку слідчий суддя бере до уваги також інтереси осіб права яких можуть бути порушені в разі задоволення клопотання /право на приватне життя/.

Крім того, не доведено наявності підстав вважати, що відшукувані речів, документи знаходяться саме в вищевказаних приміщеннях.

Тому приходжу до висновку, що дане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого відділення поліції №1 Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_4 за юридичною адресою ТОВ «Ферком Україна» з метою виявлення та вилучення оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Ферком Україна» та АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та які в собі можуть містити ознаки підробки (печатки підприємства АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та підпису від імені директора), документів, що підтверджують взаємовідносини посадових осіб ТОВ «Ферком Україна» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_6 , ТОВ «Ферком Україна» з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , документів, що підтверджують перерахування ОСОБА_7 ТОВ «Ферком Україна» грошових коштів ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , АТ «Полтавський турбомеханічний завод», зокрема: договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання-передачі, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення, поставку товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод», податкові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморозрахунків, за період часу з 01.01.2014 по час виконання ухвали.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя (підпис) ОСОБА_11

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70873790
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/8224/17

Ухвала від 12.12.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні