Постанова
від 21.08.2009 по справі 2а-3994/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2009 року Справа №2а -3994/09/0870

(16 год.10 хв.)

Запорізький окружний адмі ністративний суд в складі:

головуючого судді Мал иш Н.І.,

при секретарі Рожи к О.П.,

розглянув у відкритому су довому засіданні

адміністративну справу за позовом Державної податково ї інспекції у Хортицькому ра йоні м.Запоріжжя до Приватно го підприємства «Хоттей» про припинення державної реєстр ації юридичної особи,

за участю представників ст орін:

від позивача: Красно кутський В.В., довіреність в ід 14.05.2009 р. №3517/10/10-010,

від відповідача: не з' явився,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Хортицькому районі м. За поріжжя (далі - позивач) звер нулась до суду з адміністрат ивним позовом до приватного підприємства «Хоттей» (далі - відповідач) про припинення ю ридичної особи.

В позові позивач зазначив, щ о 17.08.2004 р. ПП «Хоттей» було зареє строване виконавчим комітет ом Запорізької міської ради в якості юридичної особи за а дресою: 69124, м.Запоріжжя, вул. Р убана, 24, кв. 166. Відповідно до с т. 1 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців», місцезнаходження юриди чної особи - адреса органу а бо особи, які відповідно до ус тановчих документів юридичн ої особи чи закону виступают ь від її імені. ПП «Хоттей» за вказаною юридичною адресою н е знаходиться, що підтверджу ється повідомленням позивач а №8/10/29-012 від 03.04.2009 р. Згідно Довідк и державного реєстратора Вик онкому Запорізької міської р ади до Єдиного державного ре єстру юридичних та фізичних осіб-підприємців внесено інф ормацію щодо відсутності ПП «Хоттей» за юридичною адресо ю. Згідно п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців», підставою для припинення юридичної ос оби за рішенням суду може бут и наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м. Позивач просить, на підстав і ст.38 Закону України «Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підпр иємців», припинити юридичну особу Приватне підприємство «Хоттей».

Ухвалою суду від 09 липня 2009 р. було відкрито провадження у справі.

В судовому засідання предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги в повному обсяз і, просить суд позовні вимоги задовольнити в повному об' ємі.

Відповідач будучи повідом лений судом про дату, місце і ч ас судового засідання ухвало ю суду та судовою повісткою п ро виклик до суду в судове зас ідання не з' явився, запереч ень, пояснень по суті позовни х вимог, а також витребувані у хвалою суду документи і мате ріали не надав, про причини не явки представника суд не пов ідомив. Ухвала та судова пові стка про виклик до суду надси лались за місцезнаходженням відповідача зазначеному в м атеріалах справи але поверну лась з відміткою поштового в ідділення «за зазначеною адр есою не значиться». Адреса за значена в позові підтверджує ться також довідкою з Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців №630444, відповідно до яко ї, станом на 10.06.2009 р., відповідач з ареєстрований за адресою: 69124, м.Запоріжжя, вул. Рубана, 24, кв . 166, тобто за тією адресою, яка зазначена в позові. В зв' яз ку з викладеним, суд вважає на ступні виклики відповідача б езпідставними.

Враховуючи наведене вище, к еруючись вимогами ст. 122 КАС Ук раїни та на підставі ст. 128 КАС У країни суд вважає за можливе розглянути справу за відсут ності відповідача за наявним и в ній матеріалами.

Відповідно до ст.41 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, розгляд справи зд ійснювався за допомогою техн ічних засобів фіксації судов ого процесу, а саме - звукоза писуючого пристрою «Камерто н».

У засіданні 21.08.2009 р., на підстав і ст. 160 КАС України, судом прого лошено вступну і резолютивну частини постанови. Позивачу повідомлено про час виготов лення постанови суду у повно му обсязі.

Дослідивши матеріали спра ви, проаналізувавши норми за конодавства та оцінивши нада ні докази, суд приходить до на ступного.

Як встановлено з матеріалі в справи Приватне підприємст во «Хоттей» було зареєстрова не виконавчим комітетом Запо різької міської ради в якост і юридичної особи за адресою : 69124, м.Запоріжжя, вул. Рубана, 2 4, кв. 166..

Відповідно до пункту 11.4 Поря дку обліку платників податкі в, зборів (обов' язкових плат ежів), який затверджений Нака зом ДПА України від 19.02.1998 р. №80 (в р едакції наказу ДПА України в ід 17.11.1998 р. №552), щодо кожного платн ика податків, за яким виявлен а відсутність його за місцез находженням та не з' ясоване його фактичне місце розташу вання, підрозділи з обліку пл атників податків або інші пі дрозділи органу державної по даткової служби готують та п ередають підрозділам податк ової міліції запит на встано влення місцезнаходження (міс ця проживання) платника пода тків за формою, що затверджує ться центральним органом дер жавної податкової служби.

Відповідно до повідомленн я №8/10/29-012 від 03.04.2009 р. (стр.16) ПП «Хотте й» за юридичною адресою не зн аходиться, фактичне місцезна ходження платника податків в становлено не було, що підтве рджується актом №415 від 25.03.2009 р. (с тр.15).

Відповідно до ст. 93 Цивільно го кодексу України, місцезна ходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які в ідповідно до установчих доку ментів юридичної особи чи за кону виступають від її імені . Аналогічну норму містить ст .1 Закону України «Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців».

Порядок внесення інформац ії щодо відсутності юридично ї особи за вказаним місцезна ходженням встановлено п.7 та п .8 ст.19 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців».

Відповідно до яких: не пізні ше тринадцяти місяців з дня п одачі (надіслання рекомендов аним листом) останньої реєст раційної картки, що містить в ідомості про юридичну особу, юридична особа зобов' язана подати (надіслати рекомендо ваним листом) державному реє стратору реєстраційну картк у встановленого зразка про п ідтвердження відомостей про юридичну особу (п.7).

Якщо до Єдиного державного реєстру не внесено запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, то в разі неодержання реєстрацій ної картки про підтвердження відомостей про юридичну осо бу в установлений частиною с ьомою цієї статті строк, а так ож у разі одержання державни м реєстратором від органу де ржавної податкової служби по відомлення встановленого зр азка про відсутність юридичн ої особи за її місцезнаходже нням державний реєстратор зо бов' язаний у строк, що не пер евищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для под ання реєстраційної картки пр о підтвердження відомостей п ро юридичну особу, або з дати о держання повідомлення від ор гану державної податкової сл ужби, направити рекомендован им листом юридичній особі по відомлення про необхідність подання державному реєстрат ору реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

Згідно Довідки державного реєстратора Виконкому Запор ізької міської ради до Єдино го державного реєстру юридич них та фізичних осіб-підприє мців 06.05.2009 р. внесено інформацію щодо відсутності ПП «Хоттей » за юридичною адресою.

Згідно з ст.59 Господарськог о кодексу України, припиненн я державної реєстрації суб' єкта господарювання здійсню ється шляхом його реорганіза ції або ліквідації за рішенн ям власника (власників), та в в ипадках, передбачених цим Ко дексом - за рішенням суду. Ск асування державної реєстрац ії позбавляє суб' єкта госпо дарювання статусу юридичної особи та є підставою для вилу чення його з державного реєс тру.

Згідно п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців», підста вою для припинення юридичної особи за рішенням суду може б ути наявність в Єдиному держ авному реєстрі запису про ві дсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям .

Відповідно до п. 17 ст. 11 ЗУ «Про державну податкову службу в Україні», органи державної п одаткової служби, у випадках , передбачених законом, мають право звернутися в суд з вимо гами про скасування державн ої реєстрації суб' єкта під приємницької діяльності.

Враховуючи, що в Єдиному дер жавному реєстрі наявний запи с про відсутність відповідач а за вказаним місцезнаходжен ням, суд вважає вимоги позива ча обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до приписів п. 4 с т. 94 КАС України, у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 158, 161-163 КАС Ук раїни, ст.ст. 1, 19, 38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців», суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Хортицькому районі м.Запо ріжжя до приватного підприєм ства «Хоттей» про припинення юридичної особи - задовол ьнити повністю.

Припинити юридичну особу - приватного підприємства «Хоттей» (код ЄДРПОУ 33134316).

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду шляхом подачі в 10-ти денний строк, з дня проголошення, зая ви про апеляційне оскарження і поданням після цього протя гом 20 днів апеляційної скарги , з подачею її копії до апеляці йної інстанції або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Повний текст постанови було виготовлено 26 серпня 2009 р .

Суддя (під пис) Н.І.Мал иш

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя Н.І.Малиш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.08.2009
Оприлюднено11.06.2010
Номер документу7095427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3994/09/0870

Постанова від 21.08.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Наталія Іванівна

Ухвала від 09.07.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Малиш Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні