Ухвала
від 26.11.2009 по справі 22-4450\09
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІ ЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22-4450 Головуючий у 1 інстанції:

2009 р. Тат арінов В.І.

Суддя-доповідач: П оляков О.З.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 листопада 2009 року м. Запоріжжя

Колегія суддів судов ої палати з цивільних справ а пеляційного суду Запорізько ї області у складі:

Головуючого: Ломейк а В.О.

Суддів: Полякова О.З.,

Прокопен ка О.Л.

При секретарі: Тахт аул О.М.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні ци вільну справу за апеляційною скаргою

Суб' єкта підприємниц ької діяльності - фізичної особи ОСОБА_1 (далі СПД -ФО ОСОБА_1) в особі пред ставника ОСОБА_2

на ухвалу Жовтневого район ного суду м. Запоріжжя від 23 че рвня 2009 року по справі за заяво ю ОСОБА_3 про видачу викон авчого документу на підставі рішення третейського суду, -

ВСТАНОВИЛА:

У червні 2009 року ОСОБА_3 з вернувся до суду із заявою пр о видачу виконавчого докумен ту на підставі рішення трете йського суду.

Ухвалою Жовтневого районн ого суду м. Запоріжжя від 23 чер вня 2009 року заяву ОСОБА_3 - задоволено.

Видано виконавчий лист для виконання постійно діючого третейського суду при Товарн ій біржі «Південно - українсь ка біржа нерухомості» по спр аві № 5/2/09 від 11 червня 2009 року за п озовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визнання права власнос ті на рухоме майно та передач у рухомого майна про наступн е.

Визнано за ОСОБА_3, паспо рт НОМЕР_1 виданий Комунар ським РВ ЗМУ УМВС України в За порізькій області 06.09.2005 року, ід ентифікаційний номер НОМЕ Р_2 право приватної власнос ті на рухоме майно - лінію з б рикетування відсіву древесн ого вугілля, що зберігається за адресою: АДРЕСА_1, на тер иторії ДП «Підприємство Полт авської виправної колонії УД ДУ ПВП у Полтавській області (№ 64) код ЄДРПОУ 08680655.

Зобов' язано ОСОБА_4, па спорт НОМЕР_3 виданий Кому нарським РВ ЗМУ УМВС України в Запорізькій області 19.12.1995 рок у, ідентифікаційний номер Н ОМЕР_4, який мешкає за адресо ю: АДРЕСА_2 передати рухом е майно - лінію з брикетування відсіву древесного вугілля, що зберігається за адресою: АДРЕСА_1, на території ДП «Пі дприємство Полтавської випр авної колонії УДДУ ПВП у Полт авській області (№ 64) код ЄДРПО У 08680655 ОСОБА_3

Не погоджуючись з вказаною ухвалою, СПД-ФО ОСОБА_1 в ос обі представника ОСОБА_2 п одав апеляційну скаргу в які й, посилаючись на незаконніс ть судової ухвали, порушення судом норм процесуального п рава, просить скасувати ухва лу районного суду, скасувати рішення третейського суду п ри Товарній біржі «Південно -українська біржа нерухомост і» по справі № 5/2/09 від 11 червня 2009 року за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 та ухвалити нове р ішення яким визнати право вл асності на спірне рухоме май но за СПД-ФО ОСОБА_1

Заслухавши у засідан ні апеляційного суду доповід ача, пояснення учасників про цесу, перевіривши матеріали справи та доводи скарги, коле гія суддів вважає, що апеляці йна скарга СПД-ФО ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 н е підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.312 ЦПК країни розглянувши скарг у на ухвалу суду першої інста нції,апеляційний суд відхиля є скаргу і залишає ухвалу без змін,якщо судом першої інста нції постановлено ухвалу з д одержанням вимог закону.

Як вбачається з матері алів справи рішенням постій но діючого третейського суду при Товарній біржі «Південн о - українська біржа нерухомо сті» по справі № 5/2/09 від 11 червня 2009 року визнано дійсним догов ір купівлі - продажу між ОСО БА_3 та ОСОБА_4 ,та за ОС ОБА_3 визнано права власнос ті на рухоме майно .

Згідно ухвали Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 23.06.2009 року видано виконавчи й лист для виконання постійн о діючого третейського суду при Товарній біржі «Південно -українська біржа нерухомост і» по справі № 5/2/09 від 11 червня 2009 року за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визнання прав а власності на рухоме майно т а передачу рухомого майна пр о наступне.

Визнано за ОСОБА_3 право приватної власності на рухо ме майно - лінію з брикетува ння відсіву древесного вугіл ля, що зберігається за адресо ю: АДРЕСА_1, на території ДП «Підприємство Полтавської в иправної колонії УДДУ ПВП у П олтавській області (№ 64) код ЄД РПОУ 08680655.

Зобов' язано ОСОБА_4 пе редати рухоме майно - лінію з б рикетування відсіву древесн ого вугілля, що зберігається за адресою: АДРЕСА_1, на тер иторії ДП «Підприємство Полт авської виправної колонії УД ДУ ПВП у Полтавській області (№ 64) код ЄДРПОУ 08680655 ОСОБА_3

Апелянт ОСОБА_1 пос илається про те,що власником спірного майна є він,про що до апеляційної скарги надано п исьмовий договір купівлі - п родажу товару.

Згідно договору купівл і-продажу укладеному 25.03.2008 року між ОСОБА_5 та СПД « ОСОБ А_1» в розділі « предмет дого вору «взагалі не зазначено, я кий товар є предметом вказан ого договору.

Також в договорі надан ому апелянтом не зазначено м ісце знаходження рухомого ма йна, в зв”язку з чим ,судова ко легія не має змоги визначити ся ,що мається спір про теж са ме майно ,яке було предметом розгляду третейського суду..

Вимоги апеляційної ск арги про визнання за СПД «О СОБА_1» права власності на р ухоме майно не можуть бути за доволені,так як вони повинні вирішуватися судом першої і нстанції.

Рішення третейського суду від 11.06.2009 року до теперішн ього часу ніким не оскаржено та не скасоване.

Згідно Постанови про з акінчення виконавчого прова дження від 27.07.2009 року оскаржув ана ухвала виконана державни м виконавцем.

Дані про те, що заявник як власник майна звернувся д о суду з вимогами про витребу вання майна з чужого незакон ного володіння відсутні.

На підставі вищенавед еного ,судова колегія вважає ,що ухвала районного суду від повідає вимогам закону та ма теріалам справи, доводи апел яційної скарги не спростовую ть висновків суду, і т ому підс тав для задоволення апеляцій ної скарги та скасування ухв али суду не вбачається.

Керуючись ст.ст. 307,312,317 ЦПК України, колегія суддів ,

УХ ВАЛИЛА :

Апеляційну скаргу Суб ' єкта підприємницької діял ьності - фізичної особи ОС ОБА_1 в особі представ ника ОСОБА_2 - відхилити.

Ухвалу Жовтневого районн ого суду м. Запоріжжя від 23 чер вня 2009 року по даній справі - з алишити без зміни.

Ухвала набирає зако нної сили з моменту проголош ення, але може бути оскаржена до Верховного Суду України п ротягом двох місяців.

Головуючий:

Судді:

Дата ухвалення рішення26.11.2009
Оприлюднено29.03.2010
Номер документу7095850
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу викон авчого документу на підставі рішення третейського суду
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні