Ухвала
від 08.12.2017 по справі 826/13612/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

08 грудня 2017 року м. Київ № 826/13612/17

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Чудак О.М., за участю секретаря судового засідання Стеценко А.В., представників позивача Плющ Я.В., Літяк В.В., у відсутність представника відповідача, розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про передачу за підсудністю справи за позовом Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у місті Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мехстарк" про стягнення заборгованості,

встановив:

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 жовтня 2017 року відкрито провадження у справі відкрито та призначено її до судового розгляду.

В подальшому ухвалою суду від 08 грудня 2017 року змінено найменування відповідача - на Товариство з обмеженою відповідальністю "Мехстарк" (ТОВ "Мехстарк").

У засіданні 08 грудня 2017 року представником позивача заявлено клопотання про передачу справи за підсудністю, а саме до Харківського окружного адміністративного суду у зв'язку зі зміною місцезнаходження відповідача.

Суд заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи дійшов наступного висновку.

Алгоритм для визначення компетентного суду для розгляду і вирішення конкретної адміністративної справи поряд із предметною та інстанційною підсудністю складає і територіальна. Правила територіальної підсудності визначено у такий спосіб, щоб, по можливості, забезпечити розгляд справи адміністративним судом, який територіально найбільш наближений до місця знаходження особи.

Згідно з частиною першою статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) в адміністративному судочинстві закріплене загальне правило територіальної юрисдикції розгляду справ за місцезнаходженням відповідача.

Статтею 93 Цивільного кодексу України визначено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до частини другої статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, як місцезнаходження юридичної особи.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 21 листопада 2017 року вбачається, що місцезнаходженням ТОВ "Мехстарк" є м. Харків.

Статтею 22 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі з`ясувалося, що справа територіально підсудна іншому суду.

Таким чином, враховуючи, що в матеріалах справи містяться докази фактичного місцезнаходження ТОВ "Мехстарк" за адресою: вул. Академіка Проскури, буд. 1, оф. 30, м. Харків, суд вважає, що наявні обґрунтовані підстави для передачі справи до адміністративного суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Харків, а саме до Харківського окружного адміністративного суду.

Таким чином, на підставі викладеного, керуючись статтями 19, 22, 186, 254 КАС України,

ухвалив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Адміністративну справу №826/13612/17 за позовом Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України у місті Києві до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мехстарк" про стягнення заборгованості передати за підсудністю до Харківського окружного адміністративного суду.

Відповідно до частини третьої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Відповідно до частин першої, третьої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя О.М. Чудак

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.12.2017
Оприлюднено17.12.2017
Номер документу71029170
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/13612/17

Рішення від 30.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Ухвала від 08.02.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні