Ухвала
від 13.12.2017 по справі 742/3715/17
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/1685/17

Єдиний унікальний № 742/3715/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 грудня 2017 року

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області в складі головуючого судді Коваленка А.В., за участі секретаря судових засідань ОСОБА_1, представника позивача ОСОБА_2, розглянувши клопотання представника позивача ТОВ Інформаційне агенство Спілка православних журналістів ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ТОВ "Інформаційне агенство "Спілка православних журналістів", представника позивача ОСОБА_2, до ОСОБА_3, ОСОБА_4, громадської організації "Детектор Медіа", Міністерство культури України, третя особа : ОСОБА_5, про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації , -

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ТОВ Інформаційне агенство Спілка православних журналістів ОСОБА_2 звернулась з клопотанням про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ТОВ "Інформаційне агенство "Спілка православних журналістів", представника позивача ОСОБА_2, до ОСОБА_3, ОСОБА_4, громадської організації "Детектор Медіа", Міністерство культури України, третя особа : ОСОБА_5, про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації .

Своє клопотання мотивує тим, що в позовній заяві Відповідачем 2 зазначено ОСОБА_4 (головного редактора веб-сайту РЕЛІГІЯ В УКРАЇНІ ).

Відповідно до п.12 Постанови Пленуму Верховного Суду України №1 від 27.02.2009 р. Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи належним відповідачем у разі поширення оспорюваної інформації в мережі Інтернет є автор відповідного інформаційного матеріалу та власник веб-сайту, особи яких позивач повинен установити та зазначити в позовній заяві (пункт 2 частини другої статті 119 ЦПК).

Разом з тим, ОСОБА_4 не є засновником веб-сайту РЕЛІГІЯ В УКРАЇНІ , а отже, відповідно до ст.33 ЦПК України має бути замінений на належного відповідача.

З метою отримання належних та допустимих доказів на підтвердження імені власника веб-сайту religion.in.ua, як цього вимагає стаття 119 ЦПК України, вона звернулася до Департаменту Центр компетенції Консорціуму Український центр підтримки номерів і адрес (УЦПНА) (далі - Центр компетенції УЦПНА) з заявою щодо видачі довідки з відомостями про реєстранта доменного імені religion.in.ua або з інформацією про його встановлення.

Відповідно до ст.56 Закону України Про телекомунікації Центр компетенції УЦПНА уповноважений здійснювати адміністрування адресного простору українського сегмента мережі Інтернет і відповідно до свідоцтва про акредитацію здійснює функції з видачі довідок з відомостями про реєстранта доменного імені або інформації про його встановлення.

У відповідь на вищевказане звернення, поданий через онлайн-сервіс WEB-FIX , Центром компетенції УЦПНА видано довідку від 23.10.2017 року за №162/2017-ДР-ЦК (копія додається), в якій зазначено, що власником веб-сайту вважається реєстрант доменного імені, яким адресується веб-сайт, та/або отримувач послуг хостингу.

Натомість у відповідь на запити Центру компетенції УЦПНА, які було надіслано до: реєстратора доменного імені religion.in.ua - щодо наданняданих про реєстранта цього доменного імені; та хостинг-провайдера веб-сайту https://www.religion.in.ua/ - щодо надання даних про отримувача послуг хостингу, зазначені дані надані не були , оскільки дані про реєстранта доменного імені в службі WHOIS знеособлені .

Відтак Центром компетенції УЦПНА, на запит було видано довідку, в якій відсутні відомості про власника веб-сайту religion.in.ua.

У зв язку з тим, що у позивача та його представника виникли ускладнення в наданні суду всіх належних та допустимих доказів на підтвердеження імені власника веб-сайту religion.in.ua, вони в своєму клопотанні просять витребувати докази для пред явлення до суду.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заявлене клопотання.

Згідно з ч.1 ст.137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі є складнощі, суд за їх клопотанням зобов язаний витребувати такі докази.

Вивчивши матеріали справи, заявленого клопотання про витребування доказів, суддя дійшов висновку, що для об єктивного розгляду справи за позовом ТОВ "Інформаційне агенство "Спілка православних журналістів", представника позивача ОСОБА_2, до ОСОБА_3, ОСОБА_4, громадської організації "Детектор Медіа", Міністерство культури України, третя особа : ОСОБА_5, про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації , є необхідність витребувати у реєстратора доменного імені religion.in.ua Приватного підприємства Фріхост , код ЄРДПОУ 36463775 (місцезнаходження 02166, АДРЕСА_1, адреса офісу -01032 м.Київ, бульвар Т.Шевченка, 36-Б, офіс 15; адреса для листування -01032, м.Київ, а/с 50) дані про реєстратора доменного імені religion.in.ua; витребувати у товариства з обмеженою відповідальністю Хостінг Україна код ЄРДПОУ 375935504; місцезнаходження: 03065, АДРЕСА_2; фактична адреса: 04112, м.Київ, вул.Дегтярівська, 62, адреса для листування:04112, м.Київ, а/с 65, дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту https://www.religion.in.ua/ на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет, витребувати з Центру компетенції УЦПНА (місцезнаходження 03005, м.Київ, вул. Смоленська 31/33, офіс 704) дані з відомостями про реєстранта доменного імені religion.in.ua або інформації про його встановлення, тому клопотання про витребування доказів у справі необхідно задовольнити.

Відповідно до ч.5 ст.137 ЦПК України, за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несіть відповідальність, встановлену законом.

Згідно ч.6 ст.137 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов язку подати суду докази.

Відповідно до ч.3 ст.137 ЦПК України, суд може уповноважити заінтересовану особу, яка бере участь у справі, одержати доказ для представлення його до суду.

А тому, керуючись ст.137 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Клопотання представника позивача ТОВ Інформаційне агенство Спілка православних журналістів ОСОБА_2 про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ТОВ "Інформаційне агенство "Спілка православних журналістів", представника позивача ОСОБА_2, до ОСОБА_3, ОСОБА_4, громадської організації "Детектор Медіа", Міністерство культури України, третя особа : ОСОБА_5, про захист ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації - задовольнити частково.

Зобов язати реєстратора доменного імені religion.in.ua Приватного підприємства Фріхост , код ЄРДПОУ 36463775 (місцезнаходження 02166, АДРЕСА_1, адреса офісу -01032 м.Київ, бульвар Т.Шевченка, 36-Б, офіс 15; адреса для листування -01032, м.Київ, а/с 50) надати дані про реєстратора доменного імені religion.in.ua.

Зобов язати товариство з обмеженою відповідальністю Хостінг Україна код ЄРДПОУ 375935504; місцезнаходження: 03065, АДРЕСА_2; фактична адреса: 04112, м.Київ, вул.Дегтярівська, 62, адреса для листування:04112, м.Київ, а/с 65 надати дані про отримувача послуг хостингу щодо розміщення програмного забезпечення веб-сайту https://www.religion.in.ua/ на спеціалізованому веб-сервері та забезпечення доступу до нього з мережі Інтернет.

Зобов язати Центр компетенції УЦПНА (місцезнаходження 03005, м.Київ, вул. Смоленська 31/33, офіс 704) надати дані з відомостями про реєстранта доменного імені religion.in.ua або інформації про його встановлення .

Зобов язати реєстратора доменного імені religion.in.ua Приватного підприємства Фріхост , товариство з обмеженою відповідальністю Хостінг Україна , Центр компетенції УЦПНА, надати витребувані докази представнику позивача ТОВ Інформаційне агенство Спілка православних журналістів ОСОБА_2 для представлення їх до суду.

В іншій частині - відмовити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Коваленко

Дата ухвалення рішення13.12.2017
Оприлюднено15.12.2017

Судовий реєстр по справі —742/3715/17

Постанова від 09.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Боброва І. О.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Боброва І. О.

Постанова від 03.04.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Постанова від 03.04.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні