Вирок
від 13.12.2017 по справі 465/7028/17
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/7028/17

1-кп/465/789/17

ВИРОК

Іменем України

13.12.2017 року Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючої - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

петерпілого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

обвинуваченого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Львові кримінальне провадження про обвинувачення:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Львова, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, працюючого бетоняром ПрАТ фірма"Галбуд", раніше не судженого

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, -

в с т а н о в и в :

17.11.2017 року близько 09:30 год.обвинувачений ОСОБА_6 , перебуваючи в кв. АДРЕСА_2 , на грунті неприязних відносин, діючи умисно, наніс колото проникаюче поранення ОСОБА_4 в область грудної клітки, що призвело до проникаючої рани плеврально-порожневої ділянки грудної клітки справа ,в результаті якого потерпілому заподіяно тяжке тілесне ушкодження,що було небезпечним для життя в момент заподіяння.

У судовому засіданні прокурор та обвинувачений заявили клопотання про затвердження угоди про визнання винуваності ,укладеної між обвинуваченим ОСОБА_6 та прокуророрм Львівської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 згідно якої обвинувачений засвідчив, що у повному обсязі визнає свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, а саме- у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.

Сторони погоджуються на призначення покарання ОСОБА_6 за вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 121 КК України, у вигляді 5 років позбавлення волі, та на підставі ст. 75 КК України звільнення від відбування покарання з випробуванням терміном на 3 роки.

Угода містить посилання сторін на усвідомлення ними наслідків укладення і затвердження угоди,передбачених ст.473 КПК України.

Відповідно до ст.469 КПК УКраїни,угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо:

1) кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів;

2) особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності Національного антикорупційного бюро України за умови викриття підозрюваним чи обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, якщо інформація щодо вчинення такою особою злочину буде підтверджена доказами;

3) особливо тяжких злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, організованою групою чи злочинною організацією або терористичною групою за умови викриття підозрюваним, який не є організатором такої групи або організації, злочинних дій інших учасників групи чи інших, вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена щодо кримінальних проступків, злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам. Укладення угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо уповноваженої особи юридичної особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, у зв`язку з яким здійснюється провадження щодо юридичної особи, а також у кримінальному провадженні щодо кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана державним чи суспільним інтересам або правам та інтересам окремих осіб, у яких беруть участь потерпілий або потерпілі, не допускається, крім випадків надання всіма потерпілими письмової згоди прокурору на укладення ними угоди.

Злочин, у скоєнні якого ОСОБА_6 беззаперечно визнав себе винним, відповідно до положень ст.12 КК України є тяжким злочином.

Відповідно до ст.475 КПК України,якщо суд переконається,що угода може бути затверджена,він ухвалює вирок,яким затверджує угоду і призначає покарання,узгоджене сторонами.

Ознайомившись із змістом угоди,перевіривши виконання вимог ст.472 КПК України,заслухавши думку учасників кримінального провадження,переконавшись у добровільності волевиявлення сторін при укладенні угоди ,наданні потерпілим письмової згоди прокурору на укладення угоди,суд вбачає всі підстави для затвердження угоди,так як її умови не суперечать вимогам кримінального та кримінально-процесуального законодавства,не посягають на інтереси сусупільства,не порушують нічиїх прав ,свобод та інтересів,наявні фактичні підстави для визнання винуватості,узгоджені сторонами вид та міра покарання відповідають загальним правилам призначення покарання,встановленим кримінальним законом.

Перед затвердженням угоди суд переконався,що обвинувачений та потерпілий розуміють положення ст.473,474 КПК України та укладення угоди є добровільним.

Враховуючи вказане суд вважає,що угоду про визнання винуватості слід затвердити.

Речові докази-ніж слід знищити,джинсові штани синього кольору та шерстяний світер повернути обвинуваченому, кросівки чорного кольору,штани джинсові чорного кольору з ременем чорного кольору,куртку чорного кольору із щіткою для взуття,кофту чорного кольору,кофту сіро-бурого кольору, підштанники чорного кольору,шкарпетки чорного кольору-повернути потерпілому.

Керуючись ст.ст. 370, 373, 374,,472,474,475 КПК України, суд,-

у х в а л и в:

затвердити угоду про визнання винуватості від 30.11.17 р., укладену між прокурором Львівської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України та призначити йому покарання -5 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України засудженого ОСОБА_6 звільнити від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 3 роки.

На підставі ст.76 КК України зобовязати засудженого ОСОБА_6 періодично зявлятись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації , повідомляти орган з питань пробації про зміну місця праці та проживання .

Речові докази-ніж- кухонний з рукояткою чорного кольору- знищити,джинсові штани синього кольору та шерстяний світер повернути ОСОБА_6 , кросівки чорного кольору,штани джинсові чорного кольору з ременем чорного кольору,куртку чорного кольору із щіткою для взуття,кофту чорного кольору,кофту сіро-бурого кольору, підштанники чорного кольору,шкарпетки чорного кольору-повернути потерпілому ОСОБА_4 .

Запобіжний захід -домашній арешт-залишити без змін до вступу вироку в законну силу.

На вирок може бути подано апеляцію до апеляційного суду Львівської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення13.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70908211
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —465/7028/17

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Постанова від 16.11.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 06.09.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 13.11.2019

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Вирок від 13.12.2017

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Гулієва М. І.

Ухвала від 08.12.2017

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Гулієва М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні