Ухвала
від 03.08.2017 по справі 646/5388/17
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/5388/17

№ провадження 1-кс/646/3812/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.08.2017 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання процесуального керівника прокурора у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017220000000556 від 12.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України,

В С Т А Н О В И В :

01 серпня 2017 року в провадження слідчого судді Червонозаводського районого суду надійшло зазначене клопотання.

В обгрунтування клопотання прокурор зазначив, що в ході досудового розслідування, з оперативної інформації УЗЕ в Харківській області ДЗЕ ГУ НП України вбачається:

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 імпортує метанол технічний під виглядом беззольнорї високооктанової добавки для автомобільних бензинів;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 імпортує метанол технічний (метиловий спирт) під виглядом розчинника або інші суміші зі змістом метанола більше 80%.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 імпортують метанол технічний під виглядом змивки для видалення лакофарбів;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 імпортують метанол технічний (метиловий спирт) під виглядом багатофункціональної паливної присадки;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 імпортує метанол технічний під виглядом багатофункціональної паливної присадки;

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 імпортує метанол технічний під виглядом багатофункціональної паливної присадки АДП;

Відповідно до розробленої схеми в подальшому, діючи заздалегідь розробленого плану, маючи на меті ухилення від сплати обов`язкових митних платежів співробітники перелічених фірм передають неправомірну вигоду співробітникам митних органів за невжиття останніми заходів щодо виявлення порушень митного законодавства.

В ході досудового розслідування, серед іншого, досліджуються обставини фактичної невідповідності відомостей з приводу вмісту та складу товарів, що переміщуються відомостям, що зазначені в супровідних митних документах, внаслідок чого декларант не сплачує в повному обсязі митні платежі та у зв`язку з чим зменшуються обсяги надходження до державного бюджету.

Відповідно до оперативної інформації до організації зазначеної вище схеми можуть бути причетні посадові особи підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 .

З метою встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні вбачається за необхідне провести відповідне експертне дослідження щодо хімічного складу товару, що переміщується зазначеними вище суб`єктами господарювання, що обумовлює необхідність проведення відповідного експертного дослідження.

В той же час, проведення експертизи вбачається неможливим без надання відповідних експертних зразків до експертної установи.

Таким чином, в сторони обвинувачення на сьогоднішній день виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей, а саме товарів, зі змістом метанолу більше 80%, що переміщуються ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 через державний кордон України, з можливістю відібрання експериментальних проб для проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів в зоні митного контролю, з можливістю залучення до процедури відбору проб експерта.

Також прокурором було зазначено, що вказана інформація мас суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені і отримані відомості можуть бути використані, як докази в кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, прийшов до наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, можливість ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх(здійснити їх виїмку).

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження зі клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутись із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання прокурора, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, відомості до ЄРДР внесені 12.06.2017 за №42017220000000556 за ч. 3 ст. 368 КК України.

Слідчий суддя вважає, що прокурором доведено те, що документи знаходяться у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_1 .

За таких обставин слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень ст. 107 КПК України не здійснювалось.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-164,166, 392-395 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання процесуального керівника прокурора у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей, що імпортуються на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_1 , через державний кордон України, а саме товарів, зі змістом метанолу більше 80%, шляхом відібрання експериментальних зразків проб товару що переміщується в зоні митного контролю.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Харківської області ОСОБА_4 та прокурору здійснюючому процесуальне керівництво у зазначеному кримінальному провадженні ОСОБА_3 .

Срок дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на поступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.08.2017
Оприлюднено10.03.2023

Судовий реєстр по справі —646/5388/17

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Цілюрик В. П.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 19.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 13.02.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Мицик С. А.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

Ухвала від 18.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Бездітко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні