Постанова
від 12.12.2017 по справі 641/6623/17
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/2170/2017 Справа №641/6623/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2017 року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

слідчого- ОСОБА_4

представника, особи, у володінні якої знаходяться документи- ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540002297 від, 28.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Слобідського відділу Харківської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540002297 від, 28.09.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

В обґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, що 27.09.2017 року до Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області надійшов лист про самоправні дії невстановлених осіб за адресою: АДРЕСА_1 .

28.09.2017 відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017220540002297 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

В ході досудового розслідування до СВ Слобідського ВП ГУ НП в Харківській області надійшли матеріали з ІНФОРМАЦІЯ_1 , з яких вбачається, що на розгляді ІНФОРМАЦІЯ_2 (далі Інспекція) знаходиться лист ІНФОРМАЦІЯ_3 , щодо додержання вимог містобудівного законодавства під час проведення будівельних робіт в нежитловій будівлі АДРЕСА_1 .

Згідно відомостей з єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів ІНФОРМАЦІЯ_4 , розміщеному на офіційному сайті ІНФОРМАЦІЯ_5 , інформація щодо об`єкту по вказаній адресі відсутня.

Під час виходу на місце представником Інспекції встановлено факт проведення будівельних робіт за адресою: АДРЕСА_1 з влаштуванням прибудови з фасаду зазначеної будівлі.

Під час проведення перевірки суб`єкт містобудування, що має відношення до даного об`єкта з відповідними підтверджуючими документами був відсутній.

Будівельні роботи відбуваються без отримання будівельного паспорту, містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, без належно затвердженого проекту, без забезпечення замовником здійснення технічного нагляду, що є порушенням вимог ч. 5 ст. 26, ч. 1 ст. 31 ЗУ «Про регулювання місто будівної діяльності», абз. 2,3 ст. 5 ЗУ «Про основи містобудування», ч. 1 ст. 9, ч. 2 ст. 11 ЗУ «Про архітектурну діяльність».

Суспільна небезпека даних протиправних дій полягає насамперед у порушенні під час проведення будівельних робіт правил пожежної безпеки, санітарного благополуччя населення, державних будівельних норм та стандартів, що може призвести до тяжких та непередбачуваних наслідків у зв`язку з чим можуть виникнути надзвичайні та аварійні ситуації, руйнування несучих конструкцій будинку/приміщень/споруди, призвести до загрози загибелі чи травмування людей, а також вибуття із володіння, користування та розпорядження земельної ділянки, що перебуває у власності територіальної громади міста Харкова, зробити неможливим використання її для власних або інших цілей.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що будівельні роботи за вказаною адресою здійснює Спільне Українсько Американське підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

До СУАП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » направлено запит з метою отримання копій наступної інформації:

-відомості щодо замовника будівництва (реконструкції) щодо влаштування прибудови з фасаду нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 ;

-відомості про відповідальну особу інженера з технічного нагляду (договір між особою, що здійснює будівництво (реконструкцію) та особою про здійснення технічного нагляду, документ, що підтверджує повноваження особи на здійснення технічного нагляду);

-відомості про підрядника будівництва (установчі документи вказаних осіб);

-відомості про страхову організацію (за наявності);

-відомості про проектувальника (установчі документи вказаної особи), інформація про відповідальних осіб проектувальника: головного архітектора (інженера) проекту (документ, що підтверджує повноваження особи, серія та номер кваліфікаційного сертифіката), інформація про проектну документацію найменування експертної організації, яка проводила затвердження проектної документації, (код ЄДРПОУ, прізвище ім`я та по батькові головного експерта, серія і номер кваліфікаційного сертифіката тощо);

-проект будівництва (реконструкції) будинку;

-відомості про дозвільні документи (декларація про початок виконання будівельних робіт або інші документи у разі їх наявності), інформація щодо початку будівництва та строку ведення в експлуатацію об`єкту.

У відповідь на вказаний запит (вих. № 011/17-2 від 02.11.2017) СУАП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » повідомило, що не в змозі та не зобов`язано надати вищевказані документи.

Під час проведення досудового розслідування, на підставі ухвали слідчого судді 10.11.2017 проведено огляд за адресою: АДРЕСА_1 в ході якого встановлено, що будівельні роботи з влаштування прибудови з фасаду зазначеної будівлі завершено та у вказаній прибудові здійснює свою діяльність дві аптеки.

Для встановлення істини по кримінальному провадженню, необхідно отримати доступ до наступних документів:

1.щодо замовника будівництва (реконструкції) щодо влаштування прибудови з фасаду нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 ;

2.про відповідальну особу інженера з технічного нагляду (договір між особою, що здійснює будівництво (реконструкцію) та особою про здійснення технічного нагляду, документ, що підтверджує повноваження особи на здійснення технічного нагляду);

3.про підрядника будівництва (установчі документи вказаних осіб);

4.про страхову організацію (за наявності);

5.про проектувальника (установчі документи вказаної особи), інформація про відповідальних осіб проектувальника: головного архітектора (інженера) проекту (документ, що підтверджує повноваження особи, серія та номер кваліфікаційного сертифіката), інформація про проектну документацію найменування експертної організації, яка проводила затвердження проектної документації, (код ЄДРПОУ, прізвище ім`я та по батькові головного експерта, серія і номер кваліфікаційного сертифіката тощо);

6.проект будівництва (реконструкції) будинку;

7.дозвільних документів (декларація про початок виконання будівельних робіт або інші документи у разі їх наявності), інформація щодо початку будівництва та строку ведення в експлуатацію об`єкту;

8.про введення в експлуатації вказаної будівлі.

Копії вказаних документів мають доказове значення по кримінальному провадженню. Достовірно відомо, що вищезазначені документи та інформація перебувають в Спільному Українсько Американському підприємстві ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_2 .

Беручи до уваги те, що документи в яких міститься вищевказана інформація, одержати іншими способами не можливо, слідчий звернувся до суду з клопотанням.

У судовому засіданні прокурор та слідчий клопотання підтримали, просили його задовольнити.

Представник, особи, у володінні якої знаходяться документи, заперечував проти задоволення клопотання, вважав клопотання слідчого необґрунтованим та безпідставним.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши додані до клопотання документи, дійшов наступного висновку.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5,6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п. 8 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Слідчий суддя вважає, що прокурорм та слідчим доведено, що документи які перебувають у володінні юридичної особи в Спільному Українсько-Американському підприємстві ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за адресою: АДРЕСА_2 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженню, і можуть бути використані як докази по справі, сприяти розкриттю кримінального правопорушення, у зв`язку з чим клопотання слідчого обгрунтовнае та підлягає задоволенню.

Керуючись вимогами ст. ст. 159-164, 166 України, -

У Х В А Л И В:

Клопотаннястаршого слідчого СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати надати старшому слідчому СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 тимчасовий доступ до наступних документів:

?щодо замовника будівництва (реконструкції) щодо влаштування прибудови з фасаду нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 ;

?про відповідальну особу інженера з технічного нагляду (договір між особою, що здійснює будівництво (реконструкцію) та особою про здійснення технічного нагляду, документ, що підтверджує повноваження особи на здійснення технічного нагляду);

?про підрядника будівництва (установчі документи вказаних осіб);

?про страхову організацію (за наявності);

?про проектувальника (установчі документи вказаної особи), інформація про відповідальних осіб проектувальника: головного архітектора (інженера) проекту (документ, що підтверджує повноваження особи, серія та номер кваліфікаційного сертифіката), інформація про проектну документацію найменування експертної організації, яка проводила затвердження проектної документації, (код ЄДРПОУ, прізвище ім`я та по батькові головного експерта, серія і номер кваліфікаційного сертифіката тощо);

?проект будівництва (реконструкції) будинку;

?дозвільних документів (декларація про початок виконання будівельних робіт або інші документи у разі їх наявності), інформація щодо початку будівництва та строку ведення в експлуатацію об`єкту;

?про введення в експлуатації вказаної будівлі.

Зобов`язати Спільне Українсько Американське підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) надати старшому слідчому СВ Слобідського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 копії наступних документів:

?щодо замовника будівництва (реконструкції) щодо влаштування прибудови з фасаду нежитлової будівлі за адресою: АДРЕСА_1 ;

?про відповідальну особу інженера з технічного нагляду (договір між особою, що здійснює будівництво (реконструкцію) та особою про здійснення технічного нагляду, документ, що підтверджує повноваження особи на здійснення технічного нагляду);

?про підрядника будівництва (установчі документи вказаних осіб);

?про страхову організацію (за наявності);

?про проектувальника (установчі документи вказаної особи), інформація про відповідальних осіб проектувальника: головного архітектора (інженера) проекту (документ, що підтверджує повноваження особи, серія та номер кваліфікаційного сертифіката), інформація про проектну документацію найменування експертної організації, яка проводила затвердження проектної документації, (код ЄДРПОУ, прізвище ім`я та по батькові головного експерта, серія і номер кваліфікаційного сертифіката тощо);

?проект будівництва (реконструкції) будинку;

?дозвільних документів (декларація про початок виконання будівельних робіт або інші документи у разі їх наявності), інформація щодо початку будівництва та строку ведення в експлуатацію об`єкту;

?про введення в експлуатації вказаної будівлі.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення12.12.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70965257
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/6623/17

Постанова від 12.12.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 06.11.2017

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні