Ухвала
від 18.03.2015 по справі 554/3268/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Октябрський районний суд м.Полтави

м. Полтава, вул. Навроцького, 5, 36002, (05322) 53-25-10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2015 року

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2 розглянувши заяву слідчого судді Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_3 про самовідвід, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява про самовідвід судді Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_3 .

В заяві вказувала, що 16.03.2015 року нею було розглянуто аналогічне клопотання слідчого в цьому кримінальному провадженні №4201417000000075 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою ТОВ «Росукрелпром» в м.Києві вул.Щербакова,4 та відмовлено в задоволенні клопотання слідчого, про що постановлено ухвалу. При таких обставинах вона не має права приймати участь в цьому провадженні у відповідності до ст.76 КПК України та зявила самовідвід.

В судове засідання слідча суддя надала заяву в якій просила розглянули заяву про самовідвід у її відсутність.

Відповідно до ст. 75 КПК України, слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні: 1) якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичем чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача; 2) якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представник; 3) якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження; 4) за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості; 5) у випадку порушення встановленого частиною третьою статті 3 цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи.

Згідно ч.І ст. 76 КПК України, суддя, який брав участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування, не має права брати участі у цьому ж провадженні в суді першої, апеляційної і касаційної інстанцій, при перегляді судових рішень Верховним Судом Україні: або за нововиявленими обставинами.

Згідно ч.2 ст. 76 КПК України, суддя, який брав участь у кримінальному провадженні в суді першої інстанції, не має права брати участі у цьому ж провадженні в судах апеляційної і касаційної інстанцій, при перегляді судових рішень Верховним Судом України або за нововиявленими обставинами, а також у новому провадженні після скасування вироку або ухвали суду першої інстанції.

Слідчий суддя , дослідивши матеріали, враховуючи обставини справи, з метою попередження в подальшому дати підстави для нових скарг та поставити під сумнів об`єктивність постановленого по справі судового рішення, враховуючи що слідчий суддя ОСОБА_3 приймала рішення про відмову в задоволенні клопотання про проведення обшуку по цьому ж кримінальному провадженню за вказаною адресою юридичної оосби, заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 34,75-76 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву слідчого судді ОСОБА_3 від 17.03.2015 року про самовідвід - задовольнити .

Справи передати на розгляд іншому слідчому судді

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

ОСОБА_4

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення18.03.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу70972220
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/3268/15-к

Ухвала від 18.03.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сорока К. М.

Ухвала від 18.03.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні