Ухвала
від 06.12.2017 по справі 369/13532/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/13532/17

Провадження №1-кс/369/3770/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.12.2017 м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей та документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110200006652 від 26.10.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017110200006652 від 26.10.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України.

Процесуальне керівництво здійснюється Києво Святошинською місцевою прокуратурою Київської області.

Підставою для початку досудового розслідування послугував протокол прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення або таке, що готується , де громадянин України ОСОБА_4 , просить вжити заходів щодо невстановлених осіб які шляхом зловживання довірою зареєстрували мене директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також перевірте законність діяльності підприємства.

Крім цього досудовим розслідуванням встановлено, що реєстрація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), здійснювалась службовими особами товариства у реєстраційній службі, яка знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Для повного, всебічного та об`єктивного встановлення істини у кримінальному провадженні необхідно отримати тимчасовий доступ до документів реєстраційних справ платника податків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того документи реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), потрібні для встановлення обставин реєстрації, отримання зразків підпису службових осіб, та встановлення інших осіб які причетні до протиправної діяльності вищезазначеного товариства.

В інший спосіб отримати інформацію, що цікавить орган досудового розслідування неможливо.

З огляду на викладене та враховуючи те, що буде виконано завдання, для виконання якого слідчий звертається з клопотанням, а саме встановлення причетних осіб до реєстрації та постановки на податковий облік підприємства, а також те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, крім того дані документи необхідні для проведення почеркознавчих експертиз, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, а також вилучити речі і документів, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 які необхідно дослідити, провести почеркознавчі та інші експертні дослідження, тощо, без яких неможливо іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Тому слідчий просив надати старшому слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , прокурору Києво - Святошинської місцевої прокуратури Київської області раднику юстиції ОСОБА_6 , або особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення прокурора, слідчого, дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та надати можливість їх вилучити, а саме які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , наступні документи:

- оригінали документів реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),

У випадку, якщо дані документи були витребувані чи проводилось їх вилучення раніше, прошу Вас надати належним чином завірені їх копії та документи на підставі яких було витребувано чи вилучено дані документи.

У відповідності до ч.1 ст.107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не здійснювалась.

Клопотання розглядається у відсутність представників володільця документів з метою унеможливлення завчасного знищення або переховування вищезазначених документів.

В силу ст. 131 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, а заходами забезпечення кримінального провадження є в тому числі тимчасовий доступ до речей, документів.

Згідно до вимог ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Вивчивши клопотання, документи, якими воно обґрунтовується, приходжу до переконання про обґрунтованість заявленого слідчим клопотання та необхідність його часткового задоволення, оскільки слідчим у клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані ним документи перебувають у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 в сукупності з іншими документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в зазначених документах, можуть бути використані, як докази під час судового розгляду, а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних вище документів. Оскільки необхідність вилучення оригіналів документів в клопотанні слідчий обґрунтовує тим, що вони необхідні для проведення експертизи, але в матеріалах справи відсутня постанова про призначення експертизи або інший документ, який це підтверджує, тому в цій частині клопотання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164,309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , прокурору Києво - Святошинської місцевої прокуратури Київської області раднику юстиції ОСОБА_6 , або особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення прокурора, слідчого, дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей і документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та надати можливість їх вилучити, а саме які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , наступні документи:

- належним чином завірені копії документів реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),

В решті вимог клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.12.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу71024331
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110200006652 від 26.10.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України

Судовий реєстр по справі —369/13532/17

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні